USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tokayev: KGAÖ Kazakistan’ı kurtarmadı, kuma çıkarları savundu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hanuman ayındaki vakalarda ülkesine konuşlandırılan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü'nün, ülkesini kurtarmadığını, kuma çıkarları savunduğunu söyledi.

Tokayev: KGAÖ Kazakistan’ı kurtarmadı, kuma çıkarları savundu
17-02-2022 21:13
Nur Sultan

Tokayev, Qazaqstan Tv millî kanalına verdiği röportajında, hanuman ayında ülkesinde yaşanmış olan hadiseler ile artık atılacak adımlar üstünde açıklamalarda bulundu.

KGAÖ Barış Gücünün ülkeye konuşlandırılması ile ilgilendiren kararını yorumlayan Tokayev, “Burada konu, idare etmek değil eş çıkarları savunmaya müteveccih olmalı. Rusya ve öteki KGAÖ üyeleri ülkeler, sadece Kazakistan’ı arkalamak düşüncesince değil ayrımsız sürede zat güvenliklerini gelmek düşüncesince de iane eli uzattılar.” dedi.

Tokayev, müşterek gazetecinin, kimi Rus siyasetçilerin Kazakistan topraklarına bağlı iddialarını sorması üstünde şöyleki karşılık verdi:

“Direkt konuşacağım. Bu (iddialar) beyin almaz ve boş ifadeler. İki diyar ortada tek devir arazi davası olmadı. Endişelenecek müşterek gidiş yok. Sınırlarımız ağız ağıza belirli ve onaylanmış. Bu hakikatı tamamı evren biliyor.”

Tokayev, doğacak ay yapacağı ulusa sesleniş konuşmasında dünkü politik ıslah paketini açıklayacağını belirterek, “Şu anda camianın dünkü reformları iri müşterek umutla beklediğinin farkındayım. Değişimler olacak.” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler