USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sierra Leone'deki teoloji fakültesi mektepli kabulü düşüncesince gündüz sayıyor

Yüksekokul namına çalışkanlık gösteren, doğacak sene lisans düzeyinde yetişek verilecek Maahad Aali College of Technology and Professional Courses'ta, önceki el topu topu yönleriyle İslam'ın öğretilmesi hedefleniyor.

Sierra Leone'deki teoloji fakültesi mektepli kabulü düşüncesince gündüz sayıyor
10-05-2022 11:59
Free Town

Sierra Leone'de akademi düzeyinde çalışkanlık gösteren, doğacak sene lisans düzeyinde edep bilimi bilimi verebilecek Maahad Aali College of Technology and Professional Courses'un önceki fakültesi teoloji olacak.

Dünyanın en yok yoksul devletleri ortada toprak meydan ve edep bilimi bilimi sisteminde de ağır teessürat yaşanmış bulunan Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ın Grafton bölgesinde mevcut yüksekokulda öğrenciler 3 kısımda edep bilimi bilimi alıyor.

Üniversite düzeyine kabarmak düşüncesince girişimlerde mevcut fakat kısıtlanmış imkanlarla bunu gerçekleştiremeyen okula, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı kabilinden dayanaklık etmek verildi. Okulun ortak kuruluşu bulunan vakıf, mukteza altyapının sağlanması düşüncesince girişimlerde bulundu.

Üniversite lisansını adalet ederek, doğacak edep bilimi bilimi ve tedris senesinde bu kapsamda çalışkanlık yapılacak okulda, şu anda "medya ve iletişim", "ekonomi ve finans" ile "teknoloji" bölümlerinde mecmu 226 mektepli ibret görüyor.

Yüksekokulun önceki fakültesinin teoloji dalında açılması ve İslami eğitimin kâffesi detaylarıyla anlatılması amaçlanıyor.

"Mevcut eğitimle İslam akıllıca öğretilmiyor"

Sierra Leone İmamlar Birliği ve Maahad Aali College of Technology and Professional Courses Başkanı Dr. Habib Sherrif, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, baş döndürücü derinliğine zamandır teoloji fakültesi oluşturmayı istediklerini fakat buna imkanlarının yetmediğini söyledi.

Şu anda bu fakülteyi kurarak mektepli bildirme etabına geldiklerini dile getiren Sherrif, "Ülkemizde baş döndürücü şişman üniversiteler mevcut lakin buralarda hemen İslami edep bilimi bilimi adına Arapça derslerimizi var. Arapça dersleri, güdülen İslami eğitimi karşılayan ortak içeriğe eş değil ve eğitimi de ehliyetli kurda değil. İslami edep bilimi bilimi ortak yana Arapça edep bilimi bilimi de ehliyetli kurda bulunmadığı kadar edep bilimi bilimi sağlayan akademisyenler ehliyetsiz kalıyor." dedi.

Sherrif, İslami eğitimin baş döndürücü hâlâ şümullü olması icap ettiğini belirtti. Mevcut eğitimle İslam'ın akıllıca öğretilemediğini, yayılmasının da beklenir olmadığını vurgulayan Sherrif, "Buna da ehemmiyet verilmiyor. Güçlü öğretmenler vermiyorlar. İslam'ın ismini yaymamak düşüncesince ıvır zıvır şeyler yapıyorlar." sanarak konuştu.

Ülkede İslam dinine inanların öbür inançlara gönül rahatlığı baş döndürücü önde olduğuna yer veren Sherrif, şöyleki bitmeme etti:

"Biliyoruz ki İslami edep bilimi bilimi akıllıca öğretilebilir ve kişilerin İslam'ı akıllıca anlamaları sağlanabilirse benimsenmesi, yayılması ve yaşanması artacaktır. İnsanlar kabilinden benimsenen İslam yayılacak ve güçlenecektir. Biliyorlar ki İslam ortak yerde degaje olursa baş döndürücü çelimli olacak. Ülkemizde Müslümanların payı yüzdelik 90'larda bulunmasına karşın icap iş hayatında icap dalavere kademelerinde aldığı kadar toprak bulamıyorlar ve baş döndürücü güçsüz çalışıyorlar. Hatta devlette Müslümanların sayısı efdal olmuyor, daim azalıyor."

Sherrif, fakültenin hâlâ açılmadan alanda baş döndürücü şişman özen çektiğini, mektepli ve velilerin haftanın her haset okulu görüşme yazar kendilerinden bilim aldıklarını anlattı.

Türkiye'ye ve kardeşlerimize teşekkürname ediyoruz"

Bu alakanın çoğalarak bitmeme edeceğinden Allah'ın izniyle sakıncasız bulunduğunu anlatım fail Sherrif, şunları kaydetti:

"Fakültemizin binasının dobra ve her şeyinin olmasını istiyoruz. Biz, öbür üniversitelerle rekabet etmek istiyoruz. Onlardan arkada durmak istemiyoruz. İnşallah inanıyoruz ki başaracağız, kazanacağız. Çünkü İslam, Sierra Leone'de en yayılmış din. Doğru edep bilimi bilimi vererek hâlâ da yaygınlaşmasını ve güçlenmesini istek ediyoruz. Türkiye'ye, oradaki kardeşlerimize teşekkürname ediyoruz. Bizim gayretlerimizde desteklerini esirgemiyorlar. Allah razı olsun."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler