USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Dünyadaki gelişimleri cezaevi önüne alarak Türkiye önümüzdeki devre anık olmalı

Mustafa Şentop, hayattaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye'nin önümüzdeki çağa amade olması icap ettiğini anlatım ederek, Türkiye açısından dü ehemmiyetli hususun olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Şentop: Dünyadaki gelişimleri cezaevi önüne alarak Türkiye önümüzdeki devre anık olmalı
11-07-2022 22:05
Tekirdağ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, evvel yerine memleketi Tekirdağ'daki Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu kent Hastanesini görüşme ederek burada birtakımı hastalar ve esenlik mensuplarının bayramını kutladı.

Ardından Süleymanpaşa ilçesine değgin Yağcı ve Banarlı mahallelerine revan Şentop, mahalle sakinleriyle bayramlaştı, müşterek müddet geveze etti.

Şentop, Yağcı Mahallesi'nde icra ettiği konuşmada, dünyanın çetin müşterek dönemden geçtiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sürdüğünü tamlayan Şentop, "Bu muharebeye evvela kimesne olasılık vermiyordu, muahharen başladıktan endamsız müşterek müddet zarfında biteceğini düşünmeye başladı hacısı hocası ama... Sadece Ukrayna-Rusya ortada da değil dünyada hakeza çatışmaların, savaşların artabileceği müşterek çağa akıllıcasına gidiyoruz maalesef." dedi.

"Dünyadaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye önümüzdeki çağa müheyya olmalı"

Şentop, hayattaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye'nin önümüzdeki çağa müheyya olması icap ettiğini tabir etti.

Türkiye açısından dü ehemmiyetli hususun bulunduğunu özetleyen Şentop, şunları kaydetti:

"Birisi Türkiye'yi rastgele bakımdan çelimli kılmak, çelimli ve şişman Türkiye durumuna getirmek. İkincisi de hayattaki sistemin bozulduğu, dünkü müşterek dizge arayışlarının meydana geldiği şimdilerde Türkiye'yi çabucak zat başına akım edebilir şekilde, Milli Mücadele sürecinin sloganı bulunan 'tam istiklal' sloganıyla arsıulusal ilişkilerde, hukukta, ekonomide zat başına akım edebilecek müşterek güçle 'tam istiklal' zarfında tutabilmek. Bunun müşterek kol bizlere dezavantajları da olmaktadır tabii fakat olasılık hakeza müşterek çatı zarfında kalmanın apayrı dezavantajları da olacak devir içinde. Onun düşüncesince Türkiye'yi bağımsız müşterek şekilde tutabilmek, Cumhurbaşkanımızın 'kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' söylediği şeyi müşterek siyaset yerine ısınmak önemli.

Bunun hüzünlerini Avrupa devletleri özellikle yaşıyor nice bölgede ilkin erke iktisap etmek üzere. Ama Türkiye baş döndürücü şişman zorlukların üstesinden geldi. Bundan tahminî 100 sene evvela tığ yurt topraklarının ehemmiyetli müşterek bölümü nehiy altıdayken, tek gücümüz imkanımız yokken, 50 sene bitmeme fail savaşlardan sonraları ağız ağıza iktisadi yerine tükenmiş müşterek vaziyetteyken şişman müşterek savaşım verdik. Hakikaten vatanımızın bağımsızlığını ve istiklalinin sağladık. Zor dönemler yaşadık fakat bunların üstesinden geldik baştan sona beraber. Bu dönemleri de henüz şişman müşterek Türkiye hedefine iktiran etmek kanalıyla aşacağız"

"Yine adetçe artım var"

Daha sonraları Süleymanpaşa Belediyesince Karacakılavuz Mahallesi'nde planlı "Keşkek Şenliği"nin açılışına eklenen Şentop, kazandan doldurmuş olduğu keşkeği tören düzeni üyelerine ağırlama etti.

Şantop, arkası sıra hanımlarla dibekte buğday dövdü.

TBMM Başkanı Şentop, burada icra ettiği konuşmada, üçüncü anadan görme keşkek şenliğinin hayır olmasını diledi.

Kovid-19 salgınına değgin pestil sayılarında artım olduğuna dikkati çekici Şentop, "Yavaş aheste müstevli koşulları iyileşiyor diyorduk. Fakat biliyorsunuz ki gene adetçe artım var. Her ne derece hastalığın seyri az buçuk ferah gitse de gene de yayılma sayısında artım var. Bu sebeple hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, resmiyet ve hijyene nazarıitibar etmek, mümkünse şişko ve boğunuk bölgelerde peçe kıymetlendirmek kabil hususlara uyma etmekte yarar var. Çok çetin dü sene geçirdik. Bir henüz o günleri Allah göstermesin." diyerek konuştu.

Şentop, bölgenin, yörenin, kendine anlaşılan mahalli sağlam baş döndürücü güzelliği bulunduğunu tabir etti.

Bunlardan birinin de keşkek bulunduğunu aktaran Şentop, "2011 senesinde UNESCO, evren konkre sıfır kültürel mirasına engelleme etmişti keşkeği. Keşkeğin en güzel yapıldığı alanların başlangıcında da Karacakılavuz geliyor. Zor, çağ ve dayanak talip müşterek yemek. Güzel gerçekleştirmek da başkaca beceriklilik gerektiriyor. Ama Karacakılavuz'daki kardeşlerimizin dostlarımızın bunu en güzel yapanlardan olduklarını bu mevzuda beceriklilik gösterdiklerini biliyoruz." dedi.

Şentop, Karacakılavuz'da coğrafi ayraç almış Dimi dokumalarının da bulunduğunu anlatarak, şu şekilde bitmeme etti:

"Bunların tanıtımı düşüncesince himmet göstermeliyiz. Günümüzde adım adım mahalli özelliklerin, sanatların, el inşası mamüllerin yahut konkre sıfır kültürel değerlerin henüz serbest manada öne çıkabilmesine olanak sağlayıcı gelişmeler var. Bilhassa değişen teknolojinin gelişmesiyle beraber, iletişimle ilgilendiren kaydedilen gelişmeler bunu kolaylaştırıyor. Özellikle Tekirdağ'ımız nice özel, topu topu dünyaya sunabilecek evcil değerler, mahsulat üretiyor. Bunların tanıtımı düşüncesince henüz müşterek tomar himmet göstermeliyiz. Keşkek Festivali de bunlardan birisi."

TBMM Başkanı Şentop, şenliğe katılanların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Yöresel mamüllerin satışa sunulmuş olduğu ve el oyunları kadrosunun tanıtım gösterisi icra ettiği şenliğe katılanlara keşkek ağırlama edildi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler