USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Söğüt altın sahasında ilk külçe 2022 yılı sonunda dökülecek

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Söğüt altın madeniyle ait müjdeyi vererek, "İlk altın külçemizi 2022 sonunda dökeceğiz” dedi.

Söğüt altın sahasında ilk külçe 2022 yılı sonunda dökülecek
23-10-2021 10:45

Poyraz, sabık yıl ara ayında çecik açıkça bulunan Gübretaş'ın Bilecik'in Söğüt ilçesindeki beyaz zehir sahasında 3.5 milyon onsluk altın rezervi bulmuş olduğu bölgede incele yaptı. Poyraz'a Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Halit Semih Demircan ve ortaklık yöneticileri zevcelik etti.

"Burada bire borda bordaya anda beş altı emek vermek ansızın yapıyoruz"

Poyraz, 2022 yılı içre beyaz zehir pres faaliyetleri ile beraberce ilk safha organizasyon kurulumu gerçekleştirileceklerini söyledi. 2022 yılının sonunda altın külçesini döküp Türk ekonomisine vermek istediklerini özetleyen Poyraz laflarına şöyleki bitmeme etti;

“Şu anda Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. altın metal izin sahasındayız. Burada bire borda bordaya anda beş altı emek vermek ansızın yapıyoruz. İfade edilmiş olduğu kıl payı borda bordaya taraftan projelendirme emekleri yapıldı, tamamlandı. İnşallah kılıç önümüzdeki beş altı haftalık çevrim bünyesinde ÇED tutanağı Bakan akıl onayına geldikten sonradan da çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bildiğiniz kabilinden geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanımızın imzasıyla tez devletleştirme sonucu çıkmak olup buradaki arazilerin mülkiyetinin Hazine'ye dönemi işlemleri yapılmaya başlandı. Bunları da beş altı hafta bünyesinde bitirdikten sonradan bizim tahminimiz gelecek ay içre burada hem madencilikle ait namına tıpkı vakitte organizasyon kurulumuna müteveccih namına çalışmalarımıza çabuk borda bordaya halde başlayacağız."

"Türkiye ekonomisine aşırı ağır katkılar sağlamayı hedefliyoruz"

Poyraz, Hedeflerinin borda bordaya taraftan tesisin kurulumunu bitmeme ettirirken, borda bordaya taraftan beyaz zehir el işi çalışmalarını gerçekleştirmek bulunduğunu anlatarak, "Üç faza ayırdığımız bu tesisin kurulumunda ilk fazının elhak şu anda makine, takım siparişlerinin borda bordaya bölümü verildi inşallah yılbaşı kabilinden ilk fazın otomobil ekipmanlarının kâffesi gelip, yapım faaliyetlerine başlanacak 2022 yılı içre ilk safha tesisin kurulumunu tamamladıktan sonradan baş başa beyaz zehir el işi çalışmalarını yapmış olup 2022 yılının sonu sebebi ile de ilk altın külçemizi döküp Türk ekonomisine vermek istiyoruz. Bizim açımızdan buranın ayrı borda bordaya önemi mevcut zira şirketimiz Gübretaş iştiraki ve Gübretaş şu anda ekincilik sektöründe de Türkiye'nin en ehemmiyetli aktörlerinden, burada elde edilecek bulunan değer, bunun Gübretaş'a aktarımı hemen sonra Gübretaş ile yapacağımız yatırımlar, Gübretaş ile beraberce Tarım Kredi namına ağır borda bordaya imkana kavuşmuş olacağız. En sonunda de esasta Tarım Kredi Kooperatifleri borda bordaya fellah kuruluşu ve buradan elde edilen bulunan bedel bunun Gübretaş'a, Tarım Kredi'ye ve Türk çiftçisine, ekincilik ekonomisine yansımasıyla Türkiye ekonomisine aşırı ağır katkılar sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki çevrim de bizim düşüncesince ehemmiyetli borda bordaya manivela olacak burası, bununla bu arada Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri namına Türk çiftçisine buradaki deposu inşallah olağandan suç duyurusu gayreti içre olacağız" dedi.

"6 ile 7 titrem yöresinde salname altın istihsal kapasitesi hedefleniyor Söğütte, bu amaç 2020 yılına mucibince Türkiye üretimin yüzdelik 15'i istikbal ediyor"

Poyraz açıklamasının devamında, "Daha evvel elhak muhtemelen ortamlarda paylaşmıştık buradaki 1'inci faz, 2'nci safha ve 3'üncü fazdaki yatırımlarımızı tamamlayıp kusursuz yetenek çalışmaya başladığımızda şu andaki planlamamız 6 ile 7 titrem yöresinde salname altın istihsal kapasitesi hedefleniyor ki Türkiye'de 2020 rakamlarıyla salname 42 titrem yöresinde borda bordaya altın üretimi bulunduğunu düşünürsek o devir kılıç bu 42 tona çabucak buradaki çalışmalarımızla yüzdelik 15 kabilinden ulama elde etmiş olacağız" dedi.

"ÇED müspet vesikası ve öteki müsaade süreçlerimizi de endamsız müddette tamamladıktan sonradan endamsız vakitte organizasyon yapım faaliyetlerine başlayacağız"

Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Halit Semih Demircan ise, Akbaştepe ve Korudanlık bölgelerindeki 1'inci, 2'nci ve 3'üncü safha çalışmalarına bağlı ayrıntılı borda bordaya lokma gerçekleştirdi. Demircan, "Yatırımın ilk etabının 2022 yılı bünyesinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, "Şu anda bulunduğumuz arazi Söğüt Altın Madeni projemizde Akbaştepe ve Korudanlık beyaz zehir sahalarının arazi almış olduğu bölgedir, bu düzlük mücevher zenginleştirme tesislerinin ve beyaz zehir pres alanların arazi alacağı bölgedir. Söz konusu projemiz düşüncesince planladığımız kabilinden ÇED müspet vesikası ve öteki müsaade süreçlerimizi de endamsız müddette tamamladıktan sonradan endamsız vakitte organizasyon yapım faaliyetlerine başlayarak 2022 yılı sonuna denli altın üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı yapmaktayız, bugüne denli da ağır mühendislik emekleri ve takım hazırlık çalışmalarını da yapmış bulunuyoruz" dedi.

415 nüsha parsel düşüncesince devletleştirme yapılacak

Diğer taraftan da geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile tez devletleştirme meydana getirilen Sırhoca Köyü ÇED sınırları bünyesinde küsurat bölgede 415 kişi parselinin kamulaştırılacağı öğrenildi.

Cem Kaan Toka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler