USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sportif balıkçılığın ekonomiye katkısının artırılması hedefleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, doğacak yıl sportif balıkçılığın geliştirilerek ulusal ekonomiye sağlanan katkının yükseltilmesini hedefliyor.

Sportif balıkçılığın ekonomiye katkısının artırılması hedefleniyor
30-10-2021 11:15
30-10-2021 11:16
Ankara

AA muhabirinin 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nden derlediği bilgilere göre, Türkiye'deki ekosistemin korunarak, topluluğun tam ve stabil beslenmesini asal alan, arsıulusal rakiplik enerjisini artırmış, encam teknolojiye dayalı, enfrastrüktür problemlerini çözmüş, verimliliği faziletli ve sürdürülebilir müşterek tarım piyasası oluşturulacak.

Bu hedef doğrultusunda belirlenen politikalar çerçevesinde, sertifikalı tohumluk istihsal ve kullanması desteklenecek, sertifikalı domestik tohumluk üretimi ve kullanması artırılacak.

Tarla ve bostan bitkilerinde faziletli verimli, kaliteli, abiyotik ve biyotik ruhsal gerilim koşullarına makul acemi çeşit/anaç ihya hikayelerinde icraat alışılmış ve encam yetiştirme teknikleriyle yürütülecek.

Bitkisel üretimde tasarruf çalışmalarıyla markalaşma, rekabetçilik ve yenilikçilik isteklendirme edilecek, jeotermal kaynakların seracılıkta kullanması yaygınlaştırılacak.

Organik ekincilik ve dobra ekincilik uygulamalarının Türkiye'de geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması düşüncesince üreticilerin desteklenmesine ve denetimlerin etkinliğinin artırılmasına bağlı ameliyat yapılacak.

Ekonomi sportif balıkçılık eliyle desteklenecek

Bitkisel ve hayvani üretimle su ürünleri üretimi hikayelerinde kontratlı istihsal modeli geliştirilerek, akilane girdi kullanımıyla verimliliğin artırılması sağlanacak. Pazarın istediği hacim ve kalitede üretimle ekincilik ve uran bir araya gelmesinin sağlanması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması emek harcamaları yürütülecek.

Ulusal kurda çalışkanlık yayınlayan su ürünleri geniş bankaları ile endemik su ürünleri türlerinin korunması sağlanacak, ticari kıymeti faziletli domestik balık türlerinin kültüre katılması dair tetkikat yapılacak.

Su ürünleri yetiştiriciliği meydana getirilen alanlarda, su parametreleri ve sediment, hazırlanacak müşterek yazılım programı aracılığıyla, uydular üstünden enstantane fotoğraf adına izleme edilerek mekân hassasiyeti faziletli yetiştiricilikle dimdik balıkların yetiştirilmesi sağlanacak.

Sürdürülebilir balıkçılığın temini, natürel habitatın korunması, acemi sima habitatlar oluşturulması, dirim ilmi çeşitliliğin korunması, önemsiz balıkçılığın desteklenmesi, gayrikanuni balıkçılık faaliyetlerinin engellenmesi, sportif balıkçılık ve plonjon turizminin desteklenmesi, balık stoklarının iyileştirilmesi ve ilmî araştırmalara yürütüm bölgeyi oluşturulması şartıyla muktezi tanıdık sahalarda bireşimli resif tarlaları oluşturulacak.

Ayrıca, sportif balıkçılığın geliştirilerek ulusal ekonomiye sağlanan katkının yükseltilmesi ve ilgilendiren civar halkının nitelikli proteine hazırlop kavuşması sağlanacak.

"Sportif balıkçılığın ekonomiye ulama sağlayacağını düşünüyoruz"

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, iklim dışından Türkiye'ye sportif balıkçılık gerçekleştirmek düşüncesince turistlerin geldiğini ve bu bölgelerde hemen 'yakala-bırak' balıkçılığı yaparak ülkelerine art döndüklerini söyledi.

Bunun, Bakanlık kontrolünde gerçekleştiğini tamlayan İnanç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kişiler, gittikleri devletlerde otellerde kalıyorlar, yiyecek içmece gereksinimlerini bölgeden karşılıyorlar ve alım satım yapıyorlar. Dolayısıyla hem bulundukları bölgenin aynı zamanda ülkenin ekonomisini canlandırıyorlar. Sportif balıkçılığın geliştirilmesinin hedeflenmesini aşırı ehemmiyetli buluyoruz. Yurt dışından ülkemize gelip hemen bizim sınırlarımızda mevcut birtakımı balık türlerini tutmak talip aşırı ad var."

İnanç, düzenledikleri yarışmalara iklim dışından eklenmek isteyenlerin olduğunu fakat sahalar derneşik bulunmadığı düşüncesince gelemediklerini anlattı.

Devletin şu anda sportif balıkçılığın yapılacağı alanların evcil yönetimler, cemiyet ve federasyonlar eliyle altyapısını güzelleştirmeye çalıştığını dile getiren İnanç, "Böylece sportif balıkçılığın vatanımızda henüz aşırı gelişerek ekonomiye ulama sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler