USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultanahmet'te taşımacılık işi sonlandırılan otobüs firmasından İBB'ye tepki

İstanbul'da turistik taşımacılık işi İstanbul Büyükşehir Belediyesince sonlandırılan otobüs firmasından meydana getirilen açıklamada, "Zabıta kolluğunun bu denli aleni ve hukuksuz ortak halde kullanılmasını reddediyor ve kınıyoruz" ifadelerine arazi verildi.

Sultanahmet'te taşımacılık işi sonlandırılan otobüs firmasından İBB'ye tepki
18-01-2022 20:45
İstanbul

Sultanahmet Meydanı'nda turistlere müteveccih şehir turu düzenleyen otobüs şirketi personelleri ile UKOME sonucu gereği alanı bırakma etmeleri anlamında menfaatlerini uyarıcı İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB)e ilişkin kolluk ekipleri ortada gıcır arbedenin ardından, zaman hem hususi şirketin bununla beraber İBB'ye ilişkin İstanbul Ulaşım AŞ otobüslerinin faaliyetlerini sürdürdüğü görüldü.

Sultanahmet Meydanı'nda gazetecilere izah karşılayıcı otobüs şirketi avukatı Abide Gülel Birsen, "İBB'nin kolluk ekipleriyle çalışanlara saldırdığını ve araçlarını hukuksuz halde çektiğini" kanıt etti.

İBB'nin 2021 yılı Temmuz kocaoğlan UKOME sonucuna isnaden akım ettiğini korumak için çaba sarfeden Birsen, "İhalesiz halde aldıkları otobüslerini bizim otobüslere benzeşim halde giydirip Sultanahmet Meydanı'na getirdiler. Broşürlerimizi benzer imitasyon ederek bizim fiyatlandırmamızla adanmış yaptılar. Kamu gücü kullanılarak ruhsatlarımız silme ediliyor." dedi.

Hem taşımacılık hakları bununla beraber çalışanların uğramış bulunduğu fiziki hamle düşüncesince türel yollara başvurduklarını özetleyen Birsen, İBB'nin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TÜRSAB) izin vesikası bulunmadan çalıştığını öne sürdü.

Firmadan "rekabete karşıt hareket" iddiası

Firmadan meydana getirilen mukayyet açıklamada da sözleşmede, tarafların kusuru sıfır zorlayıcı etken yerinde sözleşmenin rötuşlu edilmesi icap ettiğinin arazi almış bulunduğu aktarıldı.

Kovid-19 salgını zımnında şirketin 2020 yılından buyana gelirlerinden yoksun kaldığının belirtildiği açıklamada, şu görüşlere arazi verildi:

"Firmamız da bu kapsamda, hem İBB'ye ödemesi müstelzim bedellerle ilgilendiren adaptasyon bununla beraber zorlayıcı çözüm dikkate alınarak, yaşanmış olan kayıpların telafisi düşüncesince söz süresinin uzatılması talebinde bulunmuştur. Nisan 2020 tarihinde, hile kabilinden pandemi ortadan kalkıncaya denli geçecek zamanın, sözleşmenin sonuna eklenmesinin ikrar edildiğine ilişkin karşılık verilmiştir. İBB yönetiminden kimi eşhas faaliyetlerimizi durdurmamız gerektiği, ayrımsız operasyonu kendilerinin kuracağı müşterek müşareket ile bitmeme ettireceklerini bildirme ettiler. İhaleden kaynaklı kertik hakkımızı ve sözleşmeden kaynaklı haklarımızı bildirme ettikten sonraları ise dava yaşamaya başladık."

Açıklamada, İBB'den geçmiş gıcır müşterek belirgin münakasa yapılacağının duyurulduğu, sonraları ise ihalesiz namına İETT'nin bakım hizmeti almış bulunduğu müşterek firmadan otobüsler gerçekleştirme edilerek rekabete karşıt faaliyete başlandığı öne sürüldü.

Açıklamada, İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Ulaşım AŞ Genel Müdürü Tarık Safi karşı savcılığa şikayette bulunulduğu tamlanan açıklamada, "İBB yetkililerinin, elimizde 2020'de kendilerinin vermiş bulunduğu 'pandemi sona erene denli devam' sonucuna rağmen, sonraları hazzı müşterek halde düşünüm değiştirerek, murafaa süreci de bitmeme fail müşterek konuda, kolluk kolluğunun bu denli aleni ve hukuksuz müşterek şekilde, müşterek ticari müşareket ve operasyona yıkılma duygusu yaratacak hüküm görüntüleri eşliğinde kullanılmasını reddediyor ve kınıyoruz." ifadelerine arazi verildi.

Sultanahmet Meydanı'nda çatışma yaşanmıştı

İstanbul'da turistik taşımacılık misyon yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ulaşım AŞ'ye devredilen hususi şirketin personelleri ile kolluk görevlileri ortada geçmiş çatışma yaşanmıştı. Firma personellerinden bazıları, çatışma esnasında darbedildikleri sebebi öne sürülerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

İBB de turistik taşımacılık karşılayıcı hususi kululuş ile İETT arasındaki sözleşmenin 1 Temmuz 2021'de dolduğu, turistik taşımacılık misyon yetkisinin de Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla İstanbul Ulaşım AŞ'ye verildiğini açıklamıştı. İBB, salahiyetsiz halde taşımacılık faaliyeti hazırlamaya çalışmış oldukları sebebi öne sürülerek kululuş karşı delil tutulduğu ve savcılığa töhmet duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler