USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Trendyol, satıcılarına Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında e-ihracat köprüsü kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Trendyol'un Tuzla'daki Operasyon Merkezi'ni görüşme ederek, Trendyol'un doğacak fasıl planları için bilim aldı.

Trendyol, satıcılarına Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında e-ihracat köprüsü kuracak
27-04-2022 15:17
Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakereleri kapsamında Türkiye'ye mevrut Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Trendyol'un Tuzla'daki Operasyon Merkezi'ni görüşme etti. Zeyoudi'ye Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin ve Trendyol hile kadrosu haremlik etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin büyüklük envestisman fonu bulunan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) ve Chimera Investment geçtiğimiz sene Türkiye'deki önce yatırımlarını e-ticaret sitesine yaparak, firmanın BAE ve Ortadoğu'daki önemli ortağı pozisyonuna geldiler.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin büyüklük envestisman fonu bulunan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) kanalıyla Türkiye'de e-ticaret sektörünü yakından izlem ettiklerini tamlayan Zeyoudi, “Ortadoğu'da e-ticaret dair önderlik edecek şirketlerden biriyle buluşmaktan, bu şirketle katılma kurmaktan alım çalım duyuyoruz. Sizin BAE'deki varlığınıza dayanak vermeyi, mahsul ve operasyonlarınız düşüncesince birlikte üs olmayı heyecanla bekliyoruz. E-ticaret, umumi kendisine pandeminin de etkisiyle sonuç dü yılda baş döndürücü büyüdü. Eğer birlikte öngörü yapmam icabında bu kol baş döndürücü hâlâ birlikte tomar büyüyecek. Biz de sizin iri başarınızı hakkıyla ölçüm ediyoruz. Diğer birlikte özellik da, geri hizmet dair sağladığınız ilerleme. E-ticaret ve geri hizmet birbirinden ayrı düşünülemez. Düzgün birlikte geri hizmet altyapısı olmadan, aklık e-ticaret yapılamaz; şirkette kullanmak istediğimiz çoğalma olmaz. Lojistik yatırımlarla sizin hâlâ iri pazarlara erişiminizi sağlamaya hazırız” dedi.

Zeyoudi şu şekilde bitmeme etti: “Altını yemek istediğim dü özellik var. Biz başıboş tecim anlaşmaları düşüncesince İstanbul'dayız. Bu sene sonuna denli e-ticaret sitesinin BAE'ye 100 milyon dolar hacminde e-ihracat gayesi olduğu için bahsettiniz. Eminim ki dü semt arasındaki başıboş tecim anlaşmalarını imzaladıktan sonra, planladığınızdan baş döndürücü hâlâ erdemli sayılara ulaşabilirsiniz. Biz stratejimizin birlikte parçası kendisine bu alanda ve Afrika'da hâlâ birlikte tomar başıboş tecim anlaşması etme fırsatı kolluyoruz. Bu bağlamda BAE'de sizin varlığınız düşüncesince de birlikte piyasa açacağız. Sadece bu değil, bahsettiğiniz Güneydoğu yurtlarını de bizimle başıboş tecim yapmaları düşüncesince tutma dair kararlıyız. Bu devletleri de başıboş ticarete katılmaları dair isteklendirme ederek, operasyonlarını BAE üstünden yapmalarını eş güdümlü edeceğiz. Aynı sürede şayet KOBİ'leri e-ticaret hazırlamaya yönlendiremezsek o devir esas hedefimiz bulunan istihdamı oluşturamayız. Bizim toptan kendisine gerçekleştirmek istediğimiz de bu. Sizin evren ölçeğinde depolarınız ve çalışanlarınız var. Beraber yapabileceklerimizi ve e-ticaret dalında dolduracağımız boşluğu icat geçirmek düşüncesince heyecanlıyız. Biliyorum ki sizin ekibiniz kusursuz birlikte iş çıkarıyor. Biz de BAE hükümeti kendisine dayanak vermeye hazırız.”

“Türk üreticilerini ve esnafını dünyayla buluşturacağız”

Konu karşı değerlendirmede mevcut Begüm Tekin, “Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi'in ziyaretinden baş döndürücü mutlu olduk. Son envestisman turumuzda Softbank, General Atlantic'in beraberinde ADQ ve Chimera Investment da aramızda katılmıştı ve kendileriyle andıran çalışıyoruz. E-ihracat özellikle iktisap geçirmek az daha bölgedeki planlarımıza müteveccih kendileri bizlere iri dayanak veriyorlar. Hedefimiz iri çoğunluğu esnaf ve Kobilerden oluşan 260 bin satıcımızı, Türk üreticilerini ve markalarını evren ile buluşturacak acemi köprüleri kurmak. Türk üreticilerinin ve markalarının erdemli kalitedeki istihsal kapasitesinin toptan pazarlarda gelişmesine vasıtalık geçirmek ve ülkemize döviz girdisini bırakmak istiyoruz. 2023 bakımından Türkiye ve BAE arasında gerçekleştirdiğimiz e-ihracatın 100 milyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında da e-ihracat köprülerini kurmuş olacağız” biçiminde konuştu.

E-ticaret sitesinin toptan e-ihracat planlarından da bahseden Tekin laflarını şu şekilde tamamladı: “Biz e-ihracat ile ülkemizin ihracat gelirleri ile dış satımcı sayısını artırırken, Türk üreticilerine taşınmazlar dışındaki milyarlarca tüketiciye satı etme olanağı sunuyoruz. Türk üreticilerini ve ürünlerini kişi platformumuzla veya toptan e-ticaret pazaryerleri kanalıyla topu topu evren ile buluşturuyoruz. Yerli istihsal mahsulat Trendyol kanalıyla 50'den birlikte tomar toptan pazaryerinde satılıyor. 2021 senesinde toplanmış 6 milyon ısmarlama aldık. Yine 2021'de Avrupa'dan Orta Doğu ve Afrika'ya, baş döndürücü açık birlikte coğrafyada 100'e andıran ülkeye ihracat yaptık. 2023 senesinde e-ihracat hacmimizin 1 bilyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Hedefimiz evcil üreticileri ve markaları toptan pazarlarda büyüterek, EMEA Bölgesi'nin reis e-ticaret firması olmak. Bu doğrultuda da tığ de teknoloji, geri hizmet ve marketing odağında önümüzdeki üç sene zarfında 500 milyon dolar envestisman yapacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler