USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sigorta sahası hasar ödemelerine başladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigorta şirketlerinin depremin önce gününden itibaren, biricik canevi biçiminde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sigorta alanının hasar ödemelerine başladığını bildirdi.

Sigorta sahası hasar ödemelerine başladı
21-02-2023 11:07
İstanbul

TSB'den meydana getirilen açıklamada görüşlerine toprak sunulan Atilla Benli, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası facia bölgesindeki incelemelerini sürdürdüklerini, asrın en iri afetiyle dirlik karşıya olduklarını fakat sigorta sahasının bugünler düşüncesince mevcut bulunduğunu aktardı.

Sektör olarak, semt ekipleri, hissedar kurumlar, acenteler ve uzmanlarla sahada olduklarına ayraç fail Benli, hasar gören sigortalıların hayatlarını kolaylaştırmak düşüncesince üstlerine sakıt görevleri ivedilikle yaptıklarını, bu sahanın hasar ödemelerine başladığını duyurdu.

Benli, şunları kaydetti:

"Zararların birlikte an evvela giderilebilmesi ve hasar tazmin periyodunun çabucak işletilebilmesi düşüncesince topu topu sigorta şirketleri namına hasar sürecin hızlandırılmasından, çağırma cihazı merkezlerinde depremden dokunca görenlere ayrı hatların açılmasına ve alanda hasar enformasyon merkezlerinin kurulmasına denli birlikte kol tılsım aldık ve almaya bitmeme ediyoruz. Sigorta sahası iktisadi devamlılığın sağlanmasında en ehemmiyetli kol konumunda. Zorunlu devinim sigortasının indinde devinim teminatı içeren, kasko, yangın, avlu ve ferdi kaymakamlık sigorta poliçelerini de adisyona kattığımızda alanda devinim teminatı içeren toplanmış poliçe sayısı 4 milyon civarında.

Maalesef sigortanın öneminin hakeza yıllarda şimdi güzel anlaşıldığını, hasarların telafisinin anne işleri bulunduğunu ve bunu poliçe koşulları doğrultusunda en güzel biçimde yapacaklarını vurgularken, sigorta sahası olarak, kayıpların giderilmesi ve bölgenin baştan ayağa kaldırılması düşüncesince başlatılan seferberlikte üzerimize sakıt görevleri bütünlük ruhu ile adına getiriyoruz ve getirmeye bitmeme edeceğiz."

Sigorta sahasının de, depremlerin elden arkası esna toplanılan ayni ve nakdi yardımları Kızılay ve AFAD marifetiyle alana ulaştırdığını bildiren Benli, Birliğe örgen şirketlerin, "Sigorta Kıymet Bilmektir." anlayışıyla depremin önceki anlarından itibaren alana ehemmiyetli kurda ayni ve nakdi destekte bulunduğunu tabir etti.

"Hasar ödemelerine başlandı"

Benli bu süreçte yardımların beraberinde hasar tespiti ve ödemelerinin hızlandırılmasının ciddi önemde bulunduğu bilinciyle akıntı ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı.

"​​​​​​​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları facia bölgesindeki hasar tespitine bitmeme ediyor. Biz de süreçleri süratlendirmek düşüncesince Bakanlığın raporlarına ve DASK ödemelerine koşut aksiyonlar alıyoruz. Deprem sonra DASK hasar ödemelerine hızlıca başlandı. Ayrıca nice şirketimizin 'mobil hasar dayanak noktaları' da alanda devreye girdi. Şirketlerimizin hasar yöneticileri ile 200'den birlikte tomar eksperimiz sahada tespitlerini yapıyorlar. 1.000’i çok personelimiz hem dayanak çalışmalarına katılıyor bununla beraber hasar gören sigortalılarımızın yaşamını birlikte nebze kolaylaştırmak düşüncesince süreçleri ivedilikle işletiyor.

Sigortacılık ve hususi Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) özellikle kazanmak üzere, sigorta sahası 'tek yürek' biçiminde bu yılgı süreci sigortalılar açısından kolaylaştırmak düşüncesince canla başla çalışıyor. Sektörümüz bu cins süreçleri yönetebilecek deneyimde ve güçtedir. Çalışmalarımıza değme zamanki üzere 'Sigorta Kıymet Bilmektir' anlayışımızla bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler