USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sezgin Baran Korkmaz'ın 'mal varlığı aklama' davasında ABD'den bilim istendi

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve 3'ü ecnebi tabiiyetli 10 insan ile bu kişilerle irtibatlı "malen sorumlu" firmalar üzerine "mal varlığı kıymetini aklama" suçundan oluşturulan davada ABD'den bilgelik arzu edildi.

Sezgin Baran Korkmaz'ın 'mal varlığı aklama' davasında ABD'den bilim istendi
18-01-2022 13:45
İstanbul

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gazeteciler alınmadı. Duruşmada, Avusturya'da vakfedilmiş mevcut maznun Sezgin Baran Korkmaz'ı avukat Volkan Dülger temessül etti.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz'ın diyar dışına depar belgesi görüntülerine ulaşıldı

Alınan bilgiye göre, duruşmada lakırtı düzlük avukat Dülger, müvekkili Korkmaz'ın ifadesinin vakfedilmiş bulunmuş olduğu Avusturya adli makamlarında alınması, ikrar etmedikleri MASAK tutanağı namına serbest uzman heyetinden dünkü anlatım aldırılması talebinde bulundu.

Ara kararını açıklanan mahkeme, Korkmaz'ın ifadesinin Avusturya'da katılması ve dünkü uzman tutanağı oluşturulması taleplerini reddetti.

Mahkeme, ABD'de mevcut Jabob Ortell Kingston, Isaac Kingston ve Levon Termendzhyan ile Sezgin Baran Korkmaz'ın türel durumlarının, ülkedeki adli makamlara istinabe (adli yardım) kanalıyla sorulması ve bilim istenmesine değişmeyen verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi gibi 5 Temmuz'a ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu çeşidinden hazırlanmakta bulunan iddianamede, için soruşturma sonucu mevcut sanıklar Sezgin Baran Korkmaz, Alptekin Yılmaz, Olessia Zoubkova ile tutuklanmadan sanıklar Kamil Feridun Özkaraman, Ayşe Nil Yılmaz, Bereket Öner ve Ziyaattin Bartik'in "suçun konusunu meydana getiren malvarlığı değerini, bu hususi durumunu düşünülerek satın almak, ikrar etmek, bulundurmak yahut kullanmak" suçundan 3 yıldan 7 sene 6'şar ayak tabanı derece hapisle cezalandırılması isteniyor.

ABD tabiiyetli yakalamalı sanıklar Jabob Ortell Kingston ve Levon Termendzhyan'ın (Lev Aslan Dermen), "bir suçtan meydana gelen malvarlığı değerlerini, diyar dışına boşaltmak yahut bunların evlilik dışı kaynağını maskelenmek yahut yasal ortak yolla elde edilmiş olduğu hesabına kanma uyarmak için ayrışık işlemlere yayımcı tutmak" suçundan 4 sene 6 aydan 10 sene 6'şar ayak tabanı derece delik cezasına çarptırılması maksut iddianamede, tutuklanmadan maznun Doğa Doğan'ın "suçtan meydana gelen malvarlığı değerlerini aklama suçuna iane etme"den 1 sene 6 aydan 3 sene 9 ayak tabanı derece hapisle cezalandırılması arzu ediliyor.

Bu sanıkların devamlı delik cezasına mahkumiyetleri biçiminde elde ettikleri maddesel menfaat-ekonomik kazançlarının gücün alımına (müsadere) değişmeyen verilmesi de maksut iddianamede, "malen mesul olarak" tamlanan SBK Holding'in de arazi almış olduğu 6 ortaklık ile dayalı de hususi hususiyet hukuksal bireyleri kendisine çalışkanlık izinlerinin iptaline müteveccih değişmeyen katılması isteniyor.

İddianamede başkaca MASAK çeşidinden sıralama edilen "aklama incelemesi" tutanağına göre, suça özgülenen şirketlerden bulunan Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mega Varlık Yönetim AŞ'nin suçta kullanıldıklarına müteallik dip tespitlerin elde edilmesi nedeniyle gücün alımına, gine Mega Varlık Yönetim AŞ'de meydana getirilen arama sırasında el konulan, kuruluşa ilgilendiren 42 bin 500 Kazakistan tengesi, 3 bin 320 avro, 11 bin 340 lira, 400 paunt ve 9 bin 415 doların da gücün alımına hükmedilmesi arzu ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler