USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Savunma sanayii siyasete alet edilmesin”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın satılacağı iddialarına ilişkin, "Lütfen defans sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza bitmeme ediyoruz. Şirketlerimiz uygulayım bilimi dalında defans sanayi dalında çalışmalara bitmeme ediyor” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Savunma sanayii siyasete alet edilmesin”
08-12-2021 20:55

SANTEK Dijital 2021 Sanayi ve Teknoloji Fuarı ve Savunma Sanayii Kocaeli Buluşması, Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldı.

“Türkiye'nin kâffesi imkanlarını kıymetlendirmek istiyoruz”

ASELSAN'ın ecnebi yatırımcıya satılacağı yönündeki iddialara bağlı Savunma Sanayii Başkanı Demir, “Türk Savunma ve Geliştirme Bakanlığına ilgilendiren ASELSAN çecik açıkça kuma şirket. Şirket kendince yapılacak kuma spekülasyonun ağırbaşlı neticeleri olur. Lütfen defans sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza bitmeme ediyoruz. Şirketlerimiz uygulayım bilimi dalında defans sanayi dalında çalışmalara bitmeme ediyor. Bu arada ayrışık ortaklıklar ve as firmalar kuruyorlar. Profesyonel kuma firmanın emek vermesi gerektiği kadar çalışıyorlar. Sanayi ve uygulayım bilimi yolculuğumuzda Türkiye'nin kâffesi imkanlarını kıymetlendirmek istiyoruz. Genç kuma sanayi altyapımızın defans sanayi özelinde yetenekleri belirleme etmek, bu arada amaca akıllıca akın etmek durumundayız. Bu, Türkiye'nin kuma yolculuğu, kuma muhaceret harekatı. Genç seviyede kuma tarama yapmış olup şirketlerimizle bu arada idman istiyoruz. Tüm yetkinliklerimizi ortaya koymalıyız. Eğer bunu yapabilirsek aşırı henüz ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ülkenize ve kendinize güvenin”

Daha aşırı çalışılması icap ettiğini ayraç fail Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bir sanayi şehri kendisine biliniyoruz. Fakat Kocaeli'yi diğerlerinde ayıran en ehemmiyetli hasiyet mutedil ve efdal uygulayım bilimi kullanan ve bire kuma sürede bu teknolojiyi üretebilen kuma site olması. Sanayi ve uygulayım bilimi üstünde henüz kuma tomar baş yormamız ve bu bölgede henüz kuma tomar envestisman yapmamız gerekiyor. Diğer yandan defans sanayi ve afiyet kadar mevzularda bizlere rastgele kuma şeyi bizlere vermediklerinde adına kuma bilinçlilik koyamayacağımızı ayırt ettik. Ülkenin sağlığını ve savunmasını başkasının insafına bırakamayız. Stratejik bölgelerde kişi teknolojimizi üretmemiz ve henüz kuma tomar emek vermek yapmamız gerekiyor ki Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye bu boşluğu kaplamak neredeyse şişman kuma emek vermek içine girmiştir. Sadece kendimiz düşüncesince değil, anahtar coğrafyamız düşüncesince de kuma rüya olmalıyız. Savunma sanayimizin gerçekleştirdiği hamleleri şişman kuma hayranlık ve gururla izliyoruz. 2021 yılının sonu itibarı ile dış satım oranımız yüzdelik 50 kalık olacak. Ülkenize ve kendinize güvenin, envestisman hazırlamaya bitmeme edin” dedi.

“Kocaeli Türkiye'nin sınai başkenti”

Ticaretin ve endüstrinin önemine yer veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli, emsalsiz Türkiye'nin sınai başkenti. Kocaeli kişi konumunda şişman kuma rakiplik sağlıyor. Yeni gelişmeler doğrultusunda neler yapmamız icap ettiğini değerlendiriyoruz. Bizim rüçhan işimiz elbette kolaylaştırıcı ve müzahir kuma noktada kalıyor. Bu anlamda endüstrinin gerekseme duyduğu ast ve yukarı yapıyı bildirmek bizim düşüncesince en ehemmiyetli görev. Ulaşım ve geri hizmet ağlarının akıllıca yapılandırılması, bu doğrultuda adımların başlangıçta atılması ve kuma maslahat çıkmadan ilk o adımı başlangıçta görüp vaktiyle aşama atılması gerekiyor. Kocaeli'nin lojistiğinin önemi açısından uzun uzun kuma süredir çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kentimize kuma geri hizmet karye kurulmasını en dirimsel meselelerden birisi kendisine görüyoruz. Daha şişman kuma fuar sahası muktedir olmak düşüncesince havaalanımızın yanı sıra 320 dönümlük kuma sahası satın aldık. Milli Eğitim ve valimiz ile yaptığımız eş plan kapsamında okulların tamamına robotik kodlama atölyeleri ihdas etmek düşüncesince icraat yürütüyoruz. Sanayinin gerekseme duyduğu, kalifiye elemanın yetiştirilmesi düşüncesince eş kuma plan emek vermesi gerçekleştirdik. Sanayide gerekseme mahsus kalifiye elemanın yetiştirilmesi düşüncesince kılıç elimizden geleni hazırlamaya hazırız. Tüm destekleri de sağlamaya hazırız. Sizin de bu elemanlara iş garantisivermeniz şeklinde sizler düşüncesince şişman kuma kolay olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların arkası sıra basına gizli biçimde soru-cevap etkinliğine geçildi. Ardından Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde TEKOM Savunma ve Havacılık Sanayi A.Ş.'nin acemi fabrikasının açma töreni yapıldı.

Cüneyt Önelge - Mehmet Ekrem Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler