USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yengi yoğunluğu başladı

Tarihin en hunriz savaşlarından birine oyunluk bulunan Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Deniz Zaferi'nin sene dönümü nedeniyle Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut ziyaretçileri ağırlıyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yengi yoğunluğu başladı
13-03-2022 12:25
Çanakkale

Tarihin en hunriz savaşlarından birine oyunluk bulunan Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Deniz Zaferi'nin sene dönümü hasebiyle Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut ziyaretçileri ağırlıyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası destanlaşan zaferin 107. sene dönümüne hazırlanıyor

Çanakkale destanının yazıldığı yarımadayı başta 18 Mart ile 24-25 Nisan tarihlerinde meydana getirilen merasim haftalarında binlerce insan ziyaret ediyor.

Eşsiz zaferin 107. sene dönümünde öğrenciler, belediyelerin düzenlemiş olduğu gezilere eklenen ve hususi araçlarıyla Gelibolu Yarımadası'na mevrut vatandaşlar, iklim sıcaklığının 0 ila 2 etap ölçüldüğü alanda anıtları dolaşarak ecdadı yad ediyor.

Çanakkale'de iri müşterek utku ele geçiren Mehmetçik'e minnet ifadesi adına dikilen Şehitler Abidesi, topu topu askerleri tanıklık şerbetini içen birliğe adanan 57. Piyade Alayı Şehitliği ve ay açık bayraklarla donatılan Bigalı köyü, en baş döndürücü ziyaret edilen sahaların başlangıcında geliyor.

Ülkenin ciharıyek yanından Çanakkale'ye mevrut konuklar, gelişigüzel metrekaresi martir kanlarıyla sulanan alanda Fatiha okuyup, ecdadı yâd fırsatı buluyor.

Alandaki kılavuzlardan bölgenin zamanı karşı bilgelik edinen ziyaretçiler, başta Şehitler Abidesi ve şehitliklerde kucak kucak ışık çektiriyor.

"Çok üşüdük lakin içimizi ısıtan müşterek his var"

Uşak'tan mevrut Melike Demirayak, AA muhabirine, Çanakkale'ye önceki defa geldiğini ve baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Demirayak, zamanı alanı görmeyi baş döndürücü görüntü ettiğini belirterek, "Çok his verici. Kelimelerle ifade edilecek denli değil. Atatürk'ün ne genişliğinde iri müşterek reis bulunduğunu burada henüz güzel anlamış olduk. Soğuk havaya rağmen, karda kışta geldik buraya. Burayı kullanmak düşüncesince dirilik attık. Çok üşüdük lakin içimizi ısıtan müşterek his var, en güzeli de bu." ifadelerini kullandı.

"Atalarımızın çekmiş olduğu çilenin farkına varıyoruz"

Isparta'dan öğrencileriyle mevrut aritmetik öğretmeni Ramazan Güler de Çanakkale'de bulunmaktan büyüklük duyduğunu belirtti.

Özellikle doğacak nesillere atalarını beyan etmek düşüncesince bu çeşit etkinliklere ehemmiyet verdiklerini dile getiren Güler, "Atalarımızın çekmiş olduğu çilenin farkına varıyoruz. Mevcut imkanların şükrünü davranış edemediğimizi anlıyoruz. Atalarımız imkansızlıklar ortamında muvaffakiyet elde etmiş. Bu imkanlarla henüz güzel başarılara iktiran etmek için, ülkemizin kalkınması düşüncesince elimizden geleni yapmamız icap ettiğini anlıyoruz." dedi.

Bölgedeki meydan kılavuzlarından İbrahim Apaydın da 7'den 70'e topu topu ziyaretçilere Çanakkale Savaşları karşı bilgelik verdiklerini aktardı.

Apaydın, Gelibolu Yarımadası'na Türkiye'nin ciharıyek yanından gelenlerin bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Soğuk havaya karşın elden zaman alanda 2-3 bin ziyaretçi var. Yurt genelinde çarpıcı bulunan kar yağışı hasebiyle de nice volta silme edildi. Onlar silme edilmeseydi kesafet henüz da artacaktı. Herkesin Çanakkale'yi görmesini isteriz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler