USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Scholz, hava değişikliyle uğraş düşüncesince “İklim Kulübü"nün yaşama geçirildiğini açıkladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, toptan istinas ve hava değişikliyle savaşım düşüncesince “İklim Kulübü"nün yaşama geçirildiğini söyledi.

Scholz, hava değişikliyle uğraş düşüncesince “İklim Kulübü
12-12-2022 22:09
Berlin

Scholz, Almanya’nın fasıl başkanlığını meydana getirdiği G7 ülkelerinin liderleriyle devir içi meydana getirdiği toplantının arkası sıra hükûmet merkezi Berlin'de matbuat toplantısı düzenledi.

Bu sene Almanya’nın fasıl başkanlığında G7 ülkelerinin 4’ü devir içi toplanmış 6 el liderler düzeyinde güruh yaptığına ayraç fail Scholz, bunun bu devletlerin ne denli benzeyen eş güdüm içre bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya huzur başlatmış olduğu harp ve bu savaşın sonuçlarıyla çalışır olunmasına karşın hava değişikliği üzere gayri toptan mevzuları da gözden kaybetmediklerini anlatım ederek, Almanya’da haziranda meydana getirilen G7 liderler zirvesinde “İklim Kulübü"nün kurulmasının ikrar edildiğini aktardı.

Söz konusu dönemden beri "İklim Kulübü" üstünde icraat yapıldığını dile getiren Scholz, “Bugün de tüzüğü ikrar ederek İklim Kulübünün yaşama geçirildiğini söyleyebilirim.” dedi.

Scholz, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) “İklim Kulübü” düşüncesince yan yana sekretarya oluşturacaklarından sevinme duyduğunu belirtti.

Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde planlı İklim Konferansı’nda nice ülkenin “İklim Kulübü"ne özen duyduklarını gördüğünü anlatım fail Scholz, 2023’un böylelikle Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenecek yan yana ahir İklim Konferansı’nda apayrı ehemmiyetli devletlerin de kulübe katılacağını söyledi.

Scholz, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya huzur başlatmış olduğu savaşın yan yana dönüm noktası bulunduğunu yineleyerek, G7 ülkelerinin bu muharebeye azimli yan yana karşılık vermeyi başardığını belirtti.

Ekonomisi çelimli bulunan demokrasilerin birbirine şimdi da yakınlaştığını anlatım fail Scholz, beraberce Ukrayna’ya dayanaklık etmek özgülemek ve adaletli yan yana sulh düşüncesince çalıştıklarını dile getirdi.

“Rusya’nın allahsız eylemlerini kınıyoruz.” diyen Scholz, G7 ülkelerinin beraberce durmasının ve oturma göstermesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bekâr kalmasına tarz açtığını kaydetti.

Scholz, “Putin'e Ukrayna'daki boş boş ölümleri sona erdirmesi ve askerlerini art çekmesi düşüncesince esasen çağrıda bulunuyoruz.” ifadesini kullandı.

G20 Zirvesi’nde de Rusya’nın arsıulusal hukuka dönmesin ve mücadelesi sonlandırmasının istem edildiğine yer veren Scholz, G20 ülkelerinin çekirdeksel tabanca kullanımını ikrar edilmez namına nitelediklerini anımsattı.

Almanya Başbakanı Scholz, G7 ülkelerinin Ukrayna’nın indinde durmaya bitmeme edeceklerini vurguladı.

Ukrayna’nın baştan yapımı dair Berlin’de teşrinievvel ayında yan yana uzmanlar konferansı düzenlendiğini anımsatan Scholz, G7 liderlerinin de bugün, hepsi bağışçılardan doğacak finansal desteği eş güdümlü etmeyi amaçlayan yan yana platformun ehemmiyetli unsurları dair anlaşmaya vardığı bilgisini paylaştı.

Scholz, buradaki hedefin Ukrayna, arsıulusal para kurumları ve apayrı partnerlerle beraberce bu platformun yan yana an ilk yaşama geçirilmesi bulunduğunu kaydetti.

"Ukrayna’nın baştan yapımı ihtimal İkinci Dünya Savaşı’ndan ahir Marshall Planı üzere yan yana adamlık rolü olacak." diyen Scholz, Rusya'ya müteveccih de hesaplı baskıyı sürdürdüklerini, petrole çatı eder uygulamasıyla bu mevzuda ehemmiyetli yan yana hamle attıklarını söyledi.

Açlıkla uğraş ve stabil yan yana toptan iktisat düşüncesince koordinasyonda bulunma mevzularına odaklanmayı sürdüreceklerini anlatım fail Scholz, hububat anlaşmasının uzatılmasının dobra yan yana çav bulunduğunu dile getirdi.

Almanya Başbakanı, ülkesinin 1 Ocak 2023’te G7 fasıl başkanlığını Japonya’ya devredeceğini belirterek Japon yönetimine başarılar diledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler