USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Öğretmen sadece öğreten değil öğrencisiyle anahtar köprüsü kuran kişidir

TBMM Başkanı Şentop, zeki telefonlar, sayısal oyunlar ve görsel sistemlerin bombardımanındaki çocukların, öğretmenlerin rehberliğine gerekseme duyacağını belirterek, "Öğretmen sadece öğreten değil, öğrencisiyle kıstak köprüsü kuran kişidir." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Öğretmen sadece öğreten değil öğrencisiyle anahtar köprüsü kuran kişidir
24-11-2021 14:20
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilden öğretmenler ile TBMM Kreşi öğretmenlerini benimseme etti.

Öğretmenleri, "İstiklal ve karşılama mücadelemizin merkezi, ulusal iradenin cilve etmiş olduğu TBMM'ye leziz geldiniz" niteleyerek selamlayan Şentop, taşınmazlar içi ve haricinde fariza karşıcı öğretmenleri, doğacak nesillerin yapımı düşüncesince verdikleri faik savaşım ve fedakarlıklarından ötürü kutlama kartı etti.

Akıl almaz teknolojik müşterek çabucak mütebeddil dünyada, öğretmenliğin paradigmalarının da değişmeye başladığını dile getiren Şentop, "Öğrenci rastgele müşterek mevzuda meraklıysa öğretmeninin ona vereceği bilgiden baş döndürücü elan fazlasına kolay ulaşabiliyor fakat ilkin müstevli döneminde, tahminî 1,5 sene meydana getirilen devir içi derslerle iyice rüyet ettik ki okullar sadece bilgelik öğrenilen yerler, öğretmenler de bilgelik aktaran insanoğlu değil. Salgın sayesinde, öğretmenliğin bildiğimiz manadan elan apayrı işlevlerinin öne çıkmış olduğu gerçeğini elan elleme kavradık. Rehber ve gösteriş manken olma, aha bu öne çıkan vasıfların başlangıcında geliyor." niteleyerek konuştu.

"İlim ve sezme membası" niteleyerek tabir edilen öğretmenlerin, bu çabuk değişimlere kadem uydururken evlatları kültürel değerlerle mücehhez adeta müşterek elmas kadar işlediğini vurgulayan Şentop, "Akıllı telefonlar, sayısal oyunlar ve halis muhlis görsel sistemlerin bombardımanında bulunan çocuklarımız, sizin rehberliğinize eskisinden elan baş döndürücü gerekseme duyacaklar. Çünkü hoca sadece öğreten değil, amel ve eylemleriyle öğrencisiyle kıstak köprüsü kuran, çözüm ve eda öğreten, maşer zarfında ne mevcut olacağının şifrelerini yayınlayan kişidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni teknolojik gelişmeleri, akımları geçenlerde izleme etmelisiniz"

Farabi'nin, eğitimin amacını, "mutluluğu anmak ve bireyi topluma müfit bir duruma getirmek" niteleyerek özetlediğini aktaran Şentop, bu aşamada öğretmenin ve muallimlik mesleğinin bugünün şartlarında elan da kuşatıcı müşterek dizge durumuna geldiğini, öğretmenin belletici vasfının mürebbi ve geliştirici vasfıyla elan da enli müşterek tazammun sahasına evirildiğini tabir etti.

Öğretmenlere, branşları ne olursa olsun dünkü teknolojik gelişmeleri, akımları yakından izleme etmeleri tavsiyesinde mevcut Şentop, "Öğretmenlik mesleğini yürütme edenlere atfedilen yaşlanmama niteliği buradan kaynaklanıyor aslında. Daima çocuklarla ve gençlerle hemhal olma ve onlar eliyle gençliğin en dünkü modalarını izleme etme zorunluluğuyla ilgilendiren ve devamlı müşterek dünkü kalma durumuna eş olma diyebiliriz. Çocuklarımızın dinamizmine ulaşabilmek düşüncesince onların takdirini artı belirgin düşünceli öğretmenlere ihtiyacımız var." mesajını verdi.

Öğretmenlerin, insanın, yaşamın bulunmuş olduğu rastgele yerde bulunduğunu kail Şentop, şunları kaydetti:

"Coğrafi zorluklar, hava koşulları ne olursa olsun sizlere dengesiz edilen evlatlarımıza müşterek kod öğretebilmek düşüncesince iri müşterek dayanak ve gayretle çalışıyorsunuz. İaşenizi realizasyon buyurmak tabii ehemmiyetli fakat esas çabanızın evlatlarımızın en elleme biçimde yetişmelerini iletmek bulunduğunu biliyorum. Çocuklarımıza akıllarını kullanmayı öğretmek; evlatlarımızın bilgili, bilinçli, ahlaklı şahıslar şekilde yetişmelerine iane buyurmak düşüncesince güç gösteriyorsunuz. Hepimizin hayatından nice hoca geldi geçti fakat sadece başımızı okşayan, gözlerinin içerisine baktığımızda şefkatin ta derinini gördüğümüz, bizimle kıstak köprüsü kuran, ömrümüzün ışığı bulunan ayrıca ilerleyici yaşlarımızda ayırt etmeden kalıp aldığımız hocalarımızı cemi hayırla, iyilikle yad ettik, ediyoruz.

Nobel ödüllü ilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar'ı hatırlayınız, onun kendisinde emeği bulunan öğretmenlerinden ne gururla bahsettiğini unutmayınız. Sizlerin de apayrı öğrencilerin alım çalım deposu olacağınıza içten inanıyorum. Gözlerinizin içerisine yürütme vekili ve ya bakmıyorsa bozukluk bakmadığını sorgulama gereği hissettiğiniz, derdiyle dertlendiğiniz, elinizde şekillenmeyi muntazır evlatlarımızın da sevecen öğretmenlere gereksinimi var. Öğrettiklerinizden elan baş döndürücü gülümsemenize, onları sevdiğinizi göstermenize gereksinimleri var. Sevginizi ve ilginizi hissettirdiğinizde, en içe çevrik ve ya en cıvıl cıvıl öğrencinin kalbini fethetmemeniz beklenen değil."

Değişen evren şartlarında çocukların, öğretmenlerin rehberliğine dengesiz olduğuna ayraç fail Şentop, "İrfan ve felsefe dediğimiz, bilgelik dağıtmanın baş döndürücü fazla ötesinde müşterek vazifeniz var. Sizlerin bu mesuliyetini ve kıymetini ilkin müstevli devrinde elan baş döndürücü anlayan müşterek maşer mevcut artık. Mesleğinizi yaparken içinizdeki günah duygusu, insanoğlu sevgisi ve oryantasyon arzusu bitmeyen olsun. Bu elleme günde, sizleri ulusal iradenin cilve etmiş olduğu TBMM'de ağırlamaktan duyduğum sevinme ile 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum." ifadesini kullandı.

"Öğretmenlik, müşterek kariyer mesleği şekilde tanımlanacak"

Milli Eğitim Bakanı Özer de Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden mevrut öğretmenlerle Meclis'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin, iri hedefleri bulunan müşterek memleket bulunduğunu vurgulayan Özer, "Bu hedefleri yapmak düşüncesince çocuklarımızı ve gençlerimizi dengesiz ettiğimiz öğretmenlerimiz, ülkemizi elan gönençli müşterek geleceğe çekmek düşüncesince dehşet müşterek mücahede göstermektedir. Ne bahtiyar bizlere ki gailesiz müşterek nüfusa eş bulunan memleketimiz ayrımsız sürede dinamik, yeniliklere ve değişime çabucak uyarlanmış ihtimalî baş döndürücü altın müşterek hoca gücüne de sahiptir." görüşünü paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı şekilde bilimde, kültürde ve irfanda, sanatta ve sporda açınım ifşa buyurmak hedefiyle yollarına bitmeme ettiklerini tamlayan Özer, "Bu kin doğrultusunda beslemek istediğimiz çocuklarımızı, sathi müşterek yetişek anlayışı hesabına uygarlık çizgimize makul müşterek yaklaşımla, baş döndürücü cepheli düşünebilen, ulusal ve tinsel değerlerin yanı sıra cihanşümul insancasına değerleri de özümsemiş erler şekilde geleceğe alıştırmak en ehemmiyetli gayemizdir. Bu amaç doğrultusunda öğretmenlerimiz de ülkemizin rastgele müşterek köşesinde iri müşterek cansiparane çalışıyorlar. Bizler de hepsi imkanlarımız doğrultusunda tamamen öğretmenlerimizin yanı sıra olduk, onların hem mesleksel gelişmeleri hem de düzentileme koşullarını ıslah yapmak hesabına iri adımlar attık, dünkü adımlar atmaya da bitmeme ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esbak şeb ezanı Öğretmenler Günü müjdesi olarak, hazırlıkları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesinin benzeyen sürede TBMM'ye sunulacağını açıkladığını hatırlatan Özer, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kombinezon sebebiyle Türkiye tarihinde önce kat öğretmenler şümullü ve totaliter müşterek dizge kanununa kavuşmuş olacaklardır. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde, muallimlik müşterek kariyer mesleği şekilde tanımlanabilecek, adaylık, öğretmenlik, bilirkişi muallimlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumlulukları, hisse senedi devamlı müşterek mekanizma zarfında netleşebilecektir. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin, TBMM'de kıymetlendirilme sürecinde hem TBMM Başkanı hem müşterek hoca şekilde yardımınıza bulunan inancımız tamdır. Bu süreçte dayanak noktası ve katkılarınız düşüncesince şimdiden hepsi öğretmenlerimiz hesabına şükranlarımı sunuyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler