USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Tahir Büyükakın'dan o iddialara cevap

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çayırova'daki görüşmede sözlerinin çarpıtıldığını tabir ederek, "Ben etraflı konuşmalarımda göğsümü gere gere ortak cumhuriyet evladı olarak, ortak Türk evladı kendisine açıkça söylüyorum, cumhuriyet bizim cum

Tahir Büyükakın'dan o iddialara cevap
06-02-2022 20:29

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Toplantısına katıldı. Belediyecilikte ve yurt yönetilmesinde rakip tanımadıklarını kail Başkan Büyükakın, "Muhalefetin bizlere rakip olma şansı yok, yanımızdan mürur ihtimali de yok. Ancak aykırılık müşterek şeyi az buçuk dobra yapıyorlar. O da dobra mi çirkin mü tartışılır. İsmail Bey de söyledi. Biz reklam işini dobra yapamıyoruz. Onlar da yalnızca reklam yapıyorlar. Yalan dair düz yazı edilmiş müşterek siyasal kampanya yürütüyorlar. Birkaç gündür devam eden müşterek köksüz kampanyası hâlâ var. Aslında eski istişare toplantılarında bahsetmiştim. Önümüzdeki süreçler müşterek müsvedde kampanyası başlatılacak. Hangi erkek oyuncular var ise ki var ise kime saldırmaları icap ettiğini düşünüyorlarsa itibarsızlaştırmak düşüncesince herhangi müşterek yolu deneyecekler demiştim. Ben yanılmışım. Yaza akıllıcasına başlayacaklar sanarak düşünüyordum. Ama elden başladılar" dedi.

"Her kuşun hitit yenmez"

Başkan Tahir Büyükakın, sözlerinin devamında, "Geçtiğimiz günlerde domestik yönetimler kaza istişare toplantılarının Çayırova ayağında benim konuşmamın müşterek tarafını alıp onu bambaşka müşterek biçim döndürüp kastetmediğimiz açıyı oradan çıkartıp, evvel anahtar sonradan servis takiben idrak sonradan da kaza hazırlamaya kalkıştılar. Ama herhangi müşterek kuşun hitit yenmez. Ben deminden söylediklerimi iddia ettiklerini elbette iddia ediyorlar, kişi ifadeleriyle söyleyeyim. Mesela milletvekilleri Tarhan diyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. senesinde beniz senenin hesaplaşma yapacağını kail Tahir Büyükakın, size oturduğunuz koltuğa seçilme hakkını sağlayan cumhuriyetin ilanıyla mı hesaplaşacaksınız?' diyor. Şimdi size o konuşmamın içeriğini de size izleteceğim. Akıl sahibi, vicdan sahibi, ahlak sahibi müşterek insanoğlu bu konuşmadan cumhuriyetin ilanıyla hesaplaşmayı anlamış olur mı anlamaz mı bellek sahiplerine, vicdan sahiplerine, ahlak sahiplerine devretme edeceğim. Bunlar hakeza olmadıkları düşüncesince ego bu videoyu gösterdikten sonradan da dünkü yalanlarına bitmeme edecekleri düşüncesince onların cevaplarını tek umursamıyorum. Onlardan müşterek cevap da beklemiyorum. İzan sahibi akıllara seslenme ediyorum. Kendilerini muhatap almıyorum. Yalanlarında boğulsunlar. Şimdi ego videoyu sizlere göstereceğim. Kendi gözlerinizle görün. Lütfen bunu yurttaşlarımıza anlatın. Ben burada cumhuriyetin kuruluşuyla mı hesaplaşacağım mı demişim, yok ise basına verdiğimiz mevzuyla ilişik demeçte anlatım ettiğim üzere bizim milletimize kastedenlerle hesaplaşmayı mı anlatım etmişim onu görelim" niteleyerek konuşmayı izletti.

"Dış yöntem ile ilgili müşterek konudan bahsediyorum"

Videoyu yavaş yavaş düzenleme üyeleriyle çözümleme fail Başkan Büyükakın, "Yani aut yöntem ile ilgili müşterek konudan bahsediyorum. 'Oyunlar kuruyoruz, oyunları bozuyoruz', diyorum. 'Nerede, andıran coğrafyamızda ırak coğrafyamızda' diyorum. Buradan siz ne anlarsınız? Libya'yı anlarsınız Akdeniz'i anlarsınız. Cumhuriyetin kuruluşu anlaşılır mı buradan? Anlaşılmaz. Konuşmamın devamında '2023'de bunun duruşması olacak' diyorum. Yani kurulan oyunların bozulan oyunların duruşması olacak 2023'de. Arkadan mevrut bilinçlilik şu. '2023'de bunun duruşması olacak. Yani kurduğumuz oyunların bunun duruşması olacak' diyorum. 'Bunun beniz salname hesaplaşması olacak yani' diyorum. Ne devir bu oldu. Bu, Sevr ile başladı. Türkiye'yi ayırmak isteyenler, Türkiye'ye kastedenler bunu denediler ve bu emellerinden tek devir vazgeçmediler. Biz bu Anadolu topraklarına girdiğimiz andan itibaren hakeza yapıyorlar, hakeza hazırlamaya da bitmeme ediyorlar. Bakın bu konuşmadan Cumhuriyet çıkıyor mu? Hiçbir biçimde yok" dedi.

"Hodri meydan"

"Zaten katiyen ve kat'a ne cumhuriyete ne cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bakın ego Mustafa Kemal Atatürk diyorum" diyen Başkan Büyükakın, "Verdiğim yanıtta da onlara sordum. 'Ülkemizin kurucusu Atatürk'e, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyen il başkanlarına matematik sorun' dedim. Buyurun sorun. Ben eksiksiz konuşmalarımda göğsümü gere gere müşterek cumhuriyet evladı adına müşterek Türk evladı adına açıkça söylüyorum, cumhuriyet bizim cumhuriyetimizdir. Ancak ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerin tek değildir. 'Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer' diyenlerin de tek değildir. Yine bizim verdiğimiz bu yanıta binaen gene kılükal salatası yapmışlar. Ben yanıtta dedim ki; 'Siz kendinizle ilgili gündemi saptırmak düşüncesince bizim konuşmamızı saptırıp ruzname hâllenmek ve bizle ilişik idrak operasyonu gerçekleştirmek istiyorsunuz' demiştim. Yine müşterek derinti kılükal salatasında bulundular. Bakın, hodri meydan. Ben diyorum ki PKK müşterek yıldırı örgütüdür, PKK'ya dayanak sağlayan HDP onun taraf taşeron kuruluşudur. Sümüklü FETÖ ve onun örgütü müşterek yıldırı örgütüdür. FETÖ onun yıldırı örgütünün başındadır. Türkiye Cumhuriyetine kasteden kâffesi düşmanlara karşı, kâffesi yıldırı örgütlerine karşı, yalnız demeden ancak demeden ayrıklık getirmeden şöyleki hakeza demeden tamamını lanetliyorum. Çık sende lanetle" sanarak konuştu.

"Bunlar yalanı defa edinmiş"

Başkan Büyükakın konuşmasını şu biçimde sürdürdü:
"Tahsin Tarhan açıklamasında şurası da demiş; 'O koltuğu cumhuriyete verecekli olduğunuzu unutmayın'. Eyvallah, hepsi cumhuriyete borçlu. Bu yurt cumhuriyete borçlu, cumhuriyeti kuran kurucularına borçlu. Onun kurucularının eren emaneti karşısında minnettar. Buna söyleyecek kimsenin lafı yok. Söz edenin de alnını karışlarız. Sayın Tarhan açıklamasında bitmeme ediyor. Diyor ki, 'Bu budun bu lafları söyleyen, bu ülkenin ulusal kaynaklarını tek irtical 5 müteahhide peşkeş çeken, adaleti, hukuku namevcut edenlerle 100. yılda sandıkta hesaplaşacak' ifadelerini söylüyor. Bakın, hesaplaşma ifadesini cumhuriyetle eşleştiren kendileri. Beşli çete diyor ya. Sayın Tarhan, Hünkar Çayırını dağıtma etmekteler oraya yapım yapıyorlar, demişti. O yapım söylediği toprak Tuzla'da çıktı. Hünkar Çayırı Gebze'de. Dediğin yerde yapım yok, 'Çık göster' dediğimizde bambaşka müşterek köksüz anlatmaya bitmeme etti. Tuzla'da inşaatın fotoğrafını koydu, Hünkar Çayırı'na yapım yapıyorlar dedi, yanıtını verdik, tek cevap vermedi. Bunlar yalanı defa edinmişler. Yalan söylüyorlar. Peşinden müşterek köksüz hâlâ söylüyorlar."

"Hiçbir açıklamama toprak verilmedi"

Hakkında meydana getirilen haberlere de yer veren Büyükakın, "O çav sonrası Cumhuriyet Gazetesi muhabiri beni aradı. 'O konuşmada neyi kastettiniz?' sorusunu sordu. Kendilerine verdiğim yanıtta dedim ki: 'Emperyalizmi kastediyorum. Sevr'i kastediyorum, Türkiye Cumhuriyetine kastedenleri kastediyorum, onlarla bin salname mücadelemizi kastediyorum' Hiçbir açıklamama toprak vermeden o haberi maksatlı müşterek biçimde servis ettiler. FETÖ'cü kanallara ve ayrımlı nice kanala servis ettiler. Ardından toplumsal medyada ruzname olsun, 'İnfaz edelim' sanarak paylaşımlar yaptılar. Onların dibine güvenilmez iğrenç küfürler ettiler. 'O küfürleri değiştirmeden iadeli ediyorum' demiyorum. Çünkü bizim adabımızda anaya bacıya teçhiz etmek yoktur. Biz hakeza müşterek ahlaksızlık yapmayız. Ama diyorum ki siz yaparsınız, şehidin anasına da, abisine de, babasına da söversiniz. Sizin düşüncesince bu defa olmuş. Her çeşitli iğrenç küfrü edersiniz. evvel kara ayar sonradan o iftiraya binaen sövme de edersiniz. Ama tığ sizin küfrünüze küfürle müşterek cevap vermeyiz. Deriz ki o küfürler üslubu bildirme değiştirmeden insan. Lafı gereği üslubu her neyse insanoğlu ayni ile odur. O sizin kendinizi gösterir. O sizin çukurunuza inmeyiz" laflarını ekledi.

Cüneyt Önelge

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler