USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TİM Başkanı Gülle: İhracatta 220 bilyon dolara koşuyoruz

TİM Başkanı İsmail Gülle, dünya ihracatının 1923'te 50 milyon dolar bulunduğunu belirterek, "Bugün ise 220 bilyon dolara gidiyor. Türkiye'yi aut tecim ilavesi verici birlikte ekonomiye kavuşturmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Gülle: İhracatta 220 bilyon dolara koşuyoruz
29-10-2021 15:50
İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) meydana getirilen açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tesit etmek düşüncesince birliğin yayınladığı hususi filmin seyirciler çeşidinden iri zevk almış olduğu bildirildi.

"Cumhuriyet Geleneğimiz, dışsatım Geleceğimiz" sloganlı filmin, Anadolu motifleri ve çelimli geleneğin ihracatla dünyaya taşınması mesajı verdiği tamlanan açıklamada, filmde, Anadolu'nun zamanı ve kültürel mirasının, Cumhuriyetin evvel yılları ve bugünden görüntülerin arazi almış olduğu kaydedildi.

Açıklamada, TİM Başkanı Gülle'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı zımnında meydana getirdiği değerlendirmeler de arazi aldı.

Gülle, Cumhuriyet'in evvel günlerinden beri Türk sanayisinde ve üretimde yaşanmış olan gelişmelerden bahsederek, Türk imalat sanayisinin ihracatının salname 161 bilyon dolara ulaştığını bildirdi.

Türkiye'nin ihracattaki başarısına ve 2000'den sonradan yaşanmış olan çabuk küreselleşmeyle baş başa aut ticaretteki artışa yer veren ve salgınla baş başa toptan ticarette yaşanmış olan sıkıntılardan bahseden Gülle, toptan akse zamanında ihracatın tarihte evvel kez 200 bilyon doları aştığını aktardı.

Gülle, "Eylül kocaoğlan bakımından salname bazda 212 bilyon dolardan aşkın hariç satım gerçekleştirmiş bulunuyoruz. dışsatım ailesi kendisine krizin içerisindeki fırsatlardan akla yatkın müşterek halde faydalandığımızı bundan sonradan açık açık anlatım edebiliriz. Tüm bu anlattıklarımızı tarihî müşterek süreklilik zarfında erişmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"İhracatçı sayısı gelişigüzel güzeşte sene artıyor"

İsmail Gülle, yaşanmış olan toptan akse sonrası sürecin, Türkiye düşüncesince toy müşterek sıçrama devri olacağını belirterek, şu detayları verdi:

"Gelen rakamlar bizlere bunu söylüyor. Oluşturduğumuz hariç satım projeksiyonlarına göre, Türkiye önümüzdeki 5 sene bünyesinde ihracatını salname 300 bilyon doların ilişkin çıkaracak. Bugün hariç satımcı sayımız 100 bine ulaştı. Bunu 5 sene bünyesinde 130 binlere, 10 sene bünyesinde de 300 bine sürüm arzusundayız. İhracatımız 1923 senesinde 50 milyon dolardı. Bugün ise 220 bilyon dolara gidiyor. Türkiye'yi aut tecim ilavesi verici müşterek ekonomiye kavuşturmakta kararlıyız."

Gülle, Cumhuriyet'in istiklal manasına geldiğini kaydederek, "Cumhuriyetin evvel yıllarında başlatılan kazançlı istiklal savaşı gelişigüzel devir bitmeme edecektir. Ekonomik istiklal ise fakat ve fakat istihsal ve ihracatla mümkündür. İhracat, çivi başına müşterek Cumhuriyet projesidir. Atamızın gösterdiği 'muasır medeniyetlerin ilişkin çıkma' hedefine revan yol, bugün ihracattan geçmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler