USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Singapur Büyükelçisi Tow: 'Türkiye-Singapur ilişkileri sorunsuz'

Singapur'un Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Türkiye-Singapur ilişkilerinin sorunsuz bulunduğunu belirterek, “Geçen sene yüzdelik 40'tan aşkın müşterek çoğalma kaydederek 1,71 bilyon dolar ile Türkiye ile Singapur ortada üstün dereceli kurda tecim rakamlarına ulaştık” dedi.

Singapur Büyükelçisi Tow: 'Türkiye-Singapur ilişkileri sorunsuz'
13-03-2022 11:22

Singapur'un Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Türkiye'ye ilişikli önceki izlenimlerini, Türkiye-Singapur ilişkilerini ve günce yaşantısını İHA muhabirine anlattı.

25 senedir talih memuru kendisine fariza yaptığını kail Tow, “Diplomat kendisine ise değişik devletlerde bulundum; Türkiye'ye gelmeden ilkin New York ve Yeni Delhi'de fariza yaptım. İnsan kendisine da, fasile odaklı olduğumu söyleyebilirim. Ailemle saat geçirmekten sağlık alırım. Aynı sürede gezi etmekten ve dünkü arkadaşlıklar kurmaktan da hoşlanırım” sanarak konuştu.

Genellikle ahlaksız bir tanesi bulunduğunun altını çizen Tow, gezi etmekten hoşlandığını söyledi. Seyahat etmediği yıllarda vaktinin çoğunu ailesiyle geçirdiğini bildiren Tow, “6 yaşında, önemsiz nezdinde oğlum var, bu yüzden onunla ve eşimle benzer olduğunca nezdinde tomar saat eylemek benim düşüncesince şişman nezdinde keyif. Evde oturmaktan, bu arada aşındırmak yapmaktan ve fasile kendisine devir geçirmekten hoşlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özellikle tantuni yemekten sağlık alıyorum başkaca ülkenize katışıksız dondurmanızı da aşırı istekle yiyorum”

Türkiye'ye ilişikli önceki izlenimlerine bağlı Tow, “Türkiye'nin aşırı dobra nezdinde diyar bulunduğunu düşünüyorum; önceki izlenimim de bu olmuştu. Sıcakkanlı ve konuksever müşterilerini açısından güzel; değişik kültürlerin aşırı enteresan nezdinde mozaiği bulunan kültürü ve zamanı açısından güzel; coğrafyası, gezilip görülecek bölgeleri açısından dobra ve yiyecekleri ve mutfağı açısından güzel. Türkiye'ye ilişikli önceki izlenimim bu; sağlam aşırı güzelliğin nezdinde arada bulunduğu nezdinde yer” sanarak konuştu.

Tow, Türkiye'de beş altı yüz yemeğinin bulunduğunu dile getirerek, “Kebaplar dışında, ilkin tantuni yemekten sağlık alıyorum. Ayrıca ülkenize katışıksız dondurmanızı da aşırı istekle yiyorum” dedi.

"Otobüslerde yiyecek-içecek servisi işleyen görevlilerin olmasına şaşırmıştım"

Türkiye'yi önceki kat 1995 senesinde öğrenciliği nezdinde zamanlar görüşme ettiğini özetleyen Büyükelçi Tow şunları söyledi:
“Tatil gayeli gerçekleştirdiğim o görüşme esnasında ülkeyi otobüsle dolaşmıştım. O günlerde otobüs aşırı pop nezdinde taşıttı. İstanbul'dan otobüse binip Efes'e, Pamukkale'ye ve beş altı bambaşka yere gitmiştim ve otobüslerin üstünde ‘Sigara içilmeyen klimalı otobüs' ibaresi olmasına karşın otobüsteki hacısı hocası sigara içiyordu; bunu aşırı enteresan bulmuştum. Fakat biricik hatırladığım bu değil; otobüslerde yiyecek-içecek servisi işleyen görevlilerin olmasına da şaşırmıştım. 1995 yılı düşüncesince bunun emniyetsiz nezdinde deneme bulunduğunu düşünmüştüm. Türkiye'nin değişik şehirlerini dolaşırken ise şahitlik ettiğim gün ve firez muhteşemdi. Özellikle de, 1995 senesinde gerçekleştirmiş olduğum o önceki ziyaretten bu yana en sevdiğim şehirlerden bir tanesi bulunan İstanbul."

"Türkiye-Singapur ilişkileri sorunsuz"

Singapur ile Türkiye arasındaki düet ilişkiyi de değerlendiren Tow, “Biz buna ‘sorunsuz' da diyoruz; ülkelerimiz ortada başlayan göz boncuğu sorun yahut iş yok. Fakat tığ ilişkilerimizde daim ileriye çevrilmiş nezdinde davranış takınıyoruz. Ticaretin şişman ciddiyete erbap bulunduğunu düşünüyorum ve sabık sene yüzdelik 40'tan nezdinde tomar nezdinde çoğalma kaydederek 1,71 bilyon Amerikan doları ile Türkiye ile Singapur ortada üstün dereceli kurda tecim rakamlarına ulaştık. Ayrıca, Türkiye ile stabil nezdinde ticarete sahibiz; kısaca çapraz yarar sağlayan, denk nezdinde tecim dengemiz mevcut ki, bu aşırı iyi. Kültürel anlamda, henüz ilkin bahsettiğim gibi, henüz elleme insanoğlu arası münasebat yoluyla güçlendirmeye mücahede ettiğimiz emektar nezdinde ilişkiye sahibiz. Ve elbette ki, politik açıdan da liderlerimizin birbirleriyle elleme ilişkileri var. Yani, beraberce yapabileceğimiz henüz sağlam aşırı bilinçlilik mevcut lakin temelin; tabanın doğru dürüst bulunduğunu ferah ferah söyleyebilirim” biçiminde konuştu.

Mevlüt İşli - Mustafa Cenik - Bayram Türüdü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler