USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Paris'te STK temsilcileriyle görüştü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te çalışkanlık yayınlayan Türk çırçıplak maşer şirketlerin temsilcileriyle birlikte araya geldi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Paris'te STK temsilcileriyle görüştü
21-10-2021 08:29
Ile-de-France

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda planlı etkinlikte, Çavuşoğlu'nun yanında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner ve Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe katıldı.

Çavuşoğlu, STK temsilcilerine icra ettiği konuşmada, "Avrupa'da yükselen ırkçılığının varlığını, İslamofobik eylemlerin ve saldırıların çağ geçtikçe arttığını görüyoruz. Dolayısıyla devir kurnaz sizler de burada canlı soydaşlarımız da bizlere vasıl lazım bağlanmış lazım sözlü, bu mevzuya dikkatimizi çekmemiz gerektiği, bu manada birlikte çalışmaya gerekseme olduğu, şimdi baş döndürücü farkındalık oluşturulması gerektiği anlamında talepler aldık." diyerek konuştu.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu içerisinde Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurduklarını tabir fail Çavuşoğlu, komisyonun emekleri karşı bilim verdi.

Çavuşoğlu, Fransa ve Avrupa'daki İslamofobi'nin yükselişinin nice sebebi bulunduğunu, bunların ortada Avrupa Birliği (AB) değerlerindeki kaymanın bulunduğunu söyledi.

AB'nin esas adalet ve özgürlükler, üniversal değerler üstünde yükselen birlikte bina olduğuna ayraç fail Çavuşoğlu, bunların sarsılmaya başladığını gördüklerini aktararak şu halde bitmeme etti:

"Gittikçe aykırı ve uç noktalardaki siyasal erkek oyuncular çeşidinden geçer not sözlerin sözde müntehip gözetiminde geçer akçe ve delici etken kabil değerlendirilip tarz siyasetin de diline yansımaya başladığını görüyoruz. Merkezde toprak düzlük siyasetçilerin bu dili benimsediğini ve zımnında yasal birlikte boyut kabil görünmeye başlandığına şehadet ediyoruz. Basının da kullandığı gönül bu manada baş döndürücü budaklı dil.

En önemlisi de suçların şahsiliği prensibi. Bir suçu müteharrik o suçun sorumlusudur. Yaptırım uygulanır fakat suçu işleyenin kimliği ve dini aidiyeti nedense Müslüman ve İslam olduğunda tamim yapılıyor. O can İslam inancına cemaat ise yıldırı eylemi namına değerlendiriliyor. Bir insanoğlunun öldürülmesi halis muhlis insanlığın öldürülmesi gibidir. Onun Müslüman olması tartışılır fakat onun iddiasında bulunmuş yer aldığı düşüncesince halis muhlis birlikte İslam'a tamim yapılarak ve hakeza birlikte gönül kullanılarak tamamı Müslümanların bu motivasyona cemaat yer aldığı anlamında garanti gönderme ediliyor."

Çavuşoğlu, bununla ait emek vermek yapacaklarını anlattı.

İslam karşıtı saldırılara verilen kalanlar şikayette olmadığı ve sineye çekmiş yer aldığı düşüncesince bu saldırıların eşya dibine alınamadığını tabir fail Çavuşoğlu, STK temsilcilerinin Fransa'da yaşadıkları zorlukları ve İslamofobi konusunda gözlemlerini dinledi.

"Seçmen kazanabilmek düşüncesince emaret laflar kullanılmamalı"

Milletvekili Tanal ise görüştükleri senatörlerin, Fransa'nın tamamı dinlere denktaş halde yaklaştığını dediğini aktardı.

Fransa ile diyaloğun sürmesi icap ettiğini dile getiren Tanal, kült ve vicdan özgürlüğünün insanoğlu hakkı ve demokratik devletlerin "olmazsa olmazı" bulunduğunu söyledi.

Tanal, kült ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesinin insanoğlu haklarının ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Bunu senatörlere ilettiklerini, onların da buna katıldıklarını özetleyen Tanal, siyasetçilerin "üst perdeden ve dokunca verecek halde oy dermek ve müntehip kazanabilmek neredeyse emaret sözler" kullanmaması gerektiğine dikkati çekti.

Mahmut Atilla Kaya da rasizm ve İslamofobi'nin hoppadak Fransa'yı değil tamamı Avrupa ve ABD'yi sardığını belirtti.

Türkiye ile Fransa ilişkilerinin şimdi elleme olması biçiminde elleme şeylerin yaşanabileceğini tabir fail Kaya, ilişkileri hoppadak bu madde ile sınırlandırmanın akla yatkın yaklaşım olamayacağını düşündüğünü kaydetti.

Kaya, Avrupa'nın nice ülkesinde ve ABD'de yükselen popülizme ayraç etti.

MHP'li Karataş, Müslümanlar ve Türklerin yaşamış yer aldığı coğrafyalarda tarihî süreçte eskiden yaşananları unutmayarak adavet karşılayıcı uluslar ve devletlerin bulunduğunu dile getirdi.

Fransa'da canlı Türklerin aklı selim olup donanmasına ve beraberliğini pekiştiren içsel duygularla birlikte araya gelmesi icap ettiğini tabir fail Karataş, Türk milletinin din, gönül ve soy ayrımı yapmadan herkesi sevdiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler