USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Teknoloji yatırımlarımızla yeni dünyanın yeni kargo deneyimini yaşatıyoruz'

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın 2021 yılını, 5 yıldan bu yana bitmeme fail ikiz haneli nema trendini koruyarak yüzdelik 30'un üstünde büyümeyle tamamlayacaklarını belirtti. 2021'i değerlendiren ve doğacak hedeflerini özetleyen Ayyarkın, 2016'dan buyana sürdürdükleri uy

'Teknoloji yatırımlarımızla yeni dünyanın yeni kargo deneyimini yaşatıyoruz'
30-12-2021 13:20

40 yılı epey geçmişi olan, 28 para aktarımı merkezi, 1000'e benzeyen şube, 16 bin etkin ve 5 binden ortak tomar vasıtayla Türkiye'nin ciharıyek indinde işlev verici Aras Kargo, akıbet senelerde meydana getirdiği yatırımlarla harekât şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştü. Geleceğin iş modellerini bugünden organizasyon etmeye nazarıitibar gösteren, jüpiter memnuniyeti ve kaliteyi işinin merkezinde tutan, teknolojiyi iş süreçlerine bütünleşmiş ika dair aceleci sefer düzlük ortak yapıda olduklarını kail Aras Kargo'nun Genel Müdürü Utku Ayyarkın, 2021 yılını değerlendirdi, doğacak hedeflerini anlattı.

2021 yılının pandemi etkisiyle iş dünyasının yeni koşullara akla yatkın operasyonel dönüşümlere odaklandığı ortak sene bulunduğunu tamlayan Ayyarkın, “Kargo endüstrisi pandemi süreciyle beraberce tarihinin en cıvıl cıvıl zamanına girerken ayrımsız vakitte ayrımlı ortak dönemecin de eşiğine geldi: dijitalleşme. Sektör bu açıdan önce imtihanını pandeminin de öncesinde 2019'un akıbet çeyreğinde e-ticaret iskonto kampanyalarının yapıldığı çağda vermişti. Biz öncesinde para aktarımı merkezlerimize ve teknolojimize ağır yatırımlar yaparak o çağa güzel hazırlanmıştık. O çağda ‘Biz bu denli yatırımı yapıyoruz lakin bu yetenek ki bilgili ne devir dolar' diyerek düşünüyorduk. Fakat pandemiyle beraberce beklenmeyen ortak halde bu kapasiteleri kullanır bir duruma geldik, zira salgının önce senesinde 1'e 1'den ortak tomar çoğalma oldu. Pandemi öncesinde günce sayı farkı 500 bin kargo taşırken, pandemiyle beraberce günde 2 milyon ve üstünde kargo taşıdığımız eyyam oldu. Mayıs 2021'de ortak günde 2 milyon gönderiyle üstün dereceli sayıda adrese uğradık. Yıl böylelikle 200 milyonun üstünde adrese yakalanmış olacağız. Türkiye nüfusunu yılda dü kereden hâlâ ortak tomar görüşme ettiğimizi söyleyebiliriz” halinde konuştu.

“Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştük”
Gerek mütebeddil mahveden beklentilerine akla yatkın gerçekleştirdikleri mürşit teknolojik yatırımlar, ister saatlik el işi kapasitesi açısından bu sahanın en ehemmiyetli oyuncularından bir tanesi olduklarının altını çizen Utku Ayyarkın, “Önümüzde uygulayım bilimi ile iç içe erişmiş görülmemiş ortak evlat ve onlarla beraberce farklılaşan istihlak alışkanlıkları, toptan salgının da etkisiyle hâlâ hızlanan ve kalan online alım satım alışkanlığı, ticari faaliyetlerde hudut teriminin derece derece ortadan kalktığı kürevi ortak piyasa ve görülmemiş ortak dünya düzeni var. Gelecek planlamalarımızı yaparken bu yeni dünya düzeni ile uyumlu; sentetik zeka, iri data teknolojik gelişmeler ve derece derece yükselen ortak trend bulunan kişiselleştirmenin ön plana çıkmış olduğu nitelikli işlev sunmaya odaklandık. Biz bu yeni dünya düzeninin hazırlığına öngörülü ortak halde 5 sene öncesinden başlayarak hepsi iş süreçlerimizi buna uyarınca tasarladık. Uçtan pöç uygulayım bilimi yatırımlarımızla, odağımıza kaliteyi alarak, hem operasyonumuzu hâlâ dinç ortak yapıya kavuşturmayı hem de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı planladık. Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştüğümüz bu süreçte üleştirme ve teslimat, operasyon, jüpiter deneyimi kabil işimizin hepsi aşamalarını mütebeddil mahveden beklentilerine hâlâ da akla yatkın bir duruma getirdik” dedi.

“Sektörün otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusuyuz”
Pandemi ile beraberce e-ticaret kütlesinin arttığını ve mütebeddil mahveden trendleri ile yeni ortak iş modeli oluştuğunu vurgulayan Ayyarkın, “Artık aşırı hâlâ ortak tomar adrese uğruyor ve hâlâ ıvır zıvır paketler taşıyoruz. 1-5 desi arası ıvır zıvır paket uğurlama hacmini hâlâ güzel yönetebilmek düşüncesince ıvır zıvır paket ayrıştırıcı izole bant sistemleri yatırımlarını devreye aldık. Bu sene ıvır zıvır paket ayrıştırıcılarımızı 15'e çıkararak, saatlik istihsal kapasitemizi 300 bin adete benzeyen seviyelere taşıdık. Yine bu süreçte yaşama geçirdiğimiz 46 direkt üleştirme depomuz ile kalan muamelat hacmini hâlâ da güzel yönetebilmek düşüncesince operasyonel kapasitemizi artırdık. 2016'dan beri para aktarımı merkezlerimizde yaptığımız yatırımlarla saatlik kargo el işi kapasitemizi 3 katına çıkardık. Bu yatırımlarla bu sahanın otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusu biçimine geldik. Önümüzdeki çağda de Anadolu'daki ayrımlı şehirlerimizde bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz” dedi.

Kargo dolapları ile 7/24 kargo teslimatı
Değişen mahveden alışkanlıklarının; adrese konfirmasyon modeline seçenek teslimat noktaları gereksinimi doğurduğunu tamlayan Ayyarkın, şunları söyledi: “Müşterilerimiz artık, vakitten ve mekândan özgür kargosunu kesinlikle ve nereden konfirmasyon alacağını seçebilmek istiyor. Bu ihtiyaca cevap özgülemek amacıyla Aras Burası esnaf ve kaşkariko noktalarını yaşama geçirdik. Aras Burası kargo teslimat noktaları müşterilerimizin ürünlerini kendilerine en geçenlerde konfirmasyon alabilecekleri lokasyonlarda konumluyoruz. Kısa müddette 1000'e benzeyen noktaya ulaştık. Bu işlev gönderinizi en benzeyen esnaf noktasından yahut emek özgülemek saatleri haricinde 7 devir 24 ahit kargo dolaplarından konfirmasyon almanızı sağlıyor. İşlemler, mobilize yürütüm ve self service kanallarından haydi haydi yapılabiliyor.”

“5 yılda 1 bilyon TL yatırım”
Gelecek hedeflerini de özetleyen Ayyarkın, “2022 senesinde da, müşterilerimizin mütebeddil beklentilerine uygun, kaliteyi odağa aldığımız jüpiter deneyimini geliştirmeye müteveccih yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz. Önümüzdeki 5 sene süresince bütün 1 bilyon TL yatırım misyonumuz bulunuyor. Entegrasyon, rota optimizasyonu, bütünleşmiş dalavere sistemleri yatırımlarımızla kalitemizi hâlâ da karşılama ortak seviyeye taşıyacağız. Adım aşama jüpiter bilgilendirmesi, jüpiter kolaylığı, jüpiter ilişkileri yönetiminde atacağımız adımlarla ortak tane jüpiter deneyimi planlıyoruz. Transfer merkezlerimize ve IT altyapımıza yapacağımız ek yatırımlarla sektördeki mürşit ve yenilikçi konumumuzu koruyacağız. Hayata geçireceğimiz bu projelerle beraberce piyasa liderliğimizi perçinlemeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan, totaliter ortak boşluk açısıyla sürdürülebilirlik çalışmalarımıza da bitmeme edeceğiz. Çevreye, topluma ve ekonomiye yardım gelmek az daha ayrımlı bölgelerde yürüttüğümüz faaliyetleri genişletmeyi amaçlıyoruz. 2021 yılında, UN Global Compact'ın Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayarak sürdürülebilirlik hedeflerimizi âlemşümul taahhütlerle hâlâ çelimli ortak zemine taşıdık” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler