USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Savunma masraflarımız rastgele zamankinden elan ehemmiyetli bir duruma gelmiştir'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bulunduğumuz coğrafyada hiç kimseye sorumluluk eğmeden durabilmemiz düşüncesince defans masraflarımız rastgele zamankinden elan ehemmiyetli duruma gelmiştir."

'Savunma masraflarımız rastgele zamankinden elan ehemmiyetli bir duruma gelmiştir'
06-12-2022 04:06
TBMM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gönül gerek ki yurt şekilde asayiş risklerimiz elan az olsa ve bu bölgeye ayrılan oranı apayrı bölgelerde kullanabilseydik. Ancak bulunduğumuz coğrafyada hiç kimseye sorumluluk eğmeden durabilmemiz düşüncesince defans masraflarımız gelişigüzel zamankinden elan ehemmiyetli bir duruma gelmiştir." dedi.

Destici, TBMM Genel Kurulunda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üstünde icra ettiği konuşmada, 2023 bütçesini, topu topu dünyayla baş başa Türkiye ekonomisini de dikçe etkileyen pandeminin ve Rusya-Ukrayna ortada idame eden savaşın illet bulunduğu negatif şerait altında görüştüklerini söyledi.

Bölgedeki savaşlardan kaçan sivillerin Türkiye'ye sığınmalarının, Türkiye'nin 40 senedir bitmeme fail terörle mücadelesinin, Suriye, Irak, Ermenistan ve Yunanistan'ın vaziyetleri ve politikaları hasebiyle defans bütçesinin artmasına illet olduğuna ayraç fail Destici, "Bulunduğumuz alanda devletimizin ve milletimizin haklarını korumamız, bu istikamette öncecilik kullanır bir duruma gelmemiz zımnında sunulan kaldığımız yaptırımların maliyetleri, zaman ekonomiyle ilişik yaşadığımız hastalıkların ehemmiyetli beraberinde kısmına mefruşat hazırlamıştır." diyerek konuştu.

Bütçe giderleri ortada en aşkın dikkati çekici kalemlerden birinin de nema giderleri bulunduğunun altını çizen Destici, "Gönül gerek ki on paralık nema giderimiz olmasın ancak gelişigüzel ne derece sonuç zamanlarda beraberinde yükseliş olsa da sonuç 15 senenin averajının altında, caba enflasyonun bu derece efdal bulunduğu beraberinde çağda gerçekleşmesiyle kestirim edilen beraberinde nema gideri kalemi bütçede arazi almaktadır." ifadesini kullandı.

Destici, bölük halkının kullandığı canlılık ve saf taş yağı lambası yağı faturalarının ehemmiyetli beraberinde kısmının bütçeden desteklenmiş edilmesine, 2023 bütçesinde de bitmeme edileceğini kıvançla gördüklerini dile getirerek, desteklemelerin bölük halkı minimal barışma tutarı, tasarruf miktarı ve dirimlik düzeylerine layıkıyla yapılmasını istedi.

Bütçeden en aşkın muhassasat ayrılan 5 kasıntı içinde Milli Eğitim, Sağlık ve Milli Savunma bakanlıklarının arazi almasını ve mecmu masraflar içinde ekincilik dayanaklık etmek paylarının gelişigüzel sabık sene elan da yükselmesini ehemmiyetli bulduklarını vurgulayan Destici, şu şekilde bitmeme etti:

"Gönül gerek ki yurt şekilde asayiş risklerimiz elan az olsa ve bu bölgeye ayrılan oranı apayrı bölgelerde kullanabilseydik. Ancak bulunduğumuz coğrafyada hiç kimseye sorumluluk eğmeden durabilmemiz düşüncesince defans masraflarımız gelişigüzel zamankinden elan ehemmiyetli bir duruma gelmiştir. Amerika de, yayılmacı maada ülkeler de, onların uşağı yıldırı örgütleri yada içerideki uzantıları da ne derece erinçsiz olurlarsa olsunlar, öz İHA'larımızı, SİHA'larımızı, öz harp uçağımızı, öz füzelerimizi yapmaya; ülkemizin ve milletimizin varlığına harp açmış olanları dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bulup bulunmayan etmeye bitmeme edeceğiz."

- "Türk bürokratlarına ve akademisyenlerine mamul saygısızlık"

Destici, 2023 bütçesinde mecmu gelirlerin kestirmece yüzdelik 84'lük kısmının, mevhibe gelirlerinden oluştuğunu, bunun şişman kısmının da halen vasıtalı vergilerden karşılandığını belirterek, bu oranın, kaslı ülkeler averajı bulunan yüzdelik 35-40 seviyesine çekilmesi icap ettiğini söyledi.

Ana ihtilaf partisi Genel Başkanı'nın iktisat yönetimini ecnebi beraberinde danışmanın kılavuzluğunda yürüteceğini açıklamasının, en ferah tabirle Türk bürokratlarına ve Türk akademisyenlerine mamul hürmetsizlik bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Destici, "Kendileri Genel Kurulda 'Ronaldo'yu, Messi'yi getireceğim' dedi. Biz Kurtuluş Savaşı'nı da öz evlatlarımızla kazandık, istikbalimizi de öz evlatlarımızla kuracağız. Biz, Ronaldolarla, Messilerle değil; Ardalarla, Emirhanlarla, Keremlerle, Abdulkadirlerle kazanacağız." diyerek konuştu.

Uyuşturucuyla mücadelenin, her insanın en rüçhan işlerinden birisi olması icap ettiğini özetleyen Destici, "Ancak Türk Devleti'ni, Türk İçişleri Bakanı'nı, polisimizi ve askerimizi narkotik ticaretine vasıtalık ettiğini ve bununla akan açığın kapatıldığını bildirmek aynı Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyevi tabanca kullandığı iftirasında bulunduğu üzere ülkemizin ve milletimizin itibarına siyasetçi hırslarla mamul beraberinde suikasttır." dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, bütçe görüşmelerinde, Meclis kürsüsünde "Türkiye halkları" ifadesinin kullanıldığına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Bu ülkede yegâne el bulunmaktadır o da Türk halkıdır, yegâne budun bulunmaktadır o da Kürt'üyle, Türkmen'iyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla Türk milletidir. Her mevzuda bulunduğu üzere bütçeyi de yıldırı propagandasına muhavvil yıldırı uzantılarının gazi Meclis'teki varlıkları Türkiye düşüncesince beraberinde ulusal asayiş meselesidir. Terör örgütünün siyasetçi şubesinin avukatlığını ve sözcülüğünü hazırlamaya soyunduğunuz PKK yıldırı örgütünün ülkemize ve milletimize maliyeti, Türkiye'nin dış, iç, özel, amme borçlarından, bütçede eleştirdiğiniz açıklardan katbekat fazladır. Okullarında bombalı saldırılarda katledilen evlatların katillerine dahi yıldırıcı diyemeyenlerin, bütçenin, harp ve nema lobilerinin bütçesi bulunduğunu söylemesi utanmazlıktır."

Öte taraftan bütçe üstünde şahsı hesabına uydurma düzlük HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay, 2023 bütçesinin beraberinde seçme bütçesi bulunduğunu ve kadro şekilde 'hayır' oyu vereceklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler