USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop Polonya Meclis Başkanı Witek ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye, Polonya ve Romanya ortada müselles mekanizmaya, yasama kurulu başkanları boyutunu da ilaveten bu mekanizmayı güçlendirmeyi dilek ettiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Şentop Polonya Meclis Başkanı Witek ile görüştü
01-12-2021 16:30
TBMM

Şentop, Polonya'daki temasları kapsamında bugün önce olarak, Polonya Meclis Başkanı Elzbieta Witek ile kuma araya geldi.

Görüşmelerin peşi sıra Şentop ve Witek, eş matbuat toplantısı düzenledi.

Ziyaretin, yasama kurulu başkanları düzeyinde 5 sene aradan sonradan meydana gelen önce görüşme olması hasebiyle ehemmiyet taşıdığını tamlayan Şentop, düet ve baş döndürücü cepheli vekil diplomatik ilişkileri ihya amacıyla ellerinden mevrut gayreti gösterdiklerini tabir etti.

Şentop, Türkiye-Polonya arasındaki ülfet ve müttefiklik ilişkilerinin baş döndürücü derin, zamanı temelleri olduğuna dikkati çekerek, "600 yılı fazla kuma süredir dü yurt ortada siyasi, ülfet devamlı münasebat bitmeme ediyor. Bu müddet içerisinde, bugün mevcud nice ülke, henüz gün sahnesine çıkmamıştı. Bu denli derin, esaslı ilişkileri bulunan dü ülke, dünyada ihtimal de benzeri halde yoktur." dedi.

Öte taraftan benzeyen sürede ilişkileri geliştiren, güçlendiren baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıldığını vurgulayan Şentop, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bunlardan birincisi, 2009 senesinde ilişkilerimizi ciddi katılma seviyesine yükselttik. Nihayetinde benzeyen sürede Cumhurbaşkanı Duda'nın Türkiye ziyareti ile bu arada nice bölgede baş döndürücü kapsamlı, baş döndürücü ehemmiyetli anlaşmalar imzalandı, adımlar atıldı. Biz, bugün bu ziyaretimizde, dü yurt arasındaki bu zamanı temelleri çelimli bulunan ve hükümetler ortada baş döndürücü tam kurda revan ilişkilere, vekil diplomatlık boyutuyla adımlar alaşağı etmek düşüncesince kuma araya geldik. Birçok mevzuyu Sayın Başkan'la araştırma ettik. Türkiye olarak, değme devir Polonya ile baş başa bağlaşık ve arkadaş yurt olarak, eş paylaştığımız değerler ve çelimli müttefiklik anlayışı içinde ilişkilerimizi geliştirmeyi dilek ediyoruz.

Türkiye, Polonya ve Romanya ortada 10 senedir dışişleri bakanları düzeyinde bitmeme fail kuma üçgen düzenek var. Bu üçgen mekanizmanın talih başkanları düzeyine taşınması dair kuma uzlaşma sağlanmıştı. Biz de buna yasama kurulu başkanları boyutunu da ilaveten bu mekanizmayı güçlendirmeyi dilek ediyoruz. Bunu en endamsız sürede Türkiye’de realizasyon dair teklifimi Sayın Başkan'a ilettim. Türkiye-Polonya-Romanya sedir başkanları toplantısını Türkiye'de yaparak, bu üçgen mekanizmayı parlamentolar düzeyinde de geliştirmeyi dilek ediyoruz."

Şentop, bu çerçevede ekonomi, defans sanayi, gezim alanları özellikle kazanmak neredeyse katı baş döndürücü bölgede teşrikimesai dair uzlaşma sağlandığını belirterek, bu mevzuları encam seviyelere taşımayı düşündüklerini bildirdi.

"Çok eleştiri mevzulara henüz şümullü yaklaşabileceğiz"

Polonya Meclis Başkanı Witek, dü yurt parlamentoları ortada ülfet gruplarının, iş birliğini koyu halde bitmeme ettirdiğini fakat bu iş birliğini kuma yukarı seviyeye çıkartmak istediklerini kaydetti.

Bunlardan birinin, ilişkileri, Polonya, Romanya ve Türkiye namına üçgen münasebat kapsamında yükseltmek bulunduğunu tamlayan Witek, "Böylece baş döndürücü eleştiri mevzulara henüz şümullü yaklaşabileceğiz. Özellikle düzenlilik dair Türkiye, hem NATO üyesi hem de düet namına müttefiklerimizden birisi. Güvenlik dair bizi desteklemekte." dedi.

Toplantıda, arsıulusal bölgede da nice mevzuya değindiklerini dile getiren Witek, "İki ülkenin, güvenliğe ve refaha, hem diyalekt hem küresel namına yardım sağlayabileceği şek götürmez kuma gerçektir." niteleyerek konuştu

Witek, AB’ye gerçekleştirilmeye çalışılmış bulunan gayrikanuni muhaceret kapsamında hemen organizatörler değil ayrımsız sürede bunun gerisinde duran talih mercilerine huzur da savaşım vermede muktezi emek harcamaları gerçekleştireceklerini anlattı. Witek, THY’nin Yemen, Afganistan, Irak ve gayrı bu cins ülkelerden Belarus’a pervaz etmek isteyenlerin biletlerini askıya almasını kıvançla karşıladıklarını söyledi.

Kovid-19 ile savaşım mevzusunun da ele alındığını, dü yurt tecim kütlesinin salgına karşın baş döndürücü henüz faziletkâr sayılara ulaştığını tabir fail Witek, dü yurt ortada ticaretin, düet ilişkilere iri yardım sağladığını kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler