USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TMSF'den artırım finansman sözleşmelerinin zaman duyurusu

TMSF tarafından, Birevim, Eminevim, FuzulEv, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın, tasfiyedeki finansman şirketlerinin “tasarruf devri sözleşmeleri”ni devralma taleplerinin akıllıca görüldüğü ve zaman sözleşmelerinin imzalandığı bildirildi.

TMSF'den artırım finansman sözleşmelerinin zaman duyurusu
29-04-2022 22:29
İstanbul

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF), Birevim, Eminevim, FuzulEv, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın, tasfiyedeki finansman şirketlerinin “tasarruf devri sözleşmeleri”ni devralma taleplerinin TMSF ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çeşidinden makul görüldüğü ve zaman sözleşmelerinin imzalandığı bildirildi.

TMSF'nin artırım finansman sözleşmelerinin devrine bağlı icra ettiği açıklamada, 15 Nisan 2022 gün ve 31810 mahdut Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7394 mahdut anayasa gereği, likidasyon işlemleri TMSF çeşidinden düzenlenen ve kamuoyunda “evim şirketleri” şekilde tanıdık kuruluşların alıcı sözleşmelerinin devredilmesi düşüncesince imzaların atılmış olduğu belirtildi.

Açıklamada, kamuoyunda “Birevim”, “Eminevim”, “FuzulEv”, “İmece”, “Katılımevim” ve “Sinpaş Yapı” markasıyla maruf ve BDDK çeşidinden uyma işlemleri onaylanan şirketlerin, Kuruma başvurduğu ve tasfiyedeki finansman şirketlerinin “tasarruf devri sözleşmeleri”ni devralma talebinde bulunmuş olduğu aktarılarak, "Söz konusu talepler, TMSF ve BDDK çeşidinden makul görülmüş ve zaman sözleşmeleri imzalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Hangi firmanın ne iştirak sözleşmelerini devralacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birevim; İkizlerevim Yatırım Gayrimenkul AŞ, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Paz. AŞ, İhtiyaçevim Gayrimenkul Otom. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ, Gerçekevim Gayrimenkul Otom. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ'nin, Eminevim; Finansevim Gayrimenkul Oto. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ, Yaşamevim Gayrimenkul AŞ'nin, FuzulEv; Hedefevim Gayrimenkul Otom. ve Tic. AŞ, Doğruevim Gayrimenkul Org. AŞ, Finalevim Gayrimenkul Otom. Org. AŞ, HH Aydın Yatırım Holding AŞ, Önceevim Gayrimenkul Otom. Paz. San. Tic. AŞ'nin, İmece; Destekevim Gayrimenkul İnş. Taah. Otom. Org. San. Tic. AŞ, Vizyonevim Gayrimenkul Otom. İlet. Paz. San. Tic. AŞ, Varlıkevim Gayrimenkul AŞ'nin, Katılımevim; Gelecek Tasarruf Gayrimenkul Otom. Org. AŞ, Birlikbirikim Gayrimenkul Org. İlet. Oto. Paz. San ve Tic. AŞ, İktisatevim Gayrimenkul AŞ, Değer Tasarruf Gayrimenkul AŞ, Morevim Tasarruf Gayrimenkul Otom. Enerji Org. ve Paz. San. Tic. AŞ'nin, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (Eski Unvanı: Sinpaş Yapı Endüstrisi AŞ) ise İstek Evim Gayrimenkul Otom. Paz. ve Tic. AŞ'nin sözleşmelerini devralacaktır."

Yaklaşık 45 bin skor sözleşmenin, devralan şirketlere aracısız teslimi işlemlerinin tamamlanması düşüncesince çalışılıyor

Açıklamada, türel süreci bitmeme edenler ile “finansman dönemi”ndeki sözleşmelerin devredilmeyeceği belirtilerek, namına ev yahut otomobil teslimatı mamul müşterilerin, taksitlerini eskisi kadar ödemeye bitmeme edeceği bildirildi.

Yaklaşık 45 bin skor sözleşmenin, devralan şirketlere şahsen aracısız doğrulama edilmesi işlemlerinin en endamsız müddette tamamlanmasına himmet edilmiş olduğu dökme açıklamada, "Bu süreçte aykırı kontrollerin alacağı müddet de delik uğrunda bulundurularak, sözleşmelerin dünkü kuruluşa doğrulama edilmesinden sonra, sözleşmeleri devralan şirketler çeşidinden müşterilerle iletişime geçilecektir. Konuyla ilgilendiren 'sıkça sorulan sorular' sayfasına, TMSF’nin ve tasfiyedeki kuruluşların genel ağ sitelerinden ulaşılabilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Birikimevim ile İmece Yatırım birleşti

Öte yandan, İmece Yatırım Organizasyon AŞ’nin, likidasyon işlemleri Kurum çeşidinden düzenlenen şirketlerden Tasfiye Halinde Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ’yi kâffesi aktif-pasifiyle kül şeklinde devralarak toplaşma isteğiyle Kuruma icra ettiği başvurunun müspet sonuçlandığı tamlanan açıklamada, "BDDK’nın izniyle düzenlenen toplaşma işlemleri neticesinde, Tasfiye Halinde Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ kâffesi dünya malı ve yükümlülükleri kelimesi kelimesine korunarak, İmece Yatırım Organizasyon A.Ş ile İmece Yatırım Organizasyon AŞ çatısı altında devrederek birleşmiştir." denildi.

Açıklamada, Birikimevim AŞ’nin İmece AŞ’ye fiili devir-teslimi sonra İmece AŞ gözetiminde yürütülecek işlemlere bağlı olarak, kuruluşların genel ağ sayfaları ile çağırma cihazı merkezlerinden bilgilendirmeler yapıldığı tabir edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler