USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terörden arındırılan bölgede doğa yürüyüşü yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, saf ve zamanı güzellikleriyle görenleri adeta büyüleyen Lice ilçesindeki Bırkleyn Mağaraları'nın bulunmuş olduğu bölgede doğa yürüyüşü düzenledi.

Terörden arındırılan bölgede doğa yürüyüşü yapıldı
28-11-2021 11:50

Yürüyüşe eklenen Vali Münir Karaloğlu, “Diyarbakır'da 40 senedir açılan biçimsiz imajı, algıyı yıkıp doğruluk hazineyi ortaya çıkarabilme çabamız var. Bölgeye mevrut her insanın bu mağarayı gözü kabilinden de koruması lazım. Her yerde bulunduğu kabilinden bu defineciler var. Bir eli silahlılar mevcut başımıza dert, nezdinde de eli kazmalılar var. İkisinden de arkalamak geçişsiz buraları, ikisi de uygarlık düşmanı” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yurt turizmi açısından ehemmiyet haiz alanların tanıtımı bu şeklinde çalışmalarına bitmeme ediyor. Belediye, Antik Çağ'da yerleşme noktayı olan, nezdinde fasıl yıldırı yuvası olan, M.Ö. 6000 yılından buyana makbul Bırkleyn Mağaraları'na doğa yürüyüşü düzenledi. Büyük İskender'in gün doğusu seferi esnasında askerleriyle konakladığı arazi adına söylenti edilen alanı rüyet fırsatı ele geçiren dağcılar, sağlık kırcı anlamış olur geçirdi.

Vali Münir Karaloğlu, yürüyüşün peşi esna gazetecilere icra ettiği açıklamada, Diyarbakır'ı icat etmek bu şeklinde etkinliğin yapıldığını söyledi. Diyarbakır'ın kültürel zenginlikleri, tarihî mirası ve katıksız güzellikleriyle 40 senedir perdelenen ve örtülen nezdinde yurt bulunduğunu tabir fail Vali Karaloğlu, şehirdeki geçim ve inanma ortamı yardımıyla kentin keşfedildiğini, kültürel varlıklarını, zamanı mirasını, ve katıksız güzelliklerini ortaya boşaltmak açısından punt oluşturduğunu aktardı.

“Diyarbakır 40 senedir ekranlarda gördüğünüz o tozlu, puslu, boz Diyarbakır değil”

Bölgenin güzelliklerini lanse etmek bu şeklinde değişik etkinliklerin yapıldığını tamlayan Vali Karaloğlu, “Hem bu kentte canlı insanımıza, hem ülkemize, aynı zamanda insanlığa, halis muhlis dünyaya Diyarbakır'ın bu örtülen güzelliklerini açıklamak lazım. Diyarbakır sizin 40 senedir ekranlarda gördüğünüz o tozlu, puslu, gri, Diyarbakır değil; bambaşka nezdinde Diyarbakır var. Diyarbakır'dan hapis gelin, esasi Diyarbakır'ı deminden görün. İnsanlığa bu geçim ve inanma süresince Diyarbakır'ı elkızı daim beraberce keşfedelim diyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız doğruluk Diyarbakır'ı ortaya çıkarabilmek. 40 senedir açılan biçimsiz imajı, algıyı yıkıp doğruluk hazineyi ortaya çıkarabilme çabamız var. Bu konudaki çabalarımız İnşallah bundan ahir yapacağımız faaliyetlerle bitmeme edecek” niteleyerek konuştu.

“Bir eli silahlılar mevcut başımıza dert, nezdinde de eli kazmalılar var”

Bırkleyn Mağaraları'nın dağcılık, tırmanma, mağaracılık sporu itibarıyla dünyaya mülk olabilecek özellikte bulunduğunu ve mağaranın korunması icap ettiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bölgeye mevrut her insanın bu mağarayı gözü kabilinden de koruması lazım. Maalesef gelirken gördük. Her yerde bulunduğu kabilinden bu defineciler var. Bir eli silahlılar mevcut başımıza dert, nezdinde de eli kazmalılar var. İkisinden de arkalamak geçişsiz buraları, ikisi de uygarlık düşmanı. Buraları korumadan nezdinde değere dönüştüremeyiz. Diyarbakır'da akıbet çağda aşırı dobra nezdinde gezim hareketi var. İç gezim hareketi var, inşallah bunu arsıulusal turizmden, aut turizmle destekleriz ve bölge imdi aşırı tanıdık bilinmiş bulunduğu düşüncesince imdi aşırı yolculuk edilen yolculuk edilmiş bulunduğu düşüncesince de başta rustik gezim hasebiyle rustik ekonomiye imdi aşırı ulama verici nezdinde alana dönüşsün. İnşallah bu güzellikler Diyarbakır'ımızın bilinirliğini, doğruluk kıymetini ortaya koysun niteleyerek dilek ediyoruz. Biz de halis muhlis insanlığa iyilik ke diyoruz” biçiminde konuştu.,

“Diyarbakır'da geçim ortamı hakim”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ise bölgenin keşfedilmeyi gözleyen nice güzelliğinin bulunduğunu tabir ederek, “Uzunca nezdinde müddet yıldırı hasebiyle güzellikleri hafızasından az imdi bozma noktasına mevrut Diyarbakır, Son zamanlarda FETÖ ve PKK yıldırı örgütleri ile meydana getirilen çalışan mücadelenin kararında oluşan geçim ortamı yardımıyla bundan sonra güzellikleri hepyek keşfedilip Türkiye'nin ve dünyanın bilgisine sunuluyor bir duruma geldi” dedi.

Program meydana getirilen doğa yürüyüşü ve araştırmaların peşi esna akıbet bulurken, alanı görüşme edenler Bırkleyn Mağaraları'nda tarihin izlerini barındıran kabartmaları fotoğrafladı.

Programa Vali Karaloğlu'nun yanı esna AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Büyükşehir Belediyesi defa başkanları ile Türkiye'nin değişik illerinden mevrut acemi ve hevesli sporcular katıldı.

Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler