USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sancaktepe'de şehit Onbaşı Emre Baysal için bisiklet yarışması düzenlendi

Sancaktepe Belediyesi, yapımını tamamladığı ‘Şehit Onbaşı Emre Baysal Spor Parkı'nı törenle halkın hizmete açtı. 2020 senesinde İdlib'te şehit bulunan Sancaktepeli şehit Onbaşı Emre Baysal'ın adının verildiği parkın açılışında pump track pistte planlı bisiklet yar

Sancaktepe'de şehit Onbaşı Emre Baysal için bisiklet yarışması düzenlendi
14-11-2021 12:43

Sancaktepe Belediyesi kabilinden Abdurrahmangazi Mahallesi'nde inşası sürdürülen Şehit Onbaşı Emre Baysal Spor Parkı geçmiş planlı törenle halkın hizmetine açıldı. Açılış törenine Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, şehit Onbaşı Emre Baysal'ın babası Uğur Baysal ve karı yakınları ve yurttaşlar katıldı. Açılış için parktaki pump track pistte planlı bisiklet yarışı mülevven görüntülere oyunluk oldu. Kurdele kesildikten sonradan pump track bisiklet yarışması yapıldı. Yarışmada ise 1. Can Azaz, 2. Yavuz Selim Aksoy ve 3. Ege Yılmaz oldu.

Profesyonel çifttekerci Gökmen Binici, “Sancaktepe Belediyesi'nin destekleri ile yaptığımız bu organizasyonda maksadımız bu sporun gelişmesi. Ülkemizde elan emekleme aşamasında bulunan bu sporun adı pump track. İnsanlar baş döndürücü iptila ediyor. Aslında baş döndürücü kullanıcısı da mevcut bu sporun. Daha baş döndürücü insana erişmek için hakeza etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Açılışta mütekellim Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Bizim ilçemizin, İstanbul'umuzun ve Türkiye'mizin çocuğu bulunan şehit Emre Baysal için ortak otopark açılışındayız. Kıymetli ailesi yanımda. Emre'yi ailesiyle beraberce tanıdık. Gerçekten tertemiz evladımız. Genç yaşlarında ortak fidan. Bizi, ülkemizi, dinimizi, ezanımızı ve bayrağımızı arkalamak için canını feda etti. Allah ondan ezel ebet razı olsun. Biz namına minnettarız ve bu iyi parkımızı da onun hesabına ilçemize kazandırdık. Spor parkını çoluk çocuk ve çocuklarımız için yaptık. Tamamen konsept, bisiklet parkurları, kaykay parkurları, temaşa parkurları ve sepet topu alanları ile içre karambol ve 6 bin metrekare ilişkin kurulan süper iyi ortak emek hasretmek oldu. Gençlerimiz ve çocuklarımız baş döndürücü memnunlar. Biz istedik ki onlar şehit Emre Baysal ağabeylerini tanısınlar. Kimmiş bu desinler, iptila etsinler. Vatan için canını feda buyurmak ne demekmiş o değerleri anlasınlar. Malumunuz sonuç günlerde şehitlerimize için meydana getirilen saygısızlıklara da şehit ailemizle bu biçimde yanıt hasretmek istedik. Şehitlerimiz hoppadak yeryüzünün değil başka alemin de en erdemli mertebesidir. Onun için kılıç rastgele sürekli şehitlerimizin, şehit ailelerimizin indinde olmaya bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Şehitler layemut yurt bölünmez”

Törende mütekellim şehit Emre Baysal'ın babası Uğur Baysal, “Başta Cumhurbaşkanımız edinmek kadar devletimize, milletimize ve hassas yurttaşlarımıza baş döndürücü teşekkürname ederim. Özellikle şehremaneti başkanımız kadrosu baş döndürücü salim olsun, Allah razı olsun. Allaha budala olun. Şehitler layemut yurt bölünmez” dedi.

İçinde kaykay pisti, sepet topu sahası, alıştırma parkı, spor aletleri, temaşa yolu ve toplumsal tesisin toprak almış olduğu parkta başkaca Türkiye'de ortak önce olma ayrıcalığı haiz arızalı ortak yapıda mevcut pump track bisiklet sektörü da toprak alıyor. İçinde mini amfi temaşa mevcut parkın çevresi amut ve bitkilerle süslenerek, 6 bin 23 metrekare yeşil düzlük oluşturuldu.

Emre Sertdemir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler