USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Müttefikimiz Karadağ'ın Avrupa Birliği'ne mükemmel örgen olması bizim temenn

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, arkadaş ve bağlaşık Karadağ'ın müşterek an ilk Avrupa Birliği'ne (AB) kusursuz unsur olmasını dilek ettiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Şentop: Müttefikimiz Karadağ'ın Avrupa Birliği'ne mükemmel örgen olması bizim temenn
23-12-2021 16:59
Üsküp

Şentop, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da müşterek araya geldiği Karadağ Parlamento Başkanı Aleksa Beçiç ile müzakere sonrası eş matbuat toplantısı düzenledi.

Beçiç'in davetine icabetle Karadağ'ı görüşme ettiğini tamlayan Şentop, "Sayın Başkanla çağ lüzum beraberce görüşmemizde, gerekse heyetlerimizle yanı sıra yaptığımız görüşmelerde, parlamentolar arası iş birliğimizi, Türkiye-Karadağ arasındaki düet ilişkileri, lehçe ve arsıulusal gelişimleri ayrıntılı müşterek halde değerlendirdik. Karşılıklı düşün alışverişinde bulunduk." dedi.

Şentop, eş müşterek kültürü ve zamanı paylaşan, çelimli beşeri bağlara ehil bulunan Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin iyice müşterek düzeyde, tarihinin en elleme periyodunu yaşamakta bulunduğunun altını çizerek, şu halde bitmeme etti:

"Bölgesinde sulh ve istikrara izlemsel değerde müşterek yardım sağlayıcı Karadağ, Balkanların ve Avrupa'nın giriş döndürücü ehemmiyetli müşterek parçasıdır. Karadağ, müşterek arada geçinme kültürü itibarıyla da branşında dayanıklı müşterek yurt konumundadır. Bu takdire layık bütünlük ve bütünlüğün, uyum, dirlik ve sulh ortamının korunması, Boşnak ve Arnavut kardeşlerimizin de bu elleme ve manken ülkenin müessis unsurları şekilde dört başı mamur Karadağ halkıyla yanı sıra zenginlik ve talih süresince yaşaması içtenlikli müşterek arzumuzdur. Dostumuz ve müttefikimiz Karadağ'ın müşterek an geçmiş Avrupa Birliği'ne ehliyetli örgen olması bizim temennimiz, arzumuzdur. Bu mevzuda rastgele muhtelif desteği arsıulusal zeminlerde de anlatım ediyoruz."

Bugün Beçiç'le birlikte, TBMM ve Karadağ Parlamentosu ortada Parlamentolar Arası İş Birliği Protokolü'nü imzaladıklarını aktaran Şentop, "Esasen elhak iş birliğimiz var ancak bunun altyapısını güçlendirecek müşterek tören düzeni hazırlamıştık. Bu mevzuda elleme uygulamaların ve tecrübelerin paylaşılması hususunda ehemmiyetli bilgelik alışverişleri yapmış olacağız. Bilhassa parlamentodaki ekiplerimizin, bürokratlarımızın çalışmalarına bunun ehemmiyetli faydası olacağını düşünüyorum. Parlamenter düzeydeki ilişkilerimizi bu sayede, bu vesileyle derinleştirmiş olacağız. Protokolün, ülkelerimiz düşüncesince faydalı olmasını diliyorum." diyerek konuştu.

Şentop, namına ve beraberindeki heyete göstermiş oldukları konukseverlik düşüncesince Beçiç'e teşekkürname ederek, "Kendisini andıran müşterek gelecekte Türkiye'de yeniden ağırlamaktan sevinme duyacağımı anlatım ederek; arkadaş ve ahi Karadağ halkına keyif ve zenginlik diliyorum." ifadesini kullandı.

"İki yurt arasındaki ilişkilerin tarihteki en yukarı seviyesinde bulunmuş olduğu noktasında uygun kaldık"

Karadağ Parlamento Başkanı Beçiç de Şentop'u ağırlamaktan duyduğu sevinme ve gururu anlatım ederek, "Toplantımızda, bu sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz müşterek derinti görüşmeyle bizim derinlemesine ve varlıklı eş tarihimizin en elleme sayfalarını yazdığımız ve dü yurt arasındaki ilişkilerin tarihteki en yukarı seviyesinde bulunmuş olduğu noktasında uygun kaldık." halinde konuştu.

Kovid-19 salgını devrinde Türkiye'nin Karadağ'a icra ettiği yardımlardan çevre Şentop'a teşekkürname fail Beçiç, Karadağ Sağlık Bakanı Yelena Borovinic Boyovic'in Türkiye ziyaretinin arkası sıra 100 bin düze aşının ülkesine bağışlandığını hatırlattı.

İmzaladıkları protokolün dü yurt arasındaki çelimli ilgiler ve parlamentolar ortada hâlâ iri teşrikimesai noktasında ciddiyete ehil bulunduğunu vurgulayan Beçiç, Karadağ ve Türkiye'nin eş gün ve değerler paylaşmasından ve dü ülkenin NATO müttefiki olmasından çevre duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beçiç, Türkiye'deki Karadağ diasporasının, dü yurt arasındaki iş birliğinin ehemmiyetli ve çelimli köprüsü ayrıcalığı taşıdığını belirtti.

İki yurt arasındaki iktisadi iş birliğinin geliştirilmesi olanağının da bulunan bulunduğunu dile getiren Beçiç, Türk Hava Yollarının, Türkiye ile Karadağ arasındaki turizmin geliştirilmesinde ehemmiyetli gösteriş oynadığına dikkati çekti.

Beçiç, Karadağ'ı ziyaretlerinden çevre Şentop ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname ederek, bunun, bolca hürmet duydukları ve ehemmiyetli gördükleri müşterek jest bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler