USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: 'Biz başından beri bu projenin ticari olmadığını düşünüyorduk'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) Projesi için “Biz başından beri bu projenin o haliyle ticari olmadığını düşünüyorduk. Sadece Türkiye'ye yağı iktisap etmek noktasından hareketle politik amaçlarla hakeza ortak projenin gerçekleştirilemeyeceğini

TBMM Başkanı Şentop: 'Biz başından beri bu projenin ticari olmadığını düşünüyorduk'
19-01-2022 20:59

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki yasama kurulu heyeti, resmi ziyarette bulundukları Katar'ın başkenti Doha'da gazetecilerle ortak araya geldi. TBBM Başkanı Şentop, Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) Projesine müteveccih mevrut soruya yanıt olarak, "Biz başından beri bu projenin o haliyle ticari olmadığını, kazançlı olmadığını, uygun olmadığını düşünüyorduk. Sadece Türkiye'ye antagonist iktisap etmek noktasından hareketle siyasal amaçlarla hakeza ortak projenin gerçekleştirilemeyeceğini kılıç yeniden beri söylüyorduk. Daha doğal taş yağı lambası lambası çıkmadı, onun düşüncesince kimesne gaza gelmesin. O bakımdan gerçekler elbette görüldü” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz ile tek alakası sıfır devletlerin burasıyla ait konuşmasını, iddialarda bulunmasını ve talepler dile getirmesini yadırgadığını dile getiren Başkan Şentop açıklamasına, "Türkiye, Doğu Akdeniz'de arsıulusal hukuktan meydana gelen haklarını sonuna derece ve gelişigüzel çeşitli araç ile koruma edecek, onlara eş çıkabilecek ortak kudrettedir. Biz, Doğu Akdeniz'in imkanlarını ilkin Doğu Akdeniz'deki devletler iktisap etmek kıl payı arsıulusal hukuk, hak ve doğruluk çerçevesinde paylaşılmasını, kazançlı imkanlarının paylaşılmasını dilek ediyoruz. Bunun sulh içinde müzakerelerle gerçekleştirilmesini dilek ediyoruz" lafları ile bitmeme etti.

“Bütün evren kazançlı dava yaşıyor”

TBMM Başkanı Şentop Türkiye ekonomisi dirlik yöneltilen soruya, “Tüm evren bilhassa güneş tacı virüs salgını zımnında ağırbaşlı ortak kazançlı dava yaşıyor. Türkiye hâlâ evvel tarihe baktığımızda da devir kurnaz kazançlı teessürat yaşamıştır fakat Türkiye aşırı güçlü, aşırı iri ortak kazançlı potansiyele eş ortak ülkedir. Dünyadaki en iri kazançlı büyüklüğe eş 20 ülkeden birisi. Bu kazançlı sorunları Türkiye hâlâ evvel de aşmıştır. Daha iri mesail olmaktadır onları da aşmıştır. Bu problemi da aşacak” biçiminde yanıt verdi.

“Türkiye dünyada en ortak tomar muhacir barındıran ülkedir”

Göçmenler dair ise TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye dünyada en ortak tomar muhacir barındıran ülkedir. Bunun Türk milletinin insanca ve vicdani yaklaşımının ortak kararı bulunduğunu düşünüyorum” dedi. Göçmenlere müteveccih birtakım münferit hadisat üstünden umumi ortak istimara yapılmaması gerektiğine ve Türkiye tarihinde rasizm olmadığına aksan eden Başkan Şentop, "Türkiye'de 5 milyondan ortak tomar muhacir var, Türkiye'nin nüfusu da 85 milyon. Bu derece aşırı insanoğlunun yaşamış olduğu ülkede, birtakım münferit hadisat kesinlikle olur, olacaktır fakat şayet bu biçimde Türkiye'de ortak halkımızın onlara dirlik yaklaşımında ortak maksat ergin olsaydı, o insanoğlu Türkiye'de bulunmazlar, o devir harcama Yunanistan'da yahut Almanya'da yaşarlardı. Yani anca basına yansıyan üç ilkokul vakayla değişmeyen özgülemek aşırı kusur olur, Türkiye'ye iri hayıf olur, bizim milletimize iri hayıf olur” ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Şentop Yunanistan polisinin göçmenlerin botlarını şişlerle patlatarak onları denizlerde boğulmaya ayrılma ettiğini dile getirerek, Türkiye'nin ise sınırlarına mevrut göçmenlere eş çıktığının altını çizdi.

“İngiliz gazeteciler evvel İngiltere'deki gelişmelere baksınlar”

Bir İngiliz gazetesinin 2023'teki seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaybedeceği yönündeki makalesine bağlı soruya TBMM Başkanı Şentop, "İngiliz gazeteciler evvel İngiltere'deki gelişmelere baksınlar, Başbakan Boris Johnson ne meydana getirecek acaba, istifa edecek mi bitmeme edecek mi, düşürecekler mi ne olacak onunla ilgilensinler. Kendi dilek ettikleri şeyleri yazıyorlar." yanıtını verdi.

Başkan Şentop Türkiye'deki riyaset seçimlerinde 50+1 sisteminin değiştirilmesinin gündemde olup olmadığına bağlı suali ise “Böyle ortak madde düşüncesince ortak kanun değişikliği gerekir. Böyle ortak obje Meclisin gündeminde yok, Türkiye'nin gündeminde yok.” biçiminde cevapladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler