USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Suriye'de kolera olayları artıyor

İshal ve gaseyan şikayetleri ile keyif merkezlerine başvuruların arttığı ve yüzlerce kolera olayının belirleme edilmiş olduğu ülkede, 13 ad yaşamını kaybetti.

Suriye'de kolera olayları artıyor
14-09-2022 14:04
Azez

Suriye'de sonuç çağda görülmeye başlanan kolera vakaları, Beşşar Esed diyeti kontrolündeki yerler ile ülkenin kuzeydoğusunda yıldırı örgütü YPG/PKK işgalindeki yerleşimlerde arttı, muhaliflerin kontrolündeki alanlarda ise olaya rastlanmadı.

Şiddetli cır cır ve kusmalarla kendini yayınlayan kolera, Suriye'de yıldırı örgütü YPG/PKK işgalindeki ve diyet kontrolündeki alanlarda çabucak yayılıyor.

Vakalar en baş döndürücü Halep, Deyrizor ve Rakka illerinde gözlemlenmekteyken bulaşıcılığı erdemli hastalığa gayrı alanlarda de rastlanmaya başlandı.

İshal ve gaseyan şikayeti ile esenlik merkezlerine müracaatlar arttı.

Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, salgının kazalı boyutlara ulaşmasından düşünce ediliyor.

Halep'te 10 Eylül'de 15 vakanın doğrulanmasının ardından, kolera salgını bulunduğunu anons fail Esed diyetinin esenlik bakanlığı, bu hastalığa bağlı sonuç verileri paylaştı.

Rejimin ajansı SANA'nın haberine göre, diyet kontrolündeki alanlarda illet zımnında ölenlerin sayısı 7'ye, fenomen sayısı 53'e yükseldi.

Rejimin kontrolündeki alanlarda en baş döndürücü vakaların görüldüğü il Halep olurken hükûmet merkezi Şam'daki esenlik kuruluşlarının, hastalığa erinç teyakkuza geçmiş olduğu açıklandı.

Rejimin açıklamış olduğu verilere uyarınca Halep'te 22, Haseke'de 13, Deyrizor'da 10 Lazkiye'de 6 Şam'da ise 2 fenomen belirleme edildi.

YPG/PKK işgalindeki alanlarda olaylar artışta

AA muhabirinin yerli kaynaklardan edinmiş olduğu bilgiye göre, kolera, Fırat'ın doğusundaki alanlarda en baş döndürücü Deyrizor'un günindi kırsalı ve Rakka'da görülüyor.

Yerel ağların haberine göre, YPG/PKK işgalindeki alanlarda 10 günde yüzlerce fenomen belirleme edildi, illet zımnında minimum 6 insan yaşamını kaybetti.

Öte taraftan ülkenin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki alanlarda ise kolera olayına rastlanmadı.

AA görüntüleri elde etti

AA, rejimin kontrolündeki Şam ile Deyrizor ilinde YPG/PKK işgalindeki bölgelerdeki esenlik merkezlerinin görüntülerine ulaştı.

Görüntülerde Şam'daki en ehemmiyetli esenlik kuruluşlarından bulunan Muvasat Hastanesinin çabuk servisinde derin hareketli gözlendi.

Kayıtlarda ayrıca, başkentteki Berede Nehri'nin suyundaki kirliliğin kazalı boyutlara eriştiği görüldü.

Deyrizor'daki ortak tıbbi noktadan elde edilmiş görüntülerde de çabuk serviste çokluk görülüyor.

Vakaların en baş döndürücü görüldüğü bölgelerden bir tanesi bulunan Deyrizor'da halk, ak pak içmece suyuna erişimde iri başağrısı yaşıyor.

Deyrizor'da ahali tedbirlerin ilerletilmesini istiyor

Deyrizorlu Ebu Hamza, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Kirli içmece suları bu hastalığın esas nedenlerinden biri. Buradakiler (YPG/PKK) bölgenin gereksinimlerini karşılamıyor. Oysa ki bu rahatsızlığı bitirmeleri düşüncesince alana ak pak içmece suyu ve ilaçlar realizasyon etmeleri gerekiyor." dedi.

Deyrizorlu sivillerden Ali Muhammed de yıldırı örgütün alana tam esenlik desteği sunmadığını söyledi.

Muhammed, "Hastanelerde ve esenlik noktalarında tam çıkar kez ve ekipmanlar bulunmuyor. Bunun nedeni ise denetimin olmaması. Koleraya erinç hastaneler alarma geçti fakat tam olanakları bulunmuyor." sanarak konuştu.

Koleranın Deyrizor'da YPG/PKK işgalindeki alanlarda yayılmış bulunduğunu tamlayan Muhammed, hastalığın yayımlanma riskine erinç tedbirlerin katılması icap ettiğini kaydetti.

BM uyarıda bulunmuştu

Suriye'deki BM Mukim İnsani Yardım Koordinatörü İmran Rıza esbak bağlanmış açıklamasında, güzeşte ayın sonundan beri ülkenin Halep, Deyrizor, Rakka, Haseke ve Hama bölgelerinde çarpıcı bulunduğunu belirtmişti.

Rıza, ülkenin belli başlı bölgelerinde tesirini yayınlayan koleranın "Suriye halkı ve semt devletler düşüncesince zılgıt içerdiğine" aksan yaparak hastalığın çabucak yayımlanma tehlikesine dikkati çekmişti.

BM yetkilisi Rıza, 25 Ağustos'tan 10 Eylül'e derece dünya genelinde, kolera mikrobunun kez açmış olduğu 936 hararetli cır cır olayının belirleme edilmiş olduğu ve minimum 8 ferdin öldüğü bilgisini paylaşmıştı.

Kolera

"Vibrio" bakterisinin kişilerin müeddep bağırsaklarında parazitlenmesi kararı oluşan kolera, şimdi baş döndürücü içmece suyu ve murdar sularla yıkanmış besinler aracılığıyla bulaşıyor.

İshal, meşime ağrısı, şiş ve gaseyan üzere belirtilere niçin bulunan bahis konusu bakteriler, vücuda girdikten 6 ila 48 sayaç süresince hastalığın ortaya çıkmasına niçin oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler