USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sincap 'Alvin' çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor

Kocaeli'de müşterek fidan kovuğunda mevcut bebek sincap, doğaya değiştirmek yerine, insanlarla yaşam sürmeyi yeğleme etti. Otomobilde gezen, çay içen, omuzlardan inmeyen sincabın cana yakın durumları gülümsetiyor.

Sincap 'Alvin' çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor
20-11-2021 11:25

Başiskele ilçesine ilişkin Yuvacık mevkiinde mevcut pres malikleri Enes ve Minel Kılıç çifti, amut kovuğunda süt kuzusu dek buldu. Yabani sincap, ailenin kendisini ormana bırakmasına karşın art döndü.

Bir an olsun ayrılmayan sincabı, Enes ve Minel çifti beslemeye değişmeyen verdi. İkiliyi anne babası kadar gören 1 maaş süt kuzusu dek Alvin, sahiplerine ince ilişkin birlikte şekilde, ceplerinde ve şapkalarında uyuyor. Boğazına düşkünlüğüyle nazarıitibar çekici Alvin'in şakak lezzetleri ise çikolata ve kumpir cipsi.

“Ona birlikte eş kazanmak istedik”

Ağaç kovuğunda sincabı bulduktan sonraları annesini bulamadıkları düşüncesince beslemeye değişmeyen verici Enes Kılıç, veterinere götürdüklerini ve sağlığında da birlikte başağrısı olmadığını söyledi. Kılıç, “Yaklaşık 3 hafta ilkin burada ormanda bulduk. Bir amut kovuğundaydı. Annesi beraberinde bulunmadığı düşüncesince kılıç de alıp beslemeye değişmeyen verdik. evvel birlikte veterinere götürdük. İlk vakitler enjektör ve sütle besledik. Daha ondan sonra fındık, fıstık kadar yemeklere geçtik. Sahiplendik. Doğada yegâne başına, kovukta yaşamaya çalışıyordu. Biz de alıp ona birlikte eş kazanmak istedik” halinde konuştu.

İlk zamanlardaki asabiliğinin kendilerine alıştıktan sonraları geçtiğini dile getiren Kılıç, “İçgüdüsel adına yabanıl birlikte efsanevi bulunduğu için, onu evvel aldığımız senelerde ısırıp tırmalanma huyu vardı. Zamanla onu besledikçe ortadan kalktı. Cebimizde uyudu etraflıca birlikte süre. Hatta hâlâ cebimizde ve şapkamızda uyuyor. O da bizi bundan sonraları anne babası sanıyor. Haliyle bizlere dokunca vermiyor. Sadece tırnakları az buçuk çiziyor. Onları da doğasında bulunduğu için, şen tırmanması düşüncesince kestirmiyoruz” dedi.

“Ufak birlikte ısırıkla ‘merhaba' diyor insanlara”

Yavru sincabın, evvel kat tanıştığı kullanmakta olanları ilkin az buçuk dişleyip alışınca da sürdürmediğini vurgulayan Enes Kılıç, “Bu cins sincapların kendine katışıksız muarefe merasimi vardır. Elinizi uzattığınızda ilkin küçük birlikte dişleme yapıyor. Sevdiği şahısda bunu yapmayı kesiyor, sevmediği kullanmakta olanları dişlemeye bitmeme ediyor. Yavaş ağır da dozajını artırıyor. Daha kılıç de mükemmel çözemedik elbette ancak evvel ilkin küçük birlikte ısırıkla ‘merhaba' diyor insanlara. Cinsi karşı ise kesin birlikte bilgimiz yok. Bu ormanlarda canlı yabanıl dek türlerinden biri. Zaten bunların 140 türü var. Ülkemizde en yayılmış olanlarından bir tanesi de bu çeşit. Buradaki ormanlarda da aşırı birlikte tomar mevcut bu çeşitten. Bunlar yabanıl dek adına adlandırılıyor. İsmini de ünlü ‘Alvin ve Sincaplar' filminden ilham alınarak Alvin koyduk. Herhalde dek besleyici nice bireyin de evvel aklına doğacak insan Alvin olacaktır” açıklamalarında bulundu.

“Çikolata ve cipse bayılıyor”

Sincabın tagaddi şeklinden ve doğaya hâllenmek namına kendileriyle kalmayı yeğleme ettiğinden bahseden Kılıç, “Genelde çerezle besleniyor ancak ağırlıklı adına Antep fıstığını aşırı seviyor. Çok zorda kalmadıkça koz ve badem yemiyor. Onun dışında çikolata ve cipse bayılıyor. Çikolata ve cipsi taltif etmek düşüncesince boşluk aralık veriyoruz. Ara esna da çay içiyor. Her devir evde durmuyor. Genelde iyi havalarda işletmemize getiriyoruz. Hatta burada doğaya salmayı da birlikte iki kat denedik. Onu saldık ancak çimlerde az buçuk koşturduktan sonraları bizlere art döndüğünü gördük. O da bizlere alıştı. Herhalde o da doğaya hâllenmek istemiyor ancak az buçuk hâlâ büyüyünce yine deneyeceğiz. Kendi tercihine bırakacağız” niteleyerek konuştu.

Mehmet Ekrem Ceylan - Ömer Faruk Kıyak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler