USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultani Sohbetler’in ilkinde gençlere yönelik yurt dışı proje fırsatları konuşuldu

Sultangazi Belediyesinin yaşama geçirdiği “Sultani Sohbetler”de, yüzü sıcak artist Necip Karakaya'nın ilk misafiri Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı oldu. Programda Türkiye Ulusal Ajansı'nın faaliyetleri ve gençlere sunmuş olduğu yurt dı?

Sultani Sohbetler’in ilkinde gençlere yönelik yurt dışı proje fırsatları konuşuldu
07-12-2021 16:49

Sultangazi Belediyesi, 7'den 70'e her insana seslenme edecek ve dünkü afak kazandıracak kültür-sanat etkinliklerine müşterek yenisini ekledi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında planlı “Sultani Sohbetler”in ilki vatandaşlarla buluştu. Payitaht Abdülhamid dizisindeki İsmail Hakkı Efendi rolüyle maruf ahenk sanatçısı, aktör ve kompozitör Necip Karakaya programın moderatörlüğünü yapıyor. Alanında bilirkişi isimlerle ilgi çeken mevzularda sevinçli sohbetleri paylaşan sanatçı, arazi arsa seslendirdiği müzik eserlerle programa nitelik katıyor. Program, zaman süresince ayda dü kat Sultangazililerle buluşacak.

İlk bölümün misafiri İlker Astarcı oldu
Sultani Sohbetler'in ilk bölümünde, Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı misafir oldu. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile benzeri Tuba Dursun'un ev sahipliğinde seyircilerle buluşan programa AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Sultangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Öztürkmen ile Mehmet Yiğit, divan üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Program, Necip Karakaya'nın seslendirdiği “Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan” eseriyle başladı. Ardından İlker Astarcı kendini ve Türkiye Ulusal Ajansı'nı tanıttı. Belçika'da dünyaya geldiğini ve 28 yaşlarında Türkiye'ye değişmez devir yaptığını özetleyen Astarcı, bu sonucunda ezan ve yurt özleminin sansasyonel bulunduğunu söyledi. Son 15 senedir muhtelif mutluluk kademelerinde fariza aldığını tamlayan Astarcı, sonuç namına Türkiye Ulusal Ajansı'nda riyaset vazifesini yürüttüğünü söyledi.

Yurt dışı projelerinin adresi: Türkiye millî ajansı
Türkiye Ulusal Ajansı'nın, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle 2004'te kurulduğunu kail Astarcı, “Kurumumuz, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Erasmus+ programını Türkiye'de tay tay arabası yegâne kurumdur. Erasmus+; Avrupa Birliğinin eğitim, cahillik ve spor alanlarını havi bağış programıdır. Erasmus+ programı ile kişilere, gözyaşı ve terbiye geçmişlerine bakılmaksızın dünkü beceriler kazandırılması, onların ferdî gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Bu gündüz Avrupa genelinde 33 abuhava Erasmus+ programını yürütüyor ve Türkiye de onlardan biri. Biz, Erasmus+ çerçevesinde herhangi müşterek yıl, 1,5 bilyon TL ile 60 bin insanımızı yurt dışına öğrenime gönderiyoruz. 20 bin üniversiteli, 10 bin liseli, 10 bin öğretmenler ve 20 bin de karma. hususi sektör, STK, vakıf, amme kurumları personelleri sonuç grubu oluşturuyor. Merkezimiz Ankara'da ve 260 personelimizle ihtimam veriyoruz. www.ua.gov.tr genel ağ adresinden bizlere ulaşabilirsiniz” biçiminde konuştu.

‘Yurt dışını kıymetlendirmek düşüncesince iri müşterek fırsat'
Türkiye Ulusal Ajansı'nın yurt dışını kıymetlendirmek düşüncesince gençlere iri müşterek fırsat sunduğunu vurgulayan Astarcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız, gençlerimiz yurt dışını görsünler sanarak kurumumuzu 2004 senesinde yaşama geçirmiş. Şimdi dünkü müşterek fasıl başlıyor; 2021-2027. Şimdi, başvurmanın mükemmel zamanı! Bu programla bizi aşinalık fırsatı buldunuz. Yurt dışını kıymetlendirmek ve dünkü afak yöneltmek talip genç kardeşlerimizi bekliyoruz. mesela 20 parça genç kardeşimiz, engellilerle ait fahri müşterek emek vermek gerçekleştirmek neredeyse proje hazırladılar. Bu kardeşlerimizin yurt dışı yolculuk harcamalarını tığ karşılıyoruz. Ayrıca oradaki konaklama ve yeme-içme harcamalarını da gene tığ karşılıyoruz ve onlara öteki gereksinimleri düşüncesince müşterek hacim harçlık veriyoruz. Bu proje engellilerle ait olabildiği neredeyse sığınmacılar yahut bambaşka hasbilik hikayelerinde da olabilir.”

"Çok okuyan mı, aşırı gezen mi?"
Astarcı, ağırlıklı namına gençlerden oluşan izleyiciye, “Çok okuyan mı henüz müşterek tomar bilgili yok ise aşırı gezen mi?” sorusunu yöneltti. Çoğunluğun “çok gezen” anlamında fikir bildirmesi üzerine, “Aslında herhangi müşterek ikisini de ayrımsız anda önleyen henüz müşterek tomar bilir. Bizim sayemizde hem aşırı okunuyor bununla beraber aşırı geziliyor. Bu, bizim müşterek avantajımız" dedi.

"Gençler, siz dünyaya umutsunuz!"
Karakaya'nın, “Diğer devletlerin gençleriyle bizim gençliğimizi karşılaştırdığınızda ne neredeyse farklar görüyorsunuz?” sorusu ilişkin Astarcı, “Bizim gençlerimizde emniyetsiz müşterek gizil var. Öncelikle aşırı faik müşterek çağ taşıyorlar. Böyle donanımlı, özveren ve kabadayı müşterek ulus görmedim. Gençler, hepiniz teksiniz ve özelsiniz. Lütfen bunun farkında namına çalışın ve ufkunuzu genişletin. Yurt dışına çıkı ve ülkemizin, milletimizin ne denli iri bulunduğunu görün. Şu anda kâffesi evren sizi bekliyor. Bir keresinde Filistin'deki müşterek Müslüman bana, ‘Siz esasen geleceksiniz. Biz, sizleri bekliyoruz' demişti. Arakan'da, Somali'de ve dünyanın haksızlık gören ciharıyek alanında mazlumlar Türkiye'yi bekliyor. Gençler; dünyanın gerekseme duyduğu merhameti, adaleti realizasyon edecekler sizlersiniz. Gençler, siz dünyaya umutsunuz!” dedi.

"Diplomanızdan fazlasısınız!"
Gençlerin, ehil oldukları faziletli potansiyeli ortaya çıkarmaları icap ettiğini kail Astarcı, “Kendinizi okulda aldığınız eğitimle sınırlamayın. Diplomanızdan fazlasısınız! Bu bilinçle, behemehâl kendinizi geliştirmeye himmet edin. Yurt dışına çıkın. Oraların artılarını, eksilerini görün. Gördüğünüz artıları ülkenize ihtimam namına taşıyın. Eksilerden de öğüt alın. Şu üç şeye ilgi edin: Dertli olun. Samimi olun. Mütevazı olun. Bir derdiniz, kızılca elmanız olsun ve ona erişmek düşüncesince samimiyetle, kibre kapılmadan himmet edin" dedi.

"İnsana envestisman hazırlamaya ısrarla bitmeme edeceğiz"
İlgiyle izlenen sohbet, Karakaya'nın okumuş olduğu “Fikrimin İnce Gülü” eseriyle sona erdi. Hem Karakaya bununla beraber Astarcı, gönülleri ısıtacak ve ehemmiyetli mevzularda bilgiler sağlayacak böylesi müşterek programa olanak tanımış olduğu düşüncesince Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'a teşekkürname etti. Programın böylecene salondakilere seslenme fail Başkan Dursun, “Kıymetli Başkanımıza ve Necip Bey'e teşekkürname ediyorum. İnsana envestisman bizim düşüncesince enikonu önemli. Biz, bunu hazırlamaya bitmeme edeceğiz. İnsana envestisman hazırlamaya ısrarla bitmeme edeceğiz. Gayret bizden, tevfik Allah'tan. Sizlere tekrar, canı içtenlikle teşekkürname ediyorum. Hem gönülleri diriltme ettiniz bununla beraber bu bilgilerle bizleri aydınlattınız. Biz bizlere olduğumuz dobra müşterek programdı. Katılımcılara da ayağınıza esenlik diyorum ve teşekkürname ediyorum” dedi.

Başkan Dursun, sözlerinin arkası sıra İlker Astarcı ve Necip Karakaya'ya çiçek takdiminde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler