USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit babasının lafları yürekleri dağladı!

İstanbul'da bombalı çıyan yıldırı saldırısında martir bulunan Bayburtlu martir Hamit Şahin'in babası Yılmaz Şahin, saldırının 5. senesinde İHA'ya konuştu.

Şehit babasının lafları yürekleri dağladı!
07-01-2022 17:00
İstanbul Beşiktaş'ta, 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Park Stadında meydana mevrut bombalı yıldırı saldırısında 39 güvenlik personeli martir olmuş, 8 yurttaş ise yaşamını kaybetmişti. Yapılan saldırıda bomba gebe taşıt çıkma ve enerjik güç kolluk ekiplerine müteveccih atılım gerçekleşmişti. Devletin yıldırı örgütlerine müteveccih sürdürdüğü operasyonlardan mutlu bulunduğunu anlatım fail Şahin, "Allah devletimize gündüz dikilmesi vermesin, terörle mücadelede devletimiz elinden geleni yapıyor, yıldırı örgütlerinin inleri birer birer dağıtılıyor. Tabii revan art gelmiyor ancak bu kabilinden operasyonlarda içimize su serpiyor. Şehidimizin inanç yerde kalmıyor. Başka ailelerinin, ana babaların yüreği yanmasın, ocaklarına biberli düşmesin, martir gelişmeleri gelmesin" biçiminde konuştu.

"Oğlum dedesini ziyarete geleceğini söylemişti, gelemedi martir oldu"

Babasının tedavisi düşüncesince İstanbul'a gittikleri devirde oğlunun martir haberini meydan Şahin, "Oğlum Hamit İstanbul'da kolluk memuruyken ego de İstanbul'da babamın tedavisi düşüncesince bulunuyordum telefonla konuştuk, cuma namazı akşamı bana baba erte karşılaşma görevim mevcut öteki çağ çalışmıyorum gelirim dedemi ziyarete dedi, henüz da gelemedi, sonuç konuşmamız oldu" niteleyerek konuştu.

"Bir oğlumu martir verdim öteki oğlumu da yurt düşüncesince martir veririm"

Şehit babası olmaktan alım çalım duyduğunu dile getiren Şahin, martir babası olmanın zahmetli bulunduğunu söyledi. Attığımız değme adımda, yaptığımız değme ahacık şehitlik mertebesine saye düşürmemek düşüncesince efor gösteriyoruz niteleyerek mütekellim Şahin, "Şehit peyda etmek havadan değil, martir ailesi peyda etmek on paralık değil. Oğlum bizlere baş döndürücü ağırbaşlı müşterek o denli da haysiyetli müşterek fariza bıraktı. Şehit ailesi, babası peyda etmek gibi. Oğluma müstahak olabilmek düşüncesince müşterek iş yapıyorsam geride şehidimi düşünüyorum, martir babasına uygun biçimde yaşamaya çalışıyorum bu gurur, bu itibar da bizlere yeter" ifadelerini kullandı. "Vatan salim olsun, mutluluk mevcut olsun" niteleyerek gözyaşlarını silen Şahin, "Hamit martir oldu, geride oğlum Furkan var, yurdumuz salim olacaksa, bu mutluluk mevcut olacaksa o hainler bilsinler ki onu da martir veririm. Gerekirse ego de seve seve martir olurum, bu ülkede Hamitler, Furkanlar, Yılmazlar bitmez" dedi.

"Nişan yapmıştık, yaza düğünü vardı"

Bayburt'a izne geldiği devirde oğluna nişan yapmış olup İstanbul'a gönderdiğini tamlayan Şahin, "kurban bayramından sonraları nişanını yaptık, izni sonlanmış oldu görevine döndü yaza düğünü vardı, çadır salonunun müşterek hacim parasını ödemiştik değme nesne tamamdı ancak kader olmadı" ifadelerini kullandı.

"Şehit olacağını hissetmişti"

Oğlunun martir olmaksızın önceki martir olacağını hissettiğini vurgulayan Şahin, "bize müşterek birçok kat müşterek nesne anlattı tığ anlamadık, o hissetmişti" dedi. Düğünü düşüncesince çağ aldıklarını ve çadır hazırlıkları yaptığını kail Şahin, "nişanını yaptıktan sonraları ablasıyla mutfakta konuşuyordu benim düğünüm baş döndürücü neşeli olacak siz de görmüş olacaksınız 10 binler katılacak düğünüme dedi. O aralık kulak konuğu oldum konuşmalarına dedim oğlum Bayburt'ta o denli ad elbette katılsın siz gözleyebilirsiniz baba dedi, tığ anlamadık hakkıyla de baş döndürücü kalabalıktı cenazesi" niteleyerek konuştu.

Şahin, oğlunun mevkilerin en büyüğüne eriştiğini söyleyerek, "En sonuç bana dedi ki baba anca müşterek mevkii sahibi olacağım ki, mutluluk büyükleri kapımızı çalacak dedi. Dedim oğlum en faziletkâr makam, mevkii Cumhurbaşkanı sen henüz ne olabilirsin, martir olduktan sonraları kapımızı çalmayan mutluluk büyüğü kalmadı, arayan soran bakanlar oldu. Anlamıştı, hissetmişti makamların en yücesine erişti Hamit, tığ bilememişiz yeri-yurdu belirmek olsun arslan oğlumun" ifadelerini kullandı.

Öznur Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler