USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sedat Onal: Ukrayna'nın egemenliği ve yer bütünlüğünün korunmasına bağlıyız

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin benimseme edilemez bulunduğunu söyledi.

Sedat Onal: Ukrayna'nın egemenliği ve yer bütünlüğünün korunmasına bağlıyız
24-02-2022 23:46
Ankara

Önal, devre içi planlı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Güçlendirilmiş Daimi Konsey toplantısında konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının bildirme edilemez bulunduğunu vurgulayan Önal, saldırının açık müşterek biçimde arsıulusal hususiyet ve Minsk Anlaşması'nın ihlali olduğuna ayraç ederek bunun global ve diyalekt istikrarla güvenliğe zılgıt oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Yardımcısı Önal, Kırım ve Donbas da karışma arsıulusal bildirme görmüş sınırları süresince Ukrayna'nın egemenliğinin, siyasal birliğinin ve yer bütünlüğünün korunmasına bulunan bağlılıklarını sürdürdüklerini ve bunu desteklemeye bitmeme edeceklerini belirtti.

Önal, Rusya'yı "hukuksuz saldırıyı" durdurmaya, diyalog ve diplomasiye arka dönmeye çağırdıklarını kaydederek "Helsinki Nihai Senedi, Paris Sözleşmesi ve İstanbul Belgesi de karışma kazanmak kabilinden AGİT taahhütlerimizi namına getirmenin dört dörtlük zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu krizin barışçıl çözümünü kolaylaştırmak düşüncesince tamamı taraflarla baş başa çalışmaya anık bulunduğunu tamlayan Önal, Ukrayna hususi Gözlem Misyonunun rolünün ve gözlemcilerin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler