USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Şehitlerin anne ve babalarına büyüttükleri çocukları için çok teşekkür ediyorum'

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda kazanılmış olduğu zaferin 8 Kasım'daki yıldönümü evveliyat açıklamalarda mevcut Gazi Ceyhun Ağayev, “Düşmanın bizlerden 4 yılda almış olduğu toprakları, Azerbaycan ordusu ve başkomutanımızın zeki siyaseti sonucunda 44 devir içre i

'Şehitlerin anne ve babalarına büyüttükleri çocukları için çok teşekkür ediyorum'
07-11-2021 13:45

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda 44 günün arkası sıra Ermenistan'a galip gelmesinin üstünden birlikte sene geçti. Azerbaycanlılar zaferin sene dönümünde saatler kaldığında 8 Kasım Şuşa'nın işgalden kurtuluşu ve Zafer Günü'nü kutlamaya hazırlanıyor. Zafer Günü'nün coşkusunu canlı 2. Karabağ Savaşı gazileri açıklamalarda bulundu.

“Şehit annelerinin herhangi birlikte devir yanındayız”

Azerbaycan'ın şehitlerine Allah'tan yağmur isteyen Gazi Namig İbrahimli, “Şehit kardeşlerimizin kanını yerde bırakmadık. Buradaki eksiksiz kardeşlerimiz harbe fahri kendisine katıldı. Füzuli, Cebrayıl, Hocavend, Şuşa istikametindeki operasyonlara katıldık. Halkımızdan ve arkadaş ülkelerimizden aldığımız destekle 44 gündüz devam eden muharebede galip olduk. Bütün gazilerimizin ve martir annelerinin yanı sıra olmalıyız. Gazilerimizin ve martir annelerinin herhangi birlikte devir yanındayız. Biz de onların evlatlarıyız” dedi.

8 Kasım Şuşa'nın işgalden kurtarılması ve Zafer Günü'ne az kaldığını vurgulayan İbrahimli, “Son 30 yıldaki en iri bayramlarımızdan birisi Zafer Günü'dür. 30 salname hasrete sonuç verdik ve inşallah bu bayramı coşkuyla kutlayacağız” niteleyerek konuştu.

“Topraklarımızı arka aldık bu bizlere yeter”

Savaşta dü ayağını da kaybeden Gazi Abdulla Abdullayev, “Savaş çağında benim haricinde eksiksiz arkadaşlarımı askere çağrıldılar. Ben de harbe fahri kendisine katıldım. 5 Ekim'de Ağdam'da havan hepsi mermisinin yanıma düşmesiyle yaralandım. Zafer Günü'nün sevincini bizlerden aşkın canlı olamaz. Bu derece çalışma verdik ve anlamsız şüheda vermedik. Topraklarımızı arka aldık bu da bizlere yeter. Ayak, delik kaybedilse fena ayırt etmez esasi bulunan topraklarımızı arka aldık” ifadelerini kullandı.

“Düşmanın 4 yılda almış olduğu topraklarımızı, 44 gündüz ortamında arka aldık”

Ağdere istikametindeki çatışmalarda yaralandıktan sonraları tedavisini yarıda bırakarak harbe arka dönen Gazi Ceyhun Ağayev, “Yaralandıktan sonraları tedavimi yarıda bırakarak, 9 gündüz sonraları harbe baştan katıldım. Bütün şehitlerimizin aileleri uğrunda eğilerek, başsağlığı diliyoruz. Savaşı zayi vermeden, martir vermeden tashih etmek olmuyor. Ancak o şüheda yardımıyla hepimiz bugün Azerbaycan'ın topraklarının tamamının işgalden kurtarılmasını eksiksiz dünyaya duyuru edebiliyoruz. Düşmanın bizlerden 4 yılda almış olduğu toprakları, Azerbaycan ordusu ve başkomutanımızın çokbilmiş siyaseti sonucunda 44 gündüz ortamında işgalden kurtardık. Şehitlerin anne ve babalarına büyüttükleri çocukları bu toprakları işgalden örtbas etmek için kurban verdikleri için çok teşekkür ediyorum” niteleyerek konuştu.

Zafer Günü ve Askeri Ganimetler Parkı'nın martir ailelerine birlikte nevi avunan bulunduğunu vurgulayan Ağayev, “Evlatlarının anlamsız martir olmadığının ve intikamlarının alındığının tesellisidir. Bütün Azerbaycan halkını kutlama ediyorum. İnşallah Azerbaycan halkı hakeza birlikte sorunu birlikte şimdi görmez, annelerimizin gözü buğulu kalmaz ve annelerimiz, evlatlarını artık martir vermez” dedi.

“Sevinç ve kaderi ayrımsız anda yaşıyoruz”

Bir yandan neşe birlikte yandan da tasa hissi yaşadığını tamlayan Ağayev, “Ne derece neşe yaşasak da, martir kardeşlerimizi görüşme ettiğimiz devir birlikte o derece da kederleniyoruz. Keşke onlar da bu günleri görseydi. Bir yandan da alım çalım hissi yaşıyoruz. Tarih kitaplarına yazılacak Azerbaycan'ın bu zaferine, birlikte nevi bizim de katkımız oldu” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan halkının herhangi birlikte bayramda karışma altındaki toprakların kurtarılması dileğiyle yaşadığını tamlayan Gazi Ülvi Gadir, “44 günce muharebede 27 salname hasretimize sonuç verdik. Bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şimdi Zafer Günü'nü kutluyoruz. Başkomutanımızın derinliğine seneler süresince yürüttüğü politika sonucunda oldu. Bunun sonucunda kılıç 44 gündüz sonraları topraklarımızı işgalden kurtardık. Çok bahtiyar ve gururluyuz. Dünya tarihinde birlikte yeniliğe imza attık. Bu hisleri, bu duyguları birlikte gazi kendisine sözlerle, cümlelerle anlatım edemiyorum. Ancak içimde bunu yaşıyorum” dedi.

Zafer Günü'ne az kalmış olduğu için neşe duyduğunu anlatım fail Gazi Zakir İmanov, “Şehitlerimiz oldu. Şehit annelerinin karşısında başımı eğiyorum. Gazilerimize Allah'tan onma diliyorum. Başkomutanımız İlham Aliyev özellikle gelişmek az daha eksiksiz dünyaya Azerbaycan'ın kesinlikle çelimli birlikte mutluluk bulunduğunu gösterdik. Düşman işgali altında bulunan eksiksiz topraklarımızı kurtardık” niteleyerek konuştu.

“Bizim için çok iri birlikte gurur”

Azerbaycan halkını galebe kazanılmış olduğu için kutlama fail Pervin Abdullayev, “Bu zaferi bizlere kazandıran eksiksiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, martir annelerine dayanak diliyorum. Biz Azerbaycan askeri kendisine halkımızın yüzünde bu körpe gülümsemeyi sağlamamız bizim için çok iri birlikte alım çalım hissi. İnşallah Azerbaycan artık şimdi güzel başarılara imza atacak” halinde konuştu.

8 Kasım Zafer Günü

Daha ilk 10 Kasım kendisine belirlenen "Zafer Günü", Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm gününe emsal geldiği için, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kabilinden Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gündüz bulunan 8 Kasım tarihiyle değiştirilmişti. Karabağ'ın incisi Şuşa'nın kurtuluşu savaşın kaderinde belirleyici birlikte gösteriş oynamıştı. Şuşa'nın işgalden kurtarılması Ermenistan'ın yenilgiye uğramasının ve askeri operasyonların durmasına defa açan en ehemmiyetli etkenlerdendi. Bu sebeple Aliyev'in kararıyla Zafer Günü, Şuşa'nın halas haset bulunan 8 Kasım'a çekilmişti.

2. Karabağ Savaşı 44 gündüz sürdü

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020'de Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için hakkında atağa geçti. Azerbaycan ordusunun 44 gündüz devam eden ve 10 Kasım'da sona ermiş operasyonlarında 5 şehir merkezi, 4 belde ve 286 karye Ermeni işgalinden kurtarıldı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki harp Ermenistan'ın yenilgiyi bildirme etmesinin arkası sıra sona erdi. Ermenistan, karışma altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını üstlenme fail anlaşmaya 10 Kasım'da imza atmıştı.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler