USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Terör örgütünde yıkılış hızlandı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İçeride ve dışarıdaki yıldırı örgütü destekçilerinin kimyalarının bozulmasından da örgütün fiziken çöküşü anlaşılmaktadır." dedi.

'Terör örgütünde yıkılış hızlandı'
10-12-2022 02:09
TBMM

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin peyda eylemek bunun şeklinde on paralık kimesne bizlerden sınırımızın elden dibinde yuvalanan teröristlere gönül rahatlığı tolerans göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve aritmetik konusudur. TSK, ülkemizin ve aristokrat milletimizin güvenliği düşüncesince akıllıca arsa ve sürede mukteza herhangi nezdinde çeşitli tedbiri almıştır, alacaktır." dedi.

Akar, Meclis Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üstünde icra ettiği konuşmada, savunma ve asayiş konularının devletin ve milletin bekası açısından elzem bulunduğunu ve günce tartışmaların haricinde tutulması icap ettiğini söyledi.

Küresel ve lehçe kurda gelişmelerin hızlandığı, bulunan sorunlara yenilerinin eklendiği, küsurat risk, gözdağı ve tehlikelere müteallik asayiş kaygılarının en fevk seviyeye çıkmış yer aldığı nezdinde dönemden geçildiğine dikkati çekici Akar, "Böylesine kırılan nezdinde süreçte Türkiye namına halk gelişimleri yakından izleme etmekte, proaktif davranarak savunma ve güvenlikle ilgilendiren herhangi nezdinde çeşitli tedbiri almaya çaba göstermekteyiz." sanarak konuştu.

Türkiye'nin güzel tarihi, coğrafyası, değerleri, devim bilimi nüfusu ve çelimli ordusuyla dünyada asayiş üreten nezdinde memleket pozisyonuna geldiğini tamlayan Akar, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın arsıulusal bölgede kurduğu baş döndürücü boyutlu ilişkilerle fail biçimine gelmiş, ülkemizin ağırlık sahası üç kıta, alaka sahası dört başı mamur evren olmuştur." dedi.

Bakanlığının da lehçe ve toptan asayiş düşüncesince dünkü yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en koyu ve en çarpıcı faaliyetlerini yürütme ettiğini anlatım fail Akar, hudutların 7 gündüz 24 ahit esasına uyarınca akıcı namına münteha birlikleri kabilinden bugüne kadarki en koyu ve en çarpıcı tedbirlerle korunduğunu dile getirdi.

Hudut güvenliğinin limit hattında münteha birlikleri ve komandolar, münteha ardında ise jandarma ve polisler kabilinden sağlandığını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasında limit fiziksel asayiş sistemine mebni lif örgü, hendek, örek ve dikiz sistemlerinden meydana mevrut evren standartlarında, erdemli teknolojiye eş araç, materyal ve donatı kullanılmaktadır. Her sabık gündüz tahsil edilen arttırma tedbirlerle yalnızca 1 Ocak'tan itibaren hudutlarımızda 250 bin ferdin geçişi engellenmiş, yakalanan 7 bin 600 ağır aksak göçmenle 800 yıldırıcı manşet kuvvetlerine doğrulama edilmiştir.

Hudutlarımızda tahsil edilen bu koyu önlemler ve limit ötesinde meydana getirilen çalışan operasyonlar sonucunda, yıldırı örgütünün hudutlarımızdan öge ve materyal aktarımı baş döndürücü iri seviyede engellenmiş, tevakkuf noktasına gelmiştir. Tüm bu fevk düzem tedbirlere, personelimizin yılgı alplık ve fedakarlığına rağmen, milli nezdinde maslahat bulunan münteha güvenliği, maatteessüf devir hin ağız dalaşı konusu yapılmakta, resmi izahat ve meydana getirilen bilgilendirmeler dikkate alınmadan asıl dışı, abartmalı ve aldatıcı bazısı söylemler ortaya atılmaktadır."

"Türkler ve Kürtler kardeştir"

Akar, Mehmetçiğin 8,5 m. kar, eksiklik 39 ile zait 44 etap bunun şeklinde memleket ve herhangi nezdinde çeşitli tarla koşulunda, canı pahasına, iri nezdinde alplık ve fedakarlıkla fariza yaptığını vurgulayarak "Beklentimiz yalnızca Mehmetçiğin alın terine hürmet gösterilmesidir." dedi.

Terörle mücadeleye yer veren Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne genişliğinde gayrimenkul içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde mecmu 37 bin, yalnızca bu senenin aslında itibaren ise 4 bin yöresinde yıldırıcı atıl bir duruma getirilmiştir." bilgisini paylaştı.

Tüm yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı mücadelenin küsurat nezdinde hız ve tempoda, taarruzi nezdinde ruhla, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla, azim ve kararlılıkla, güzel nezdinde halde bitmeme ettiğini dile getiren Akar, "Özellikle anlatım eylemek istiyorum ki yürütme edilen halk operasyonlarımız BM Şartı’nın 51’inci maddesinde tamlanan yasal koruma hakkı kapsamında ve arsıulusal hukuka uygun, komşularımızın tarla bütünlüğüne ve buyuru haklarına saygılı, yalnızca ve yalnızca yıldırı unsurları erek alınarak, dini ve budunsal kökenine bakılmaksızın günahsız insanoğlu ilkin peyda eylemek bunun şeklinde tarihi, dini, kültürel dokular, çırçıplak enfrastrüktür ve mahal ile ortak yönetim unsurlarının güvenliğine ve korunmasına oda boncuğu ordunun göstermediği genişliğinde maksimum alaka ve hassaslık gösterilerek yürütme edilmektedir." açıklamalarında bulundu.

"Kimyasal silah" iddialarına müteveccih değerlendirmelerde bulunan Akar, şöyleki bitmeme etti:

"Kahraman ordumuzun başarılarına röfle düşürmek, yıldırı örgütüne soluk aldırmak, adeta teneffüs aleti düğümlemek isteyenlerin 'TSK'nın kimyevi tabanca kullandığı' ve benzer hasmane iftiralar, ağız ağıza asıl dışıdır, nezdinde hezeyandır. Özellikle gayrimenkul haricinde nezdinde idrak hayata geçirmeye müteveccih 'Çamur at, izi kalsın.' çabasıdır. TSK'da kimyevi tabanca ve cephane geliştirilmemekte, üretilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta, envanterde arsıulusal hususiyet ve anlaşmalarla yasaklanmış oda boncuğu tabanca ve cephane katiyen bulundurulmamaktadır. Buna karşın hala ayrımsız mesnetsiz iddialar dillendiriliyor."

Kimyasal Silahların Önlenmesi Anlaşması'na uyarınca menfez yaşartıcı mühimmatın manşet faaliyetlerinde, hususi operasyonlarda ve insanoğlu yaşamını dayanak noktası peyda eylemek düşüncesince kullanılabileceği anlatım fail Akar, "Rehine istirdat operasyonu Gara kapsamında meydana getirilen açıklamayı çarpıtmak en girintisiz çıkıntısız haliyle yıldırı propagandasına ihtimam etmektir." dedi.

Söz konusu iddialar karşısında alaka ve hassaslık gösteren, domestik ve milli nezdinde vakfe sergileyen siyasetçi partilere, halk büyüklenme ve kuruluşlara, dayanak noktası bulunan vatandaşlara şükranlarını sunan Akar, "İçeride ve dışarıda meydana getirilen gayrı nezdinde karaca yaymaca da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize gönül rahatlığı yer aldığı iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır. Bir defa hâlâ vurgulamak istiyorum ki bin senedir bu coğrafyayı, ekmeği, suyu baş başa paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir. Bunun aksini kail kalleştir. Bunun en bariz işareti de vatan, bayrak, Cumhuriyet düşüncesince dal omuza savaş ederken canlarını feda fail ve şehitliklerimizde taraf yana yatan kahramanlarımızdır, şehitlerimizdir." sanarak konuştu.

"Teröristlerin yaptıklarının hesabını sormaya bitmeme edeceğiz"

TSK'nın nezdinde tane hedefinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Terörist az hâlâ misyonumuz orasıdır. PKK eşittir YPG/PYD, bütünü aynı. Bizim düşüncesince isimleri ne olursa olsun, ki dayanak noktası verirse versin, ülkemizi ve aristokrat milletimizi yıldırı belasından kurtarmakta kararlıyız." ifadesini kullandı.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde yıldırı örgütüne müteveccih 19 Kasım’da başlatılan Pençe Kılıç engelleme sonuç zamanın en büyük, en şümullü ve en çarpıcı karaca ve memleket operasyonlarının yürütme edildiğini tamlayan Akar, şunları kaydetti:

"Harekatta, yıldırı hedefleri acı dibine alınmış, baş döndürücü sayıda barınak, sığınak, mağara, tünel, hazne ve sanki karargah birlik isabetle imha edilirken, aralarında örgütün sanki yöneticilerinin de bulunmuş yer aldığı belirleme edilebilen 364 yıldırıcı atıl bir duruma getirilmiştir. Teröristler kabilinden 20-22 Kasım’da erek gözetmeksizin çırçıplak yerleşme yerlerine meydana getirilen adi saldırılara ise herhangi nezdinde devir yer aldığı bunun şeklinde mukteza yanıt verildi, verilmektedir. Şehitlerimizin, günahsız insanlarımızın kanını oda boncuğu devir yerde bırakmadık, bırakmayacağız, teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz.

Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin peyda eylemek bunun şeklinde on paralık kimesne bizlerden sınırımızın elden dibinde yuvalanan teröristlere gönül rahatlığı tolerans göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve aritmetik konusudur. TSK, ülkemizin ve aristokrat milletimizin güvenliği düşüncesince akıllıca arsa ve sürede mukteza herhangi nezdinde çeşitli tedbiri almıştır, alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Irak’ın kuzeyinde PKK ile mücadelemiz, Irak ile koordineli ve andıran teşrikimesai içinde sürdürülmektedir. Son namına 17 Nisan’da başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile anahtar kapatılmış ve sonunda hudutlarımızın ileriden asayiş ve kontrolü sağlanmıştır. Bu kapsamda yürütme edilen operasyonlar ile senelerce teröristlerin yuvalandığı 'girilemez' denilen bölgelere girilmiş, 'ulaşılamaz' denilen bölgelere ulaşılmıştır. Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesindedir."

"Terör örgütünde yıkılış hızlandı"

Terör örgütündeki çöküşün hızlandığını, doğrulama olmaların arttığını, bu çöküşün sanki elebaşlarının ifadelerine de yansıdığını aktaran Akar, "İçeride ve dışarıdaki yıldırı örgütü destekçilerinin kimyalarının bozulmasından da örgütün fiziken çöküşü anlaşılmaktadır." dedi.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ bunun şeklinde yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı yürütme edilen bu operasyonlarla sınırların güneyinde böbürlenmek maksut yıldırı koridorunun engellendiğini, dünkü nezdinde muhaceret dalgası ve adamlık trajedisinin yaşanmasının önlendiğini, anlatım fail Akar, "Terör koridoru engellenmeseydi, bugün baş döndürücü hâlâ çetince ve ağdalı durumlarla gönül rahatlığı karşıya kalacağımızın güzel bilinmesi ve anlaşılması lazım." sanarak konuştu.

Akar, TSK'nın, DEAŞ’la döş göğse savaş fail nezdinde tane kalaba bulunduğunu ve kestirmece 4 bin 500 DEAŞ’lı teröristi atıl bir duruma getirdiğini de vurguladı.

Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar kararında 530 bini Türkiye’den peyda eylemek bunun şeklinde 1 milyondan nezdinde tomar Suriyelinin evlerine ve topraklarına gönüllü, emin ve itibarlı nezdinde halde döndüğünü tamlayan Bakan Akar, "Güvenli bir duruma getirilen alanlarda yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ilgilendiren bakanlık, büyüklenme ve firmalar ile koordineli namına çalışmalarımız bitmeme etmektedir." dedi.

"Diplomatik bölgede ve sahada mukteza yanıt veriliyor"

Yunanistan ile sonuç devirde yaşananlara müteallik değerlendirmelerde bulunan Akar, Türkiye'nin halk komşularının sınırlarına, hakkına hukukuna hürmetkâr bulunduğunu halk ilişkilerinde barış, dostluk, diyalog, güzel komşuluk ve teşrikimesai beklediğini anlatım etti.

"Ancak Yunanistan akıl, eseme ve hususiyet dışı arzu ve iddialarla daima provokatif hisse senedi ve agresif söylemlerle gerginliği çoğaltmak düşüncesince herhangi nezdinde çeşitli teşebbüste bulunmaktadır." diyen Akar, Yunanistan'ın Megali İdea ardında 7 etapta 3 kıvrım genişlemesine karşın "Yeni Osmanlıcılık" sanarak nezdinde terim uydurarak Türkiye’yi yayılmacılıkla suçladığına dikkati çekti.

Türk varlığını bulunmayan farzımuhal temsil politikalarıyla, baskıyla Yunanistan’da canlı Türkleri sindirmeye çalışıldığına dikkati çekici Akar, şunları söyledi:

"Yunanistan, yıldırı örgütleriyle teşrikimesai yaparak teröristlere hassaten Lavrion kampında herhangi nezdinde çeşitli iane ve yataklığı yapmakta, halk dünyaca tanıdık bu gerçekleri de edepsizce inkar etmekte, göçmenlere gönül rahatlığı sonuç etap acımasız, adamlık dışı uygulamalarla onları Türkiye sınırlarına akıllıca itmektedir. Yunanistan’ın icra ettiği herhangi nezdinde çeşitli haksız, hukuksuz eyleme, mütekabiliyet kapsamında diplomatik bölgede ve sahada mukteza yanıt verilmektedir. Beklentimiz, bazısı Yunan siyasilerin ve askeri insanların iç siyasal amaçlarla uzlaşmaz ve ajitatör tavırlarından çabucak vazgeçmeleri, sorunların diyalog kanalıyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ibret almalarıdır. Güvendikleri dağlara kar yağmadan. Yarınlarının güzel olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler. Samimi dileğimiz Ege ve Akdeniz’in ülfet denizi olması, halk zenginliklerin adaletli nezdinde halde paylaşılmasıdır."

Kıbrıs'ta nezdinde tane çözümün hâkim ve denktaş özgür dü devletin varlığının ikrar edilmesi bulunduğunu tamlayan Akar, "Geçmişte yer aldığı bunun şeklinde bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz’de diyaloğa bariz olmakla beraber, oda boncuğu oldubittiye izin etmedik, etmeyeceğiz. Kendimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin adalet ve kendilerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz." dedi.

Tahıl koridoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü deli dolu diplomasiyle sağlanan zeminde Rusya ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları ile görüşmeler kararında Karadeniz Tahıl Girişimi imzalandığını hatırlatan Akar, "Girişim kapsamında İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin emek harcamaları ile bugüne genişliğinde Ukrayna limanlarından mecmu 13 milyon tondan nezdinde tomar tahılın gerekseme sahibi devletlere emniyetle sevki sağlanmıştır." sanarak konuştu.

Bu girişimin Türkiye'nin gayretiyle 19 Kasım’dan itibaren 120 gündüz süreyle uzatıldığını anlatım fail Akar, "Türkiye, sorunların çözümü düşüncesince diplomasiye hâlâ nezdinde tomar talih verilmesi gerektiği inancıyla insanca iane ilkin peyda eylemek üzere, bugüne genişliğinde yer aldığı bunun şeklinde bundan böyle da üstünde sakıt rolü hazırlamaya bitmeme edecektir." dedi.

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, "15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ iltisakı dolayısıyla TSK’dan bugüne genişliğinde 10 bini Bakan onayı ile peyda eylemek bunun şeklinde mecmu 24 bin 700 eş ihraç edilmiştir. FETÖ ile mücadelemize elde edilmiş dünkü bilgi, doküman ve verilerle nezdinde dört başı mamur biçiminde kararlılıkla bitmeme edilmektedir." ifadesini kullandı.

ABD'den F-16 tedariki

Askeri afiyet ihtimam desteğinin geliştirilmesi ve TSK’nın afiyet ihtiyaçlarının en çalışan halde karşılanması düşüncesince baştan düzenlenmesi hususunda Sağlık Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, ABD'den F-16 tedarikine müteallik ise "40 sayı F-16 Viper uçağının tedarikine ve 79 uçağın da modernizasyonuna müteveccih çalışılmalar bitmeme etmekte, müspet ve hızlı tamamlanması düşüncesince yakından izleme edilmektedir." açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Arifiye'deki Tank Paleti Fabrikası'na müteveccih iddialarına da yer veren Akar, "BMC'ye 60 milyon TL hesabına 292 milyon TL ifa yapılması bahis konusu değil. Böyle nezdinde obje yok. Söz konusu aritmetik halk giderlerin izleme edilmiş yer aldığı nezdinde duyurma hesabıdır. BMC'ye meydana getirilen ödemeleri göstermemekte, fire ve asıl dışı beyanlarla idrak oluşturulmak istenmektedir. Fabrikada 'maliyetlerin arttığı' iddiası banko akıllıca değildir. Bu mevzuda ya şereflendirme edin fabrikaya yahut size birisini gönderelim belgeyi anlatalım." karşılığını verdi.

Akar, şunları kaydetti:

"Şu anda bile karada, denizde ve havada, kızgın memleket ve tarla şartlarında alplık ve fedakarlıkla fariza önleyen kalburüstü tabanca ve emek arkadaşlarıma da bu vesileyle kazasız, belasız, hayırlı, güzel görevler diliyor, alınlarından öpüyorum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler