USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TikTok yetkilileri Meclis'te milletvekillerini bilgilendirdi

TikTok Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan bölgelerinden mesul Kamu Politikaları ve İlişkileri Müdürü Farah Tukan, "TikTok'daki en ehemmiyetli taahhüdümüz, hepsi düşüncesince emniyetli olacak müşterek camia ortamının sağlanması." dedi.

TikTok yetkilileri Meclis'te milletvekillerini bilgilendirdi
20-01-2022 16:41
TBMM

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı.

Komisyon, TikTok Ortadoğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan bölgelerinden mesul Kamu Politikaları ve İlişkileri Müdürü Farah Tukan ile Türkiye'den mesul Kamu Politikaları Müdürü Emir Gelen ve Kamu Politikaları Danışmanı Naz Değirmenci'yi dinledi.

Yayman, TikTok'un dünyada en baş döndürücü konuşulan, aksülamel düzlük toplumsal ağlardan birisi olduğuna ayraç ederek, Türkiye'de şahsi doğruluk ve özgürlüklerin, data mahremiyetinin korunmasına baş döndürücü ehemmiyet verildiğini söyledi.

Dünyada verilerin korunmasıyla ilişik baş döndürücü sayıda ihlal olduğunu, data ihlalini akilane bulmadıklarını vurgulayan Yayman, şunları kaydetti:

"TBMM adına iktidarıyla, muhalefetiyle verilerimizin korunmasını baş döndürücü ehemmiyetli bulmaktayız. Veri mahremiyeti dair henüz itinalı davranılması ve bu mevzunun henüz hissedar tomar gündemde arazi tutmasını istemekteyiz. Dezenformasyon meselesi eksiksiz dünyada baş döndürücü ehemmiyetli hissedar gündem, bizde de gündemde. Ulus aşırılaşan sayısal şirketlerin, demokrasiyi, yöntem kurumunu denyo almasını katiyen akilane bulmamaktayız. TİkTok'un data mahremiyeti sağlaması dair henüz itinalı davranması ve bu mevzuları gündeminde henüz hissedar tomar tutmasını istemekteyiz."

Yayman, önemsedikleri hissedar öbür mevzunun da temsilciliklerin açılması bulunduğunu aktardı.

"TikTok milyonlarca insanoğlunun yaşamının kıymetli hissedar parçası durumuna geldi"

Farah Tukan ise TikTok'un dünyada ve Türkiye'de milyonlarca insanoğlunun yaşamının kıymetli hissedar parçası durumuna geldiğini belirtti.

Tukan, platformun amacının elden coşku değil, insanların henüz dobra enformasyon kurmalarını da iletmek bulunduğunu dile getirdi. Farah Tukan, kültürel hissedar delici ve topluluklara da araştırma görevlisi olarak, onları güçlendirici icraat yaptıklarını tabir etti.

TikTok'taki camianın güvenliğinin sağlanmasının en ehemmiyetli öncelikleri bulunduğunu vurgulayan Tukan, "Türk hükümetinin, Türk halkının devre içi güvenliği mizan dair ortaya koyduğu icraat ve bu bölgeye müteveccih icra ettiği emekler, bizim de bire hissedar görüşleri paylaştığımız hissedar alan. TikTok'daki en ehemmiyetli taahhüdümüz, herkesi ev sahibi meydana getirecek hissedar ortamın sağlanabilmesi, hacısı hocası düşüncesince emin olacak hissedar camia ortamının sağlanması." niteleyerek konuştu.

En saydam ve sanayi içerisindeki en matematik verebilir pres edinmek düşüncesince de çalışmalarının bitmeme ettiğini kaydeden Tukan, derneşik aralıklarla saydamlık tutanağı yayımladıklarını, raporda içeriklerin kaldırılma nedenlerine bağlı bilgilerin paylaşıldığını dile getirdi.

Tukan, "Topluluğun güvenliği bahis konusu olduğunda bununla ilişik yapılabilecek şeyler vardır. TikTok bu çerçevede Türkiye'deki kullanıcılarımızla alakalı, onların iyiliğinin, refahının sağlanması dair halihazırda ortaya hissedar üstenme koymuştur. Bu kapsamda da 2022 senesinde bu çalışmalarımızı sürdürerek, ihya anlamında de taahhüdümüzü gine tabir geçirmek isteriz." dedi.

Şiddeti isteklendirme eden, kuvvet ve tiksinme söylemi içeren herhangi hissedar muhtelif içeriğe gönül rahatlığı olduklarını tamlayan Tukan, bu cins içeriklerin platformda barınmasına cevaz vermediklerini söyledi.

Tukan, gayrikanuni faaliyetler, insanların sömürme edilmesi kabil girişime cevaz verilmediğini, evlatların korunmasına müteveccih kâffesi tedbirlerin alındığını anlattı.

"13 yaşından küçüklerin kullandığı hesapların silinmesi..."

Emir Gelen de sunumunda TikTok, camia kuralları, ahenk çalışmaları, bebek güvenliği kabil mevzulara bağlı bilgelik verdi.

Kültürel uyuma ehemmiyet verdiklerini vurgulayan Gelen, "Faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki, ülkelerdeki dinamikleri, hassasiyetleri, ehemmiyetli mevzuları sonsuz izleme etmekteyiz ve bu gerçeklere akıllıca adına hissedar önsezi gerçekleştirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Gelen, verilerin gizliliği ve korunmasını önemsediklerini, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na ahenk kapsamında icraat gerçekleştirdiklerini, TikTok'un mahremiyet politikasını Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) kapsamında güncellediklerini aktardı.

Platformu 13 gözyaşı ve giysi insanların kullanabildiğine dikkati çekici Gelen, "13 yaşın altındaki bireylerin TikTok uygulamasına pırtı bulunmasına cevaz etmiyoruz. 13 yaşından önemsiz şahıslar çeşidinden kullanıldığı belirleme edilen hesapların silinmesi ve askıya katılması düşüncesince de muhtelif mekanizmaları geliştirdik." bilgisini verdi.

Gelen, Türkiye'de nice yerde meydana mevrut tutkun sonrası TikTok'un iane çalışmalarına dayanaklık geçirmek verdiğini, sabık ramazan ayında da besin kolisi katkısı yapıldığını anlattı.

- "2021'de 93 milyon lira sayısal görev vergisi ödedik

Sunumun peşi sıra TikTok yetkilileri, komite üyelerinin sorularını yanıtladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız'ın, "Türkiye'de TikTok'ta gözyaşı averajı nedir, en baş döndürücü ne devletlerde kullanılıyor, Türkiye'de TikTok sayı farkı müteaddit zaman kullanılıyor?" soruları üzerinde Emir Gelen, soruların hissedar yönünü bağlanmış adına yanıtlayacaklarını vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Türkiye'ye müteveccih hissedar taahhüttünüz bulunduğunu söylediniz. Yasalara uymak, üstenme değil o sizin zorunluluğunuz. Türkiye'ye nite hissedar taahhütte bulunuyorsunuz? 'Türkiye'nin kuma geleceği' kabil hissedar tanımlama kullanıyorsunuz. Türkiye ile sizin kuma geleceğiniz ne demek? Biz pazarız, siz hissedar şirketsiniz. Ortak geleceğe envestisman gerçekleştirmek ne demek?" dedi.

Türkiye'deki faaliyetlerden elde edilmiş gelire ve ödenen vergiye bağlı soruya ise Gelen, "Özel hissedar şeriklik olarak, ticari anlamda alıngan bulunan sağlık kabil mali hissedar bilgiyi paylaşamıyoruz. Üzerimize sakıt herhangi hissedar muhtelif vergiyi ödüyoruz. 2021 senesinde 93 milyon lira sayısal görev vergisi ödedik." karşılığını verdi.

Gelen, hissedar istifham üzerine, Türk kullanıcılarının verilerinin, Amerika ve Singapur'da saklandığını açıkladı.

Milletvekilleri, TikTok yetkililerini, şeffaflık, hukuksal, gözyaşı ortalaması, sınırı kabil mevzularda Komisyona kesin bilgelik vermediği gerekçisiyle eleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler