USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TİM Başkanı Gülle: Türkiye’ye envestisman noktasında iyice iri müşterek istem var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’ye envestisman noktasında iyice şişman birlikte istem bulunduğunu söyledi.

TİM Başkanı Gülle: Türkiye’ye envestisman noktasında iyice iri müşterek istem var
10-12-2021 17:53
İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılışında icra ettiği konuşmada, İstanbul Ekonomi Zirvesi neredeyse arsıulusal nitelikteki organizasyonların oluşturduğu ekosistem ile hem çelimli müşterek iktisadi ilişik değere bununla beraber global ölçekte müşterek iş ağına mefruşat oluşturduğunu belirtti.

Gülle, yeşil tutum ile bulunan kaynakların çalışan kullanımının yanı esna kullanma sonrası ortaya çıkan tamamı atıkların da doğurgan kullanımının akıbet aşama ehemmiyetli müşterek proses olduğuna ayraç etti.

İsmail Gülle, global tutum ve ticaretten istedikleri ölçüde paya vasıl devletlerin çabucak büyümekte bulunan devletlere el değmemiş karbona geçişi salık mektubu etmelerinin kızgın müşterek süreci yanında getirdiğini dile getirdi.

Türkiye’nin inkılap sürecinde mürşit ve bellik iktisap geçirmek neredeyse elini taşın dibine koyduğunu, TİM adına kendilerinin de az karbonlu istihsal ve sürdürülebilir ihracatı önceleyen projelerle bu inkılap sürecine katkıda bulunduklarını özetleyen Gülle, sürdürülebilir düşüncesince hisse senedi planlarını belirlediklerini, bunlardaki hedefleri gerçekleştirerek Türkiye’yi sürdürülebilirlik dalında bellik yurt biçimine getireceklerini söyledi.

Gülle, ihracatın yükselen trendinin, yeşil dönüşümle taçlandırarak, “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefine ulaşılacağına inandıklarını vurguladı.

Türkiye’ye envestisman noktasında ince iri müşterek arzu olduğuna ayraç fail Gülle, başta yükselen sektörlerde acemi yatırımların önce kurulum etabında yeşil ekonominin gözetilmesinin ince ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

“Hükümetler adına baş başa yapabileceğimiz nice okazyon var"

Cumhuriyeti Yenilikçi Kalkınma Bakanı Ibrokhim Abdurakhmonov, “Hükümetler adına baş başa yapabileceğimiz nice okazyon var. Salgın da bizlere bu süreçte ehemmiyetli dersler verdi. Karbondioksiti azaltmak düşüncesince aracısız tetkikat gerçekleştirmeli ve akabinde bu bölgede icraat yapabilmeliyiz.” dedi.

Abdurakhmonov, “Yeşil Ekonomi” temasıyla bu sene 5’incisi planlı İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılışında icra ettiği konuşmada, evren genelinde yaşanmış bulunan felaketler ve yıkımlardan esin alıp şimdi müşterek tomar yenilikçi hamleler yapılması icap ettiğini belirtti.

Herkesin geleceği düşüncesince bundan böyle şimdi tetik olunması icap ettiğini tabir fail Abdurakhmonov, “Yıkıcı sıkıntı seviyesindeki saf hadiselere baş başa hal aramamız geçişsiz ki bunları fırsatlara çevirebilelim. Şu an menfi bulunan gelişmeler gelecekte artı yansımalara dönüştürülebilir." sanarak konuştu.

Abdurakhmonov, hükümetlerin iş donanmasında yeşil tutum adımlarının itinayla atılması icap ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yeşil ekonomi, emniyetli ekoloji, ak pak endüstri, mıhlı gıdalar çoğunlukla dile getiriliyor, zira toplumlarımız ve geleceğimiz bizlerden bunu arzu diyor. Hükümetler adına baş başa yapabileceğimiz nice okazyon var. Salgın da bizlere bu süreçte ehemmiyetli dersler verdi. İklim değişikliğinin büküm be büküm arttığını gözlerimizle görüyoruz. Bizlerin fırsata çevirebileceği tespitler düşüncesince eş hareketler olmalı. Karşımızda bundan böyle ilmî müşterek düzentileme süreci lakırtı konusu. Karbondioksiti azaltmak düşüncesince aracısız tetkikat gerçekleştirmeli ve akabinde bu bölgede icraat yapabilmeliyiz.

Hidrojen gücünden gelebilecek ak pak erke ve kaynaklardan feyizlenmek zorundayız. Döngüsel tutum aşırı dobra müşterek obje ancak arı sili olmalı. Bunun düşüncesince inovatif yaklaşımlara ihtiyacımız var. Tek müşterek elektronik taşıt 80 kilogram bakıra gerekseme duyuyor. Temiz madencilik gerekli. Her bölgede yoğun planlama yapılarak çabaları nereye kanalize etmemiz icap ettiğini çalışmalıyız."

"Yeşil politikaların oluşturulmasını çalışıyoruz"

Karadağ Parlamento Başkanı Aleksa Becic de yeşil ekonominin gelişigüzel fırsatta tartışılması icap ettiğini belirterek, "Türkiye ve İstanbul'la ilişkilerimiz aşırı faziletkâr ölçüde ve bizim düşüncesince zamanı müşterek ehemmiyet taşıyor. Ülkemizin Merkez Bankası Başkanının da burada bulunmasıyla bağlarımızın kuvvetlenmesine katkıda bulunmasını sağlayacağımıza inanıyorum. Ekonomik ilişkileri ve takarrüp politikalarımızı şimdi da geliştireceğiz." dedi.

Becic, Avrupa'da ve dünyada yapılması gerekenleri mevzunun paydaşlarıyla ele alacaklarını hatırlatarak, "Sorunları masaya yatırıp baştan gözden geçirmemiz gerekiyor. Hem yasalı bununla beraber yürütüm açısından çalışmalarımızı en çelimli halde gerçekleştirmekteyiz. Yeşil tutum de buna dahil. Gerekli yasalı çerçeveler düşüncesince yeşil politikaların oluşturulmasını çalışıyoruz. Parlamentomuz bölgede bu manada önce olacak. Bir insanoğlunun ürettiği yeşil araba tek müşterek robotun yapabileceği katkıyı yapamaz. Hemen harekete geçmemiz gerekiyor. Karadağ adına hazırız. Eylemlerimiz iri olduğumuzu tanıt etmeye hazır." biçiminde konuştu.

"İklim değişikliğiyle savaşım sahalarına envestisman yapmamız lazım"

Avrupa bayındırlık ve Kalkınma Bankası (EBRD) Risk ve Uyum Başkan Yardımcısı ve Riskten Sorumlu Başkan Annemarie Straathof da, "Sermaye zeminimizi akıbet 5 yılın başarısından çelim alarak yeşil finansımızı artırarak yüzdelik 40'a getirdik. Hedefimiz 2025 düşüncesince yeşil oranımızı yüzdelik 50'ye çıkarmak. Yeşil rüçhan olmakla baş başa adaletli okazyon ve dijitalleşmeyi önceliklendiriyoruz. Yeşil ekonomiye intikal çerçevesi açıkladık, Paris Sözleşmesiyle baş başa çerçevemiz aşırı kesin hisse senedi planları da içeriyor. Salgını düşününce anlaşılan çivi hedeflerimiz de mevcut." sanarak konuştu.

Straarthof, şunları söyledi:

"Verimli müşterek halde hava ve mekân hedeflerimize erişmek istiyoruz. Spesifik adına mekân ve hava değişikliğiyle savaşım sahalarına envestisman yapmamız lazım. Sürdürülebilir şehirler, karbonsuzlaşma, saf sermayenin korunması, yenilenebilirlik neredeyse alanlara envestisman gerçekleştirmek istiyoruz. Enerji verimliliği dair dikkati tefriş geçirmek istiyoruz. Kümülatif limonluk gazının emisyonlarında eksilme hedefliyoruz. Çalışmalarımız Paris Sözleşmesi ve hava değişikliğiyle ilişik alanlara koşut gitmektedir. İklim krizi yüzyılımızın en iri felaketi ve aciliyeti kesindir. Politikacılar ve Merkez Bankaları yakından bu mevzuyu izlem etmektedir. Belli çivi şirketlerin komplike operasyonları sürdürmesi gerekiyor. İklim krizini mali müşterek riziko adına görüyoruz. Müşterilerimizin sıkıntıları lakırtı konusu. Çevre risklerini de düşündüğümüz devir evren çapında projeleri akçalanmış geçirmek istiyoruz."

“Ülkeler cansiparane bu mevzulara ciddilik verirse kılıç bu işin üstesinden geliriz”

Devlet Eski Bakanı ve İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen ise Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasını anımsatarak, anlaşmada imza konulmuş bulunan amaca yüzdelik 80 uzakta olunduğunu söyledi.

Gelişmekte bulunan ekonomilerin bu hedefleri yakalayabilmesi icap ettiğini tabir fail Tüzmen, “Gelişmiş ekonomiler de önlemleri şimdi elleme alabildiklerini söylüyorlar ancak onlar da bu taahhütleri hesabına getiremediler. İnşallah bu amaca idrak evresine geleceğiz. Ülkeler az buçuk şimdi cansiparane bu mevzulara ciddilik verirse kılıç bu işin üstesinden geliriz.” sanarak konuştu.

Tüzmen, dış satım ve turizmi Türkiye ekonomisinin koşan dü atı adına niteleyerek, bundan dolayı bu "koşan at"ların mahmuzlanması icap ettiğini dile getirdi.

“Turizmde doğacak acemi müşterek vizyonla ele alınmalı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da doğacak nesillere şimdi yaşanabilir müşterek evren çoğaltmak düşüncesince üzerlerinde iri müşterek günah bulduğunu belirtti.

Bağlıkaya, turizmde geleceğin acemi müşterek vizyonla ele alınıp kere haritalarının bundan böyle buna uyarınca oluşturulması icap ettiğini tabir ederek, hava değişikliği, mekân felaketleri, orman yangınları, yokluk ve susuzluk neredeyse hastalıkların devir zarfında gezim hareketleri üstünde menfi bulaşık yaratacağını, tamamı bu mevzulara duyarlılık göstererek tedbir düzlük destinasyonların öne çıkacağını söyledi.

TÜRSAB adına sürdürülebilirlik mevzusuna iri ehemmiyet verdiklerini aktaran Bağlıkaya, üyelerinin bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesini bildirmek neredeyse Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile imzaladıkları teşrikimesai protokolü çerçevesinde edep bilimi bilimi programları ile yolculuk acentelerinin sürdürülebilirlik dair edep bilimi bilimi almalarını bildirmek ve aldıkları eğitimlerin, sertifikalandırılması düşüncesince icraat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ise insanlığın doğaya aşırı dokunca verdiğini, bunların sorunlarının yaşandığını belirtti.

Bundan ahir nesillere şimdi elleme müşterek evren bırakılabileceğini aktaran Değer, “İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin dünyayı idare kılmak neredeyse müşterek iddiası namevcut ancak dünyayı istirdat iddiası bulunan kullanıcılarını buluşturma iddiası var.” dedi.

Zirve, muhtelif oturumların arkası esna bugün sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler