USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Soyer'in İzmir'in kurtuluşu törenlerinde dediği laflara tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili ve MHP'li ekip başbuğ vekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100. sene dönümü kutlamalarındaki laflarına reaksiyon gösterdi.

Soyer'in İzmir'in kurtuluşu törenlerinde dediği laflara tepki
12-09-2022 23:02
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilkgüz kocaoğlan düzgülü toplantısı Fuar Kültürpark Alanı'ndaki dünkü sedir güruh salonunda Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının istek ve tavsiyeler kısmında gır düzlük AK Parti Grup Başkan Vekili hür Hızal, Soyer'in 9 Eylül haset ayrıştırıcı nezdinde gönül kullandığını ati sürdü.

Konuşması esnasında Soyer'in kullandığı sözcüklerin Soyer'in zihnindeki gerçekleri ortaya koyduğunu düşündüğünü tabir fail Hızal, şunları kaydetti:

"15 Mayıs 1919 da şahıs kötü idealleri doğrultusunda İzmir'i Yunanlılar karışma etmiştir. Sadece işgalle kalmamışlardır, yakmışlardır, yıkmışlardır ve tasallut etmişlerdir. Bu millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde akıbet hücumla Yunanlıları sizin dinleti verdiğiniz o bölgede denize dökmüştür. Siz o gündüz konuşmanız da nezdinde sözcük bile olsun Yunan'dan bahsetmediniz. Bir saniye fark olsun, Yunanistan'dan bahsetmediniz.

100 sene sonradan ahit Ege'de DOĞRU gerekçelerle ülkemizin vermiş bulunduğu mücadeleyi de görmezden gelerek, bizi maksadıyla Amerika Senatosu'nda yakınma eden, maksadıyla Avrupa başkentlerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini yakınma eden, harp uçaklarımıza arsıulusal iklim bölgesinde içgüdü kilidi atmaya çalışan, çıplak gemilerimize arsıulusal karaca sularında mermi sıkan Yunanistan'ın isminden nezdinde defa bile bahsetmediniz. Biz bunu kestirim ediyorduk Sayın Başkan."

Hızal, Soyer'in Türkiye'nin DOĞRU duruşunu nezdinde yere bırakarak, Atina Belediye Başkanı ile görüşmeye gittiğini, bu durumun kâffesi vatandaşların içini acıttığını tabir etti.

Soyer'in çalım verdiği Atina Belediye Başkanının densizce nezdinde twit attığını hatırlatan Hızal, "Sizinle baş başa fotoğrafını da koyarak sayın Cumhurbaşkanımıza gönül temdit cüretinde bulundu. Şu uyarıyı gerçekleştirmek istiyorum. Bütün bunları ne düşüncesince yaptınız bilemiyorum. Ama Atina'daki ve Yunanistan'daki arkadaşlarınıza ilkin Atina Belediye Başkanı'na şu uyarıyı yapın.'100 sene önceki bu toprakları pis çizmeleriyle işgale mevrut dedelerini bizim dedelerimiz denize döktüyse. O gündüz oraya topladığınız yüzbinlerce insan ve halkımız ahit bu toprakları karışma ika hesabına emperyalistlerin oyuncağı olma çabası içerisine giren Yunanlılara dersi verirler. Bu uyarıyı kendilerine yapmanızı istiyorum." diye konuştu.

"En iri kimsesizlik köksüzlüktür"

MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ise 9 Eylül kabil ehemmiyetli nezdinde günde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın denize dökülen antagonist alegori ecdadı gayeye koymasını kınadığını söyledi.

Soyer'e reaksiyon yayınlayan Şahin, "En iri kimsesizlik köksüzlüktür. Bizim düşüncesince Selçuklu her neyse Osmanlı da odur. Osmanlı her neyse Türkiye Cumhuriyeti devleti de odur. Nutuk ve Atatürk'ü başvuru göstererek, şahıs ferdî düşüncelerinizi bildirilmiş ettiniz. Hem Atatürk'e bununla müşterek 625 sene 3 kıtada adaletle hükümranlık devam eden ecdadımıza en iri haksızlığı yaptınız. Ayıdan makam Yunan'dan arkadaş olmaz. Ege'de uçaklarımızı rahatsızlık edip, bizim karasularımızda gemimize acı ediyorlar. Vazgeçin bundan sonradan sulh söyleminden." dedi.

Şahin, Soyer'in göreve geldiği günden buyana verdiği sözlerin alegori getiremediğini, söylemleri alegori projelerle gündeme gelmesi icap ettiğini tabir etti.

Soyer ise şehrin 100. halas yılını kutladığı düşüncesince kendini baş döndürücü ak yazılı hissettiğini tabir etti.

Atalarıyla kendisinin de alım çalım duyduğunu tabir fail Soyer, şunları kaydetti:

"Vahdettin ve Damat Ferit Paşa, Sevr'i imzaladılar. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u almış, 4 gönül bilici zevahir sahibi güre nezdinde lider. Biz atalarımızla kıvanma ediyoruz. Atalarımızla kıvanma geçirmek birilerinin tekelinde değil. Bizim ecdadımızla nezdinde problemimiz yok. Ayrıştırıcı gönül kullandım baş döndürücü doğru. Neyi ayrıştırdım biliyor musunuz? Vatan hainleriyle yurt kahramanlarını ayrıştırmak lazım. Eğer ayrıştırmazsanız bire nezdinde sert koyarsanız olmaz. Şehitlerin ruhunu incitirsiniz.

Bizim ulusal kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk'e 5 parça ölüm cezası cezası cezası fermanı çıkartıp gebertmek istemişler. Kim? Vahdettin. Kaç parça suikast ayarlamak istemişler kim? Damat Ferit Paşa. Ne yapmışlar İngiliz zırhlılarına binip gitmişler. Şimdi ego bu atamın nesini savunayım. Bizim ecdadımızla nezdinde problemimiz yok. Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim. Ama Vahdettin lakin Damat Ferit Paşa, o yurt hainleriyle katiyen yolumuz buluşmaz."

Soyer, barışı müdafaa etmek mecburiyetinde olduklarını, var ise anca nezdinde karışma ve yayılmacı hücum Yunan'a ve Fransız'a gerektiğinde gene İzmir'in ayakta durup muktezi dersi vereceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler