USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TİM, Ortadoğu’nun önemli ticaret merkezi DMCC ile konferans düzenledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde Dubai Çoklu Emtialar Merkezi (DMCC) ile baş başa ‘BAE (DUBAİ) Serbest Bölge Yatırım Fırsatları ve İş Birliği Olanakları Konferansı' gerçekleştirdi.

TİM, Ortadoğu’nun önemli ticaret merkezi DMCC ile konferans düzenledi
11-03-2022 14:21

TİM, 10 Mart'ta İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde Ortadoğu'nun önemli ticaret merkezlerinden bir tanesi bulunan ‘Dubai Çoklu Emtialar Merkezi (DMCC)' ile baş başa ‘BAE (DUBAİ) Serbest Bölge Yatırım Fırsatları ve İş Birliği Olanakları' konferansını gerçekleştirdi. TİM Başkanı İsmail Gülle'nin ev sahipliğinde, DMCC'deki fırsatların ele alındığı konferansa Dubai Çoklu Emtialar Merkezi (DMCC) (DMCC) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmet Sultan Bin Sulayem ve BAE Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Fatma Nilgün Emrem katıldı.

TİM Başkanı İsmail Gülle, Dubai Çoklu Emtialar Merkezi (DMCC) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmet Sultan Bin Sulayem ve BAE Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Fatma Nilgün Emrem'in açım konuşmalarından sonradan konferansta DMCC Serbest Bölge Temsilcisi Mohammed Al Falasi katılımcılara müşterek lokma gerçekleştirdi. Teknik sunumun arkası esna DMCC Emtialar ve Finansal Hizmetler Direktörü Sanjeev Dutta, Tamimi Consulting Kurucusu Tarık Tamimi ve DMCC Serbest Bölge Temsilcisi Mohammed Al Falasi'nin konferansçı oldukları ‘Ortadoğu'nun Önde Gelen Ticaret Merkezinde Yatırım Fırsatları' paneli yapıldı. Daha sonradan panelistler katılımcılardan mevrut sorulara yanıt verdi.

Konferansın açılışında mütekellim TİM Başkanı İsmail Gülle, gerçekleştirecekleri konferans ile 20 binden müşterek tomar şirketin uzuv olduğu, 2 milyon metrekare envestisman bölgesine sahip, global ticaretin çağdaş gereksinimlerine mucibince kurmaca asıl müşterek ticaret merkezi bulunan DMCC'deki fırsatları değerlendireceklerini belirtti.

“BAE, meydana getirilen yatırımlarla çelimli müşterek yapıya kavuştu”
Birleşik Arap Emirlikleri'nin, cemaat bulunduğu zenginliklerini meydana getirdiği yatırımlara yönlendirerek ekonomisinde iri müşterek dönüşüme imza attığını kaydeden TİM Başkanı Gülle, “BAE, bölgemizin ticari, politik ve kazançlı manada önemli müşterek ülkesi. Emirlikler, ticaret, turizm, terbiye ve misyon sektörlerinde meydana getirilen yatırımlarla çağ baş döndürücü çelimli müşterek yapıya kavuşmuş durumda” dedi.

“İhracat ailesi, BAE ile ilişkilerin gelişmesinden memnun”
Bölgenin dü önemli aktörü bulunan Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin akıbet zamanlarda iktisat ilkin edinmek kıl payı düet ilişkilerde önemli gelişmeler kaydettiğini tamlayan TİM Başkanı Gülle, “Diplomatik ilişkilerin gelişme göstermesi müstesna satım ailesi şekilde biz yerine sevinme donör bulunduğunu tabir kılmak isterim. Barış zarfında müşterek arada taayyüş prensipleri doğrultusunda eş müşterek gün ve kültürü paylaştığımız semt ülkeleriyle henüz çelimli ticari ve kazançlı ilgiler ihdas kılmak eş müşterek çıkar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracatı yüzdelik 95 artışla 5,5 bilyon dolara ulaştı
BAE ve Türkiye arasındaki ticaret ilişkilerinin iri müşterek gizil içerdiğine özen çekici TİM Başkanı Gülle, dü iklim ortada geçtiğimiz sene gerçekleşen müstesna satım oranlarını paylaştı. 2021 senesinde Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracatı yüzdelik 95 artışla 5,5 bilyon dolara ulaşırken Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise 2021 senesinde Türkiye'ye ihracatı 2,5 bilyon dolara ulaştı. TİM Başkanı Gülle, “Bu çelimli çoğalma ivmesi malum henüz da hızlanacaktır. 24 Kasım'da, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ortada imzalanan 10 ayrı geçim akıbet aşama önemli. Bu anlaşmalar neticesinde, enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, mali hizmetler, besin ve ekincilik sahalarında teşrikimesai geliştirebileceğimiz baş döndürücü kıymetli müşterek okazyon zeminine kavuştuk” diyerek konuştu.

BAE ile ticari ilgiler toy müşterek devre taşınıyor
14 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde BAE'ye şümullü müşterek heyetle ziyarette bulunduklarını tamlayan TİM Başkanı Gülle, “Müthiş müşterek konukseverlik gördüğümüz ziyarette dü iklim ortada sağlık, iklim, sanayi, teknoloji, ekincilik kabilinden nazik bölgelerde 13 geçim henüz imzalandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi şekilde ayrımsız tarihlerde pandemi sonrası evvela fiziksel ticaret heyetimizi Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirdik. Heyette 22 sektörden 100'den müşterek tomar ihracatçımız, Birleşik Arap Emirliklerinden 300'ün üstünde şirket temsilcisiyle, 500'den müşterek tomar düet iş görüşmesi yaptı. Aynı sürede Dubai Expo'da Türk Gününün açılışı yaptık. Yüzlerce ihracatçılarımız Gulfood besin fuarına koyu müşterek ortaklık gerçekleştirdi. Burada fuardaki firmalarımızı görüşme ederek onlara desteklerimizi gösterdik. Birleşik Arap Emirlikleri, ihracatçılarımızın henüz baş döndürücü mevcut edinmek istediği, muhtelif fırsatlar ve olanaklar barındıran müşterek ülke. Bu sebeple ticaret hacmimizin altını dolduracak emekleri gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu proses içerisinde ihracatımızı henüz baş döndürücü artıracağız” dedi.

“Potansiyel ihracatımızı bırakmak açısından DMCC, hususi ve önemli müşterek kapıdır”
Türkiye'nin BAE'ye bulunan ihracatında sektörel bazda en baş döndürücü müstesna satım meydana getiren sektörlerin sırası ile 1,2 bilyon dolar ihracatla mücevher, 201 milyon dolar ihracatla kimyasal maddeler, 185 milyon dolar ihracatla müheyya çul piyasasının bulunduğu bilgisini veren TİM Başkanı Gülle, bu üç bu piyasanın de potansiyelleri ile ihracatlarını henüz da katlayabilecek güçlere cemaat bulunduğunu söyledi. TİM Başkanı Gülle konuşmasını şu halde sürdürdü: “Bu sektörlerimizin yanı esna ihracatımızı henüz da artırabileceğimiz iyice önemli sektörlerimiz de var. İhracatın gizil ihracata payı en az bulunan sektörlere baktığımızda yüzdelik 16 çoğalma ile çıpa dışı metaller, yüzdelik 23 çoğalma ile otomotiv ve yüzdelik 28 çoğalma ile gözyaşı semere göveri sektörleri öne çıkıyor. En baş döndürücü müstesna satım yaptığımız üçüncü kol bulunan müheyya çul de engelleme potansiyelimizin yüzdelik 44'ü ile müstesna satım yapıyoruz. Bu fırsatları kullanmak adına, DMCC, hususi ve önemli müşterek kapıdır. DMCC'de halihazırda besin ve mühendislik, teknoloji, marketing kabilinden misyon sektörlerinde 444 Türk şirket üyedir. 20 binden müşterek tomar mukayyet şirketin bulunduğu müşterek ticaret merkezinde bu adet baş döndürücü henüz yukarılara çıkabilir”.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne 6, Körfez Bölgesi'ne ise toplamda 10 ticaret heyeti gerçekleştirildi
TİM Başkanı İsmail Gülle, Türkiye İhracatçılar Meclisi şekilde sanal, sektörel ve umumi ticaret heyetleriyle 100 bini müşterek tomar Türk ihracatçıyı dünyanın ciharıyek köşesindeki alıcılarla müşterek araya getirdiklerini ve pandemi periyodunun kökeninden beri 73 ülkede gerçekleştirdikleri 110 ticaret bütünüyle pandemiye karşın aykırı ticareti imar kılmak noktasında ne ayar azimli olduklarını gösterdiklerini belirtti.

Pandemi çağında Birleşik Arap Emirlikleri'ne 6, Körfez Bölgesi'ne ise toplamda 10 ticaret heyeti gerçekleştirdiklerinin altını çizen TİM Başkanı Gülle, “Bununla baş başa Türk ihracatının çehresini değiştirecek baş döndürücü önemli planlara imza attık. TİM Marka Konseyi, TİM Kadın Konseyi ve Genç TİM'i baş döndürücü endamsız müşterek müddet içerisinde faaliyete geçirerek ihracatımızdaki topu topu dinamikleri değişik harekete geçirdik. Bu gaye gruplar özelinde mevhum ve umumi ticaret heyetleri düzenleyip, müstesna satım ailesiyle topyekün müşterek mücahede içerisinde olduk. Tüm bu planlar ülkemizin aut ticaret rakamlarına da akıbet aşama müspet müşterek halde yansıdı. Dış ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene 500 bilyon dolara yaklaştı. Şimdi, önümüzdeki toy hedeflere akıllıcasına kararlılıkla yürüyoruz. İki iklim arasındaki ilişkilerde toy dönemle baş başa aykırı ticarette temiz günleri baş başa fiilen kuracağımıza inanıyorum” halinde konuştu.

“2021'de gün yazdık, bu sene da gün yazmaya bitmeme ediyoruz”
İhracat ailesi şekilde 2021 yılını zamanı müşterek rakamla kapattıklarını ve bu sene da gün yazmaya bitmeme ettiklerini tabir fail TİM Başkanı Gülle, “Ocak ve Şubat ayında bulunduğu kabilinden bu ay da güzeşte senenin baş döndürücü üstünde müşterek ihracata akıllıcasına gidiyoruz. Pandemiden ahir geçerli durum Türkiye'yi destekliyor, desteklemeye de bitmeme ediyor. Gittiğimiz gelişigüzel fuarda ve ticari ilişkilerde bulunduğumuz gelişigüzel ziyarette Türk ürünlerine bulunan alaka ve ilginin baş döndürücü iri bulunduğunu görüyoruz. Türkiye önemli müşterek ticaret ve müstesna satım merkezi. Ayrıca Türkiye, jeopolitik pozisyonu ile etrafımızdaki halis muhlis bu yunak ortamın zarfında dengeyi sağlayıcı baş döndürücü önemli müşterek çelim ve tığ de bu güçlükle ticari gücüyüz. Dünyadaki bu gelişimleri güzel izleme etmeli ve Türkiye'ye yönelen bu ticaret imkanlarını güzel müşterek halde değerlendirmeliyiz” dedi.

İhracatçılara önemli tavsiyelerde ve uyarılarda mevcut TİM Başkanı Gülle konuşmasını şu halde sürdürdü: “Bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli bulunan ürünlerimizi ucuza satmamalıyız. Enerji pahalı, hammadde pahalı, gelişigüzel şeyin kıymeti var. Türkiye'nin değerlerini ucuza satmayalım. Mal mukabili hiç kimseye mülk göndermeyin. Bunları sigortalı yapın, emin yapın ve kredi elde ettiğiniz işi yapın. İhracatımız düşüncesince önemli müşterek dönemdeyiz. Dünyadaki sert baş döndürücü şirket Türkiye ile iş gerçekleştirmek isterken bunun değerini bilelim”.

“Türkiye'de keşfedebileceğimiz baş döndürücü müşterek tomar fırsatlar var”
Daha evvela bitirdikleri ziyaretlerden ayrımlı şekilde fırsatları kullanmak düşüncesince burada olduklarını tabir fail DMCC Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmet Sultan Bin Sulayem, “Borsa İstanbul ile işi donanması gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye'nin konumundan çevre baş döndürücü iri avantajları var” dedi. Sulayem konuşmasını şu halde sürdürdü: DMCC elden free zone değil, BAE'nin önemli ticari hublarından müşterek tanesi. Büyük markalarla çalışıyoruz. Kahve bizim düşüncesince baş döndürücü önemli, alanda kahveler düşüncesince stoklama ve paketleme mekanizmaları var. Kahve piyasası bizim düşüncesince baş döndürücü önemli.

DMCC'de Türkiye'den 400 uzuv var. Fakat inanırım ki gitgide bu miktar henüz müşterek tomar artacaktır. DMCC'ye gelmiş şekilde firmanız düşüncesince toy fırsatlar yakalayabilirsiniz. Buradan Ortadoğu ile işlerinizi de geliştirebilirsiniz. Dubai'nin geri misyon yapısı değişiyor. Elmas Sektörü de baş döndürücü hisse senedi gösteriyor. Hindistan ile müşterek geçim yaptık, Hindistan birtakımı vergileri tenzil sonucu aldı, bu sayede ticaret kütlesi artacaktır.

Sanırım Türkiye-İran-BAE ortada müşterek demiryolu koridorunun yapılması gündemde. Eski ticaret yolu kısaca 20 devir sürüyordu. Türkiye-İran-BAE ortada planlanan bu toy güzergah yolculuğu 20 günden 6-8 devir arasına indirerek vakitten iri müşterek artırım sağlayacak. Ben andıran sürede gine bu çeşit gelişmeler göreceğimizi düşünüyorum. Yalnızca zamanımız düşüncesince değil doğacak düşüncesince de bunu düşünüyorum.

Farklı projeleri inceleyerek şu an oluşturduğumuz projeyi oluşturduk ve cevahir kulesini yaptık. Altın ve sim kulesini müşterek Türk şirketi yapacak. Bu binalardan büro alarak Türk şirketler da pazarda yerini alabilir. Türkiye'de keşfedebileceğimiz baş döndürücü müşterek tomar fırsatlar var. DMCC tek bulunmadığı genişliğinde güçlü, bu güçten siz kıymetli üyelerimizin de faydalanmasını isteriz” diyerek konuştu.

“Kapımız topu topu Türk firmalarına açık”
BAE Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi'nin, Dubai'de Ticaret Odası altında müesses kar hedefi gütmeyen müşterek yapı bulunduğunu tamlayan BAE Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Fatma Nilgün Emrem, “BAE'ye mevrut Türk firmalarımıza defa göstermeye çalışıyoruz. Serbest Bölge, konseyimizin anne sponsoru. Ofisimiz, DMCC'nin zarfında bulunuyor. Konseyimizin 500'ü müşterek tomar üyesi bulunmakta. Kapımız topu topu Türk firmalarına açık. İş harici toplumsal manada da faaliyetlerimiz var. Türk kültürünü, Türkiye'nin ulusal değerlerini de orada tanıtıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler