USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, evvel iş birliğini Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirdi

Kentleşme ve ulaşımın çevresel, konuşu ve toplumsal etkilerine dijitalleşme ekseninde hal anmak neredeyse ve Renault Group yardımı ile yaşama sabık Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi ile Özyeğin Üniversitesi ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, evvel iş birliğini Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirdi
24-02-2022 19:07
İstanbul

Protokole Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ) Sözcüsü ve Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu imza attı.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, imza töreninde icra ettiği konuşmada, Özyeğin Üniversitesi'nin; eğitim, araştırı ve bilgelik transferi faaliyetlerini gerçekleştirirken dönüştürücü, aşırı boyutlu, erişilebilir ve sürdürülebilir analizör sunarak topluma işlev etmeyi amaçladığını söyledi.

Tüm faaliyetlerin sonuncu amacı bulunan içtimai etkiyi oluşturacak ve artıracak müşterek darülfünun kültüründen hareketle mega sorunlara manalı ve devamlı çözümlerin aslını oluşturacak ilmî icraat yürütmeyi anne sorumluluklarından bir tanesi şekilde tanımladıklarını aktaran Gençtürk, şunları kaydetti:

"Girişimci müşterek araştırı üniversitesi olarak, bu çalışmaların infaz alanlarını hususi sektör, kamu, STK'lar ve girişimciler ile bu arada kurmayı ve geliştirmeyi hem aşırı altın tıpkı zamanda lazım görüyoruz. Paydaşlarımızla beraberce imza attığımız hepsi çalışmalarımızda önceliğimiz, sürdürülebilir müşterek dünyada kişiye yakışır müşterek dirim çeşidine aşırı disiplinli ilmî katkıda mevcut olmak ve data ile sönümsüz tesiri faziletkâr analizör üretebilmek.

Özyeğin Üniversitesi'nin yatkın bulunduğu bu ibdai yaklaşımın en aktüel örneği de geleceğin muvasala çözümlerimi niyetlenmek az daha yola çıkmak bulunan SMİ ile iş birliğimiz. Bu teşrikimesai çerçevesinde mobilite problemlerine data güdülebilen analizör istihsal etmek amacıyla araştırı projesi fonlayan kuruluşlara başvurularda bulunarak AB, TÜBİTAK kabil ortak, örgün ve daima eğitimler gerçekleştirmeyi, eş data ambarını geliştirmeyi ve sürdürülebilir analizör sunacak girişimcilere fen dayanaklık etmek olmayı hedefliyoruz."

Dünyadaki değişiklikleri izlem ettiklerini, bunların çoğunun yaşantıya tesirleri bulunduğunu tamlayan Gençtürk, "Eğer sürdürülebilir, kişiye yakışan müşterek dirim istek ediyorsak bunun anlamlı, hal odaklı çalışmalarını da yapıyor, gelişim almaktadır ve konkre adımlar atıyor olmamız lazım. Bunu yaparken yalnızca değişime uzlaşma temin etmek düşüncesince değil, bu değişim yapmak komuta etmek ve yönlendirmek kabil de müşterek görevimiz var. Bu görevde SMİ ile el sıkıştık. Bunu da mobilite üzerinde, kentsel muvasala çabukluk üstünde yaparak iş birliğimize başlıyoruz. Bu iş birliğimizin önce adımı, etraflı çalışmaların temelini, en ehemmiyetli girdisini meydana getiren data ambarını geliştirmek." halinde konuştu.

Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi'nin, müteşebbis müşterek araştırı üniversitesi misyonuyla aşırı tabakalı sorunlara hal istihsal etmek namına düzentileme yürüttüğünü bildirdi.

"Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri"

SMİ Sözcüsü ve Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu da 2050'ye derece site nüfusunun 2,5 bilyon ad artacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri. Kentleşmenin artmasıyla dirim standardını yükseltmek düşüncesince sürdürülebilir, kurnaz ve yenilikçi müşterek muvasala planlama yaklaşımına gerekseme duyuyoruz. Buna fakat eş bellek hal getirebilir ve geleceğin mobilitesini tasarlayabiliriz. Bu sebeple geleceğin muvasala çözümlerini tasarlayacak müşterek hür endişe kuruluşu şekilde yola çıktık. Sürdürülebilirlik dalında icra ettiği icraat ve girişimcilik ekosistemine verdiği yardım zımnında Özyeğin Üniversitesi ile aşırı altın icraat yapacağımıza ve Türkiye'de başlattığımız emek harcamaları dünyanın değme yerindeki mega vilayetlerde uygulayabileceğimize inanıyoruz."

Doğu, kentlerin evren gelirinin yüzdelik 80'ini, global karbon emisyonlarının da yüzdelik 70'ini oluşturduğuna ayraç ederek, iktisadi anlamda bakıldığında, biçimsiz iklim kalitesinin global esenlik üstündeki iktisadi kaybının, evren ekonomisinin yüzdelik 4,8'i bulunduğunu söyledi.

Toplam 5,7 trilyon dolar müşterek kayıptan yalan edildiğine ayraç fail Doğu, kentsel hareketliliğin yarattığı hastalıkların çözümünden doğacak düşüncesince her insanın mesul bulunduğunu vurguladı.

"Temel amacımız müşterek unicorn çıkartmak"

Devlet kurumları, evcil yönetimler, üniversite, envestisman ve ticari kuruluşlarla müşterek yemeni masa meydana getirmeye çalıştıklarını tabir fail Doğu, şöyleki konuştu:

"Bu yemeni masada Türkiye'deki yatırımcı ekosistemine, başta startuplara bazısı oryantasyonlar vermeyi düşünüyoruz. Bu oryantasyonlar elbette ki sürdürülebilir müşterek muvasala çerçevesinde olacak. Amacımız, buradaki ekosistemden, başta Özyeğin Üniversitesi'ndeki gurk merkezinde startuplara toprak vermek, bu startupları desteklemek. misal olarak, ego beğendiğim startuplara mental şekilde dayanaklık etmek vereceğim. Bunun kabil nice bilimsel niteliği bulunan arkadaşımızdan, belediyeden, mevki kuruluşlarından bire müşterek şeyleri yapmasını istiyoruz. Hedefimiz, İstanbul'dan yahut Türkiye'deki gayrı şehirlerimizden çıkma startuplarımızın hepsi destekleri almasını temin etmek ve bu çerçevede akıllıca müşterek iş ortamı yaratmak. Eğer bunun kararında etkin müşterek sürdürülebilir muvasala sistemi olursa evren çapında müşterek hal olacağını ve bu startupların evren çapında ölçeklendirileceğini düşünüyorum. Tabii ki asliye amacımız müşterek unicorn çıkartmak. Bu unicornu çıkartabilirsek ne bahtiyar bize..."

İlk adımı Özyeğin Üniversitesi ile attıklarını, doğacak zamanlarda de gençlere sürdürülebilir müşterek sahn arz etmek düşüncesince çalışmaların bitmeme edeceğini bildiren Doğu, hedeflerinin Türkiye'de bunu ruzname biçimine iletmek bulunduğunu söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara ise bu zamanda canlı kişilerin kendisinden sonradan doğacak nesillere huzur mesuliyeti bulunduğunu tabir etti.

Delegasyon şekilde Türkiye'de canlı çalıştıklarını tamlayan Kara, "sürdürülebilir kentsel hareketlilik" mevzusunun rüçhan başlıklardan olduğunu, bu bölgede 10'dan müşterek tomar kentte düzentileme yürüttüklerini aktardı.

Etkinlik çerçevesinde kurnaz ülke planlamacılığı dalında dünyanın önde mevrut baş yapıcılarından Sotiris Tsoulos da müşterek banak yaptı.

Verilen bilgiye göre, SMİ ve Özyeğin Üniversitesi, sürdürülebilir mobilite çözümlerini dünyaya taşıyacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler