USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi ile teşrikimesai yaptı

Kentleşme ve ulaşımın çevresel, hesaplı ve toplumsal etkilerine dijitalleşme ekseninde analizör niyetlenmek üzere ve Renault Group yardımı ile yaşama sabık Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi ve Özyeğin Üniversitesi ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi ile teşrikimesai yaptı
24-02-2022 16:17
Ulaşım sistemlerinin dünkü sisteme şimdi güzel entegrasyonuna ulama bildirmek ve inovatif analizör yükseltmek amacıyla yola çıkan Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ), millî ve arsıulusal paydaşlarıyla bir araya geldi. Kentleşme ve ulaşımı kâffesi bileşenleriyle inceleyici inisiyatif, megakentlerdeki gidiş geliş yoğunluğu, erke tüketimi, iklim kalitesi ve sosyokültürel etkilere odaklanıyor. Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, kentsel hareketliliğin fakat değişik disiplinlerin bir araya gelmiş şekilde çözümlenebileceği yaklaşımıyla iş dünyası, müteşebbis ekosistemi, çırçıplak maşer ve akademisyenlerle baş başa sayısal analizör arıyor.

“Sürdürülebilir, bütünleşmiş ve çokbilmiş muvasala düşüncesince bir araya geldik”

Protokol töreninde izahat fail SMİ Kurucusu, Sözcüsü ve Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, “2050'de ülke nüfusu 2,5 bilyon insan artacak. Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri. Kentleşmenin artmasıyla hayat standardını yükseltmek düşüncesince sürdürülebilir, çokbilmiş ve yenilikçi bir muvasala planlama yaklaşımına gerekseme duyuyoruz. Buna fakat kuma akılla analizör getirebilir ve geleceğin mobilitesini tasarlayabiliriz. Bu nedenle, geleceğin muvasala çözümlerini tasarlayacak bir ari ide kuruluşu kendisine yola çıktık” dedi.

Ulusal ve arsıulusal paydaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kaya ve çokbilmiş ülke planlamacılığı sahasından dünyanın önde mevrut baş yapıcılarından Sotiris Tsoulos konferansçı kendisine toprak aldı.

AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara Avrupa Birliği'nin sürdürülebilir kentsel çabukluk dalında meydana getirdiği projelerden ve bu alandaki çırçıplak topluma maruz AB desteğinden bahsetti.

Sürdürülebilir mobilite çözümleri dünyaya taşınacak

Kentleşmenin ve dijitalleşmenin en ehemmiyetli megatrendler olduğuna nazarıitibar çekici Hakan Doğu, “Sürdürülebilir dalında meydana getirdiği icraat ve girişimcilik ekosistemine verdiği ulama dolayısıyla Özyeğin Üniversitesi ile baş döndürücü giranbaha icraat yapacağımıza ve Türkiye'de başlattığımız emekleri dünyanın rastgele yerindeki megakentlerde uygulayabileceğimize inanıyoruz” biçiminde konuştu.

SMİ ve Özyeğin Üniversitesi, araştırı projeleri, eğitimleri, müteşebbis eko-sistemini destekleyecek planlar ve etkinlikler ile data analizi ile geliştirilecek planların yapılandırılması kuma icraat ortalık ortada aykırı değerlendirilerek yaşama geçirecek.

Protokol imza törenine eklenmiş bulunan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Üniversite kendisine müteşebbis bir araştırı üniversitesi misyonumuzla, eğitim, araştırı ve bilim transferi faaliyetlerimizi gerçekleştirirken dönüştürücü, baş döndürücü boyutlu, erişilebilir ve tabii sürdürülebilir analizör sunarak topluma işlev etmeyi amaçlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizin sonuncu hedefi bulunan toplumsal etkiyi oluşturacak ve artıracak bir darülfünun kültüründen hareketle, mega sorunlara manalı ve mütemadi çözümlerin temel noktasını oluşturacak ilmî icraat yürütmeyi, anne sorumluluklarımızdan birisi kendisine tanımlıyoruz.

Girişimci bir araştırı üniversitesi olarak, bu çalışmaların infaz alanlarını hususi sektör, kamu, STK'lar ve girişimciler ile bu arada kurmayı ve geliştirmeyi hem baş döndürücü giranbaha bununla yanında mukteza görüyoruz. Paydaşlarımızla baş başa imza attığımız kâffesi çalışmalarımızda önceliğimiz, sürdürülebilir bir dünyada kişiye reva bir hayat türüne baş döndürücü disiplinli ilmî katkıda mevcut olmak ve data ile sönümsüz tesiri erdemli analizör üretebilmek. Üniversitemizin yatkın bulunduğu bu ibdai yaklaşımın en şimdiki örneği de geleceğin muvasala çözümlerimi niyet etmek gibi yola çıkmak bulunan SMİ ile iş birliğimiz. Bu teşrikimesai çerçevesinde mobilite problemlerine data güdülebilen analizör istihsal etmek hedefi ile araştırı projesi fonlayan kuruluşlara başvurularda bulunarak (AB, TÜBİTAK gibi) ortak, örgün ve sonsuz eğitimler gerçekleştirmeyi, kuma data ambarını geliştirmeyi ve sürdürülebilir analizör sunacak girişimcilere beceri dayanaklık etmek olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Mobilite problemi fakat geleceği kasten çözülebilir”

Sotiris Tsoulos ise şöyleki konuştu: “Kentsel Hareketlilik, Esneklik ve Sürdürülebilirlik muvasala ve eriştirme ile ait iri yöntem kavramlarından şimdi da fazlasıdır, çünkü günce hayatımımıza direkt tesirleri vardır. Kentsel çabukluk eşittir zaman, elastikiyet eşittir tercihler ve sürdürülebilirlik eşittir sağlık. İşte vilayetlerde ve kamusal bölgelerde mimarlığın odaklanması müstelzim toprak burasıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler