USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu

Antalya'da 2013 senesinde geçirdiği kaza kararı yüzdelik 99 mânialı tutanağı maruz ve 5 sene öncesine derece yatağa ilişkin kalan Ufuk Kadir Bulut, 8 sene sonraları aşırılmış olup adeta hayata tutundu. 5 ay evvel aşırılmış olmasıyla baş başa yaşamı mütebeddil Kadir, yür

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu
03-12-2021 12:09

2013 yılı Eylül ayında Antalya'nın Kemer ilçesinde tünelde giderken dar yönden mevrut makine ile çarpışan motodrag yarışçısı Ufuk Kadir Bulut, ciddi yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, dip hizmet ünitesinde tahminî 2 ay dirim savaşı verdi. Bulut, ondan sonra yatağa mahkum ve bilinci mestur yerine hastaneden çıkartıldı. Bulut düşüncesince yüzdelik 99 sakat tutanağı verildi. Bulut, tahminî 2 sene yatağa yayımcı yattıktan sonradan iyileştirme merkezinde otama görmeye başladı. Kaza sonrası hayata küsen Kadir, dirilmek düşüncesince güç göstermeyince ailesinin ve öğretmenlerinin çabaları Kadir düşüncesince ehliyetsiz kaldı.

Bu proses 5 ay ilk sefa ziyaretinde Kadir araklama olana denli bitmeme etti. Kadir, sefa ziyaretinde evlerine misafirliğe mevrut Betül Örken'e araklama oldu. Ailesine Betül ile tezevvüç eylemek istediğini söyledi. Betül Örken de Kadir'in gözlerindeki sevgiyi görerek ilişkiye yanında kısmet özgülemek istedi.

5 aydır baş başa bulunan koşa cilt hazırlığı yaparken, Kadir adım adım konuşmaya ve kendisini anlatım etmeye başladı. Koltuk değnekleri ve tekerli sandalyeye veda fail Kadir, yürümeye başladı. Evde kalın pıtrak raks provaları karşıcı çiftin yanında tane imgesel ise Kadir'in ağız ağıza sağlığına ulaşması ve yanında bebek sahibi olmaları. Öte yandan, Kadir'in nişanlısı Betül ise değme güneş iyileştirme merkezine nişanlısı ile derece derece ona maneviyat oluyor.

Eve giderken merdivenlerde nişanlısına zevcelik fail Betül, Kadir'in ayakkabılarına denli kendisi çıkartıyor. Betül, güneş içinde de Kadir'e kalın pıtrak alıştırma yaptırıyor.

“Döneceğimin sabahı beni istedi”

Ufuk Kadir Bulut'un Nişanlısı Betül Örken, “Kurban Bayramı'nda Antalya'ya kardeşimin yanına gelmiştim. Bir arkadaşımıza ziyarete gideceğiz dediler. Kadir'le 1 yıldır içtimai iletişim araçları üstünden takipleşiyorduk fakat göz boncuğu konuşmamıştık. Kadirlere geldik. Orada tanıştık. Pek konuşamadık. Zaten Kadir'de çabucak “peki, aynen, tamam” diyebiliyordu. Ertesi sabahleyin uyandığımda kadem uyumda oturmuş, başıma mevrut sinekleri kovalıyordu, üzerimi örtüyordu. Orada aşırı ayrı ayrı şeyler hissettim. Aile bireyleri de elkızı aşağı, elkızı fevk benzerinden takılmaya başladı. 2 güneş kalmaya gitmiştim, döneceğimin sabahında beni istedi. Bir yapalım dedik. Hiçbir mesele olmadı” dedi.

“Hayallerimiz var”

Evlenmek istediklerini tamlayan Örken, “Ben onun dünyasına girdim. O da benim hayatıma girdi. Çok dobra anlaştık. Konuşamıyordu fakat gözleriyle anlatıyordu. Benim aradığım yanında tane nesne sevgiydi. O sevgiyi de buldum. Kadir'e sıkı sıkıya sarıldım. Yakında evleneceğiz. Biran ilk toparlayıp raks geçirmek istiyoruz. 5 aydır beraberiz. Konuşması gerekiyordu onun hesabına çalıştık. Şu an atasözlerini caba söylüyor. Yürümesini de aşırı ilerletti. Kadir'in bundan sonradan yanında hedefi var. Evleneceğiz, hayallerimiz var. Bir bebeğimiz olmasını istiyoruz. Sevgimizle, çabamızla değme güneş ilerliyoruz” sanarak konuştu.

“Sevgi ve şevkatle değme şeyi aşabiliyorsunuz”

Ufuk Kadir'in anası Sevgi Bulut, “2013 senesinde yanında kaza geçirdi. Hayatımız çabucak değişti. 3 ay dip bakımda kaldı. Ölüm kalım savaşı verdik. Çok iri badireler atlattık. 2 sene denli şuursuz yattı. Ondan sonradan iyileştirme merkezine başladık. 3 sene denli oluyor. Büyük tebeddülat ha fakat yaşamımıza gelinim girdi 5 ay önce. Gelinim girdikten sonradan hâlâ aşırı iri tebeddülat oldu. Oğlumda hâlâ iri farklar oldu. Baston kullanıyordu, bastonu attık. Konuşmaya başladı. Kendini hâlâ dobra anlatım ediyor. Çok mutluyuz. Allah sonsuz eyler inşallah. Sevgi ve şefkatle değme şeyi aşabiliyorsunuz” halinde konuştu.

“Ufuk 5 ay ilk araklama oldu”

Ufuk Kadir'in gittiği hususi Eğitim Merkezi'nin kurucularından Öğretmen Algın Cemiloğlu, “Talihsiz kaza kararında ilk 72 güneş denli komada kaldı. Uyandığında bozulmamış tarafı meşbu felçti. Hafıza kaybı, kafada ciddi yanında travma, hatır kesikleri yaşıyordu. Konuşamıyordu ve yürüyemiyordu. Kazadan 5 sene sonradan kurumumuza başvurma etti. İyileşmek düşüncesince rastgele yanında güç göstermiyordu. Ne bahsetmek umurundaydı ne de yürümek. Ta ki 5 ay önceye kadar. 5 ay ilk Ufuk araklama oldu. Ufuk şu an tam yanında biçimde ilerliyor. Mücadele etmeye başladı. Daha ilk kurmadığı cümleleri kuruyor. Anne ata diyordu çabucak şuanda “bir makine gönderin de kadını aldırın” halinde cümlelere başladı. Sevginin uğrunda göz boncuğu şeyin duramayacağını anladık” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler