USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, e-ticareti ortak e-ihracat kanalı durumuna getirmeyi hedefliyor

Ticaret Bakanlığı, bu sene e-ihracatı dar girişimciler ve KOBİ'ler düşüncesince ulaşılabilir kılarak, Türkiye'nin toptan aut ticaret hacminden hâlâ çok hisse almasını sağlamayı ve e-ticareti birlikte e-ihracat kanalı biçimine getirmeyi planlıyor.

Ticaret Bakanlığı, e-ticareti ortak e-ihracat kanalı durumuna getirmeyi hedefliyor
04-02-2022 11:20
Ankara

AA muhabirinin, Ticaret Bakanlığı Performans Programı'ndan meydana getirdiği derlemeye göre, Bakanlık, bu sene ticaretin şimdi rekabetçi, çabuk ve emin olmasını sağlamaya çevrilmiş adımlarını sürdürecek.

Bu kapsamda, motivasyon edilecek efdal teknolojili ve efdal eklenmiş kalburüstü ihracatın, sürdürülebilir konuşu büyümeye önderlik yapması amaçlanıyor.

Katma kıymeti ve rakiplik gücü efdal mamüllerin dışarı satım içerisindeki oranı artırılacak ve ülkenin global bedel zincirindeki pozisyonu güçlendirilecek.

İhracatta pazar ve mahsul çeşitlendirmesi sağlanacak. e-ihracatın dar girişimciler ve KOBİ'ler düşüncesince şimdi bedava ve ulaşılabilir bir vaziyete getirilmesi, bunun müşterek e-ihracat kanalı biçimine dönüştürülmesi hedefleniyor. Böylece, Türkiye'nin global aut ticaret hacminden almış bulunduğu payın artırılması amaçlanıyor.

Ticari nitelik denetimlerinin çalışan yürütülmesiyle ekincilik ürünlerinin ihraç pazarlarındaki nitelikli imajı da korunacak.

Yerli üretime dokunca sağlayan ithalata müteveccih düzentileme yapılacak

İthalatın domestik istihsal üstünde hastalık bulunduğu dokunca ve tehditlere gönül rahatlığı arsıulusal yükümlülükler çerçevesinde kararlar uygulamaya konulacak. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde ithal mamüllerin güvenliği sağlanarak, bunların beceri mevzuata uygunluğu ve güvenliğinin tespitine müteveccih denetimler düşüncesince hukuki, beceri ve yönetsel enfrastrüktür geliştirilecek.

Ara mülkü ithalatı bağımlılığı azaltılacak, sektörünün girdi tedarikinde etkinlik, asayiş ve devamlılık sağlanacak. Tarım ürünleri ticaretinin geliştirilmesine ve bu piyasadaki bildirme ve istem dengesinin sağlanmasına katkıda bulunulacak.

Ticarete müteveccih işlemlerin hızlı, bedava ve emin yapılmasına bağlı icraat sürecek ve elektronik ticaretin gelişme göstermesi sağlanacak. Bakanlığın sorumluluğunda olan mahveden ürünlerinde ortalık nezarete ve denetiminin etkinliği artırılacak.

Esnaf ve kooperatifler güçlendirilecek

Yapılacak çalışmalarla esnaf ve sanatkarların rakiplik güçleri ve kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Kooperatifler konuşu yaşamın canlı kuruluşları biçimine getirilecek ve yaygınlaştırılacak. Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi ile bu bölgeye müteveccih bilincin yükseltilmesi öngörülüyor.

Gümrük işlemleri ticaret erbabı düşüncesince çabuk ve bedava yapılıyor bir vaziyete getirilecek.

Kaçakçılıkla mücadelede aktiflik artırılacak, eşya, anahtar ve geçici hareketlerinin şimdi hummalı düzen kontrolüyle iklim güvenliğine katkıda bulunulacak. Risk devamlı kontroller etkinleştirilecek, sonraları arama sisteminde aktiflik ve seçicilik güçlendirilecek. Tasfiye işlemlerinde de aktiflik artırılarak, bu süreçler hızlandırılacak.

Yeni pazarlara giriş düşüncesince eylem planları yaşama geçirilecek

"Yeni ürün, dünkü pazar, dünkü ihracatçı" amacı ve global hazırlık zincirlerinden şimdi müşterek tomar hisse katılması amacına müteveccih "pazara giriş eylem planları" uygulamaya konulacak. Pazara giriş engelleri strateji edilerek problemlerin çözüme kavuşturulması desteklenecek.

Firmaların pazarlara ulaşım imkanlarının iyileştirilmesi ve adaletli rakiplik içre çalışmalarının sağlanması şartıyla ikili, bölgesel, çoklu ve baş döndürücü cepheli platformlarda ecnebi ülkelerle diyalog güçlendirilecek.

Gümrük Birliği kapsamında ekincilik ürünlerine bağlı tercihli rejimin aklık ve çalışan işleyişi sağlanacak, bahis konusu anlaşmanın güncellenmesi emek harcamaları bitmeme edecek.

Üçüncü devletler ile başıboş ticaret anlaşmaları (STA) müzakereleri başlatılacak, olan anlaşmaların dünkü evlat STA anlayışına akıllıca biçimde kapsamı genişletilecek ve imzalananların işleyişi strateji edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler