USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar, başarılarının sırrını açıkladı

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “Evlenene derece evim olmadı, baştan sona iş durumunda kaldım. İlk İHA projemizi sunduğumuz formalist ‘siz en iyisi bu işlerle uğraşmayın, tercümanlığımızı ya

Selçuk Bayraktar, başarılarının sırrını açıkladı
05-11-2021 10:17
“TEKNOFEST 2022 Karadeniz” hazırlıkları kapsamında Samsun'da mevcut T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik Fakültesinin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açım dersi düşüncesince öğrencilerle ortak araya geldi.

Öğrencilerin heyecanlı karşılamasıyla derse süregelen Selçuk Bayraktar, geçmişten bugüne havacılık tarihinden ve özlük hayatından örnekler sundu. BAYKAR'ın yapılış hikâyesini aktaran Bayraktar, gençleri heveslendirme edecek düşünüm ve tavsiyelerinin indinde Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bizler düşüncesince aslolan muştu değil mücadelenin kendisidir. Bu serüvenin evvel adımı bulunan Bayraktar Mini İHA'dan bugüne geliştirdiğimiz tamamı teknolojilerimiz, iri mücadelelerle yaşama geçti. 2004 senesinde ortak taraftan araştırı görevlisi kendisine Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde efdal lisansıma bitmeme ediyordum, başka taraftan Mini İHA projemizi Savunma Sanayii Müsteşarlığına arz etmek düşüncesince çalışıyorduk. Hedefimiz, Mini İHA sınıfında da olsa evvel ulusal dizayn insansız iklim aracını ülkemize kazandırmaktı. O devirde Türkiye defans sanayiinde az elan ağız ağıza ülke dışına bağımlıydı.

Hele ki iklim araçları bahis konusu olduğunda ithal asıllı ürünlerden başkasını bahsetmek güçlü gibi değildi. Hiç unutmam, defans sanayiindeki ortak bürokrata projemizi sunduğumuzda 'Evladım, zeki çocuklarsınız. İyi okumuşsunuz, çalışmalarınız da iyi. Ama bakın eller almış başını gitmiş. Onlara yetişmemiz katiyen gibi değil. Siz en iyisi bu işlerle uğraşmayın. Siz aramızda güreşçi köprüsü olun, tercümanlığımızı yapın yeter, elan da ortak tomar zorlamayın' demişti. Bizim de mücadelemiz burada başladı.”

“Biz daha doğmadan kartlı bilgisayarlarda yazılım eden annem”

Bayraktar, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“O devir anladık ki, bu toprakların bizlere yüklediği günah aşırı büyük. Milli İHA ihya serüveninde Bayraktar ailesi kendisine daim beraberce çalıştık. Babam rahmetlik Özdemir Bayraktar akıbet nefesine derece azim ve gayretle çalıştı. Evlenene derece evim olmadı, daim iş durumunda kaldım. Biz daha doğmadan kartlı bilgisayarlarda yazılım eden annem Canan Bayraktar, ‘Oğullarım, bu geliştirdiğimiz teknolojiyi rastgele muhtelif engellemelere, desise ve tehdit politikalarına karşın Türk ordusunun haysiyetli çocuklarının hizmetine sunmamanız şeklinde sizleri yeteneksiz addedeceğimin bilinmesini, mazot hakkım kendisine yakarma ediyorum' demişti. Bu öğüt en tekaüt yıllarda güçlü bizlere çelim verdi. Bizim hedefimiz, yazılımları ülke haricinde tasarlanan spekülasyon uçaklar gerçekleştirmek değil, en nazik uçuş-kontrol sistemlerini kendimizin geliştirdiği İHA'ları semalarımızda uçurmaktı.

Bizim hedefimiz, bürokrasinin koridorlarında değil, havada uçabilen uçaklar yapmaktı. Allah'a şükürler olsun, amacımızdan tek şaşmadık. Uçaklarımız daim sahada, savaş alanı hattında fariza yaptı. Biz de beceri ekibimizle bu arada bu sistemlerin en güzel halde geliştirilmesi düşüncesince evvel günden itibaren düzenlilik güçlerimizle sahadayız. Eğer bugün özlük sınıfında dünyanın en iyisi bildirme edilen insansız iklim araçlarına sahipsek bu başarının altında düzenlilik güçlerimizle eşgüdüm halinde, adeta çiğin omuza verdiğimiz savaş yatıyor.” Açılış dersi, soru-cevap kısmının peşi sıra armağan takdimi ve foto çekimiyle akıbet buldu.

Selçuk Bayraktar'a programda Sanayii ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ondokuz Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve tören düzeni üyeleri haremlik etti.

Samsun Üniversitesi öğrencileri ve eski TEKNOFEST'lere katılıp muhtelif ödüller meydan ekip üyeleriyle yakından ilgilenen Bayraktar, gayretlerinden ötürü menfaatlerini kutlama etti.

İLGİLİ HABER
Selçuk Bayraktar: Tüm gayretlerimiz gençlerimizin geleceği için Selçuk Bayraktar: 'Tüm gayretlerimiz gençlerimizin geleceği için'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler