USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sanayinin gerekseme duyduğu yetkinliklere cemaat insanoğlu deposu OSB'lerde yetişecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, mesleksel ve beceri ortaöğretim yahut manzume yüksekokulu mezunlarının, üreticilerin mütebeddil gereksinimlerine uyumunun önemine dikkati çekerek, "Sanayi ve terbiye toplumunun eş çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz." dedi.

Sanayinin gerekseme duyduğu yetkinliklere cemaat insanoğlu deposu OSB'lerde yetişecek
10-01-2022 16:44
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mesleksel ve uran ortaöğretim yahut cümle yüksekokulu mezunlarının, üreticilerin mütebeddil gereksinimlerine uyumunun önemine dikkati çekerek, "Bu hususun fakat sanayi ve eğitim toplumunun eş çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna derece 1 milyon gencimizin istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Varank, buradaki konuşmasında, sabık sene son teşrin ayında Bakan Özer ile "Mesleki Eğitim Merkezleri Protokolü"nü imzaladıklarını anımsatarak, bahis konusu protokolle ilgilendiren emekleri 2 ayda tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

OSB'ler içerisindeki mesleksel terbiye bilimi bilimi merkezleri ile istihsal ekosisteminin gerekseme duyduğu yetkinliklere erbap kullanıcılarını sanayicilerle yetiştireceklerini özetleyen Varank, "Şüphesiz bu merkezlerde yetişen kalifiye uran kadrolar, 2053 ve 2071 hedeflerimize idrak amacında en ehemmiyetli kozumuz olacak." sanarak konuştu.

Varank, göreve gelmelerinden buyana uran ve eğitimi birbirinden ayrı düşünmediklerine dikkati çekerek, sayısal tahavvül ve beşeri sermayenin, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin en ehemmiyetli ayaklarını oluşturduğunu dile getirdi.

"İnsan deposu stratejilerimizi devim bilimi yaklaşımlarla tasarlıyoruz"

Sanayide yaşanmış bulunan tahavvül süreçlerine yer veren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Bugünse 4. Sanayi Devrimi dediğimiz sayısal dönüşümü konuşuyoruz. Dijitalleşme mübrem kuma halde yaşantımızın herhangi kuma bölgesine çabucak dağılma etmeye bitmeme ediyor. Yaşanan müstevli sürecinde bunu baş döndürücü şimdi açık kuma halde yaşadık. Bilhassa sanayide yaşanmış bulunan sayısal dönüşüm, iş gücü alanı üstünde esaslı değişimlere faktör olacak. İşte bu nedenle teknolojik dönüşümün değişik hızlandığı bu ortamda insanoğlu deposu stratejilerimizi devim bilimi yaklaşımlarla tasarlamaya uyanıklık gösteriyoruz."

Varank, "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" ile geleceğin teknolojilerine bilinen kuma cahillik yetiştirdiklerine ayraç ederek, dünyaca adlı sanlı toy döl yazılım okulları bulunan 42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile ülkenin yazılımcı ihtiyacına müteveccih adımlar attıklarını söyledi.

İnsan deposu gelişimi itibarıyla en münteşir ağırlık ürettikleri planların başlangıcında TEKNOFEST'in geldiğini özetleyen Varank, "Dünyanın en şişman uzay, havacılık ve uygulayım bilimi festivali TEKNOFEST ile hoppadak çocuklarımızı değil, hepsi Türkiye'yi bilime ve teknolojiye ısındırıyoruz." dedi.

Varank, akademide de istihsal ekosisteminin gereksinimlerine müteveccih insanoğlu kaynağının gelişimini desteklediklerini belirterek, "TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı ile 49 ayrımlı üniversitenin 210 ayrımlı uran kuruluşuyla meydana getirdiği planlar kapsamında 1162 doktora talebesi yetiştiriyoruz. Bu gençlere öğrenimleri süresince burs, sonra da istihdam desteği sağlıyoruz." sanarak konuştu.

"Gençlerimiz arayan değil, aranan olacak"

Bu kabil çalışmaların Türkiye sanayisinin rekabetçilik enerjisini artırdığına dikkati çekici Varank, muktezi uran kapasiteye erbap ara öge mevzusunun sanayiciler düşüncesince önemine ayraç etti.

Varank, Bakanlık yerine sanayicilerin bu konudaki derin taleplerini istikbal etmek düşüncesince etraflıca icraat yürüttüklerini kaydederek, kalkınma ajansları marifetiyle iş gücüne müteveccih yürüttükleri planlara değindi.

İş gücü dair Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliğinin bitmeme ettiğini tamlayan Varank, şu değerlendirmede bulundu:

"Tabii buradaki en kırılan nokta, mesleksel ve uran ortaöğretim yahut cümle yüksekokulu mezunlarının üreticilerin mütebeddil gereksinimlerine uyumu konusu. Bu hususun fakat uran ve terbiye bilimi bilimi toplumunun eş çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz. Mesleki terbiye bilimi bilimi merkezlerinin, örgütlü uran bölgelerinde kurulması sayesinde, kuma yandan sanayicinin isteklerinin ne bulunduğu öbür yandan da terbiye bilimi bilimi müfredatının nite güncellenmesi gerektiği hususu çözüme kavuşmuş olacak. Bugün açılışını yaptığımız bu merkezler sebebiyle iş gücü piyasasındaki yurttaşlarımız ilkin gençlerimiz iktisap etmek kıl payı arayan değil, aranan öge pozisyonuna gelecek."

"Derdimiz geleceğe envestisman yapmak"

Varank, "büyük ve çelimli Türkiye" hedefine ulaşabilmenin yolunun daim gelişimden ve inovasyondan geçtiğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada uran ve değişen teknolojinin gerçek antipatik gücü bulunan insanoğlu kaynağımıza şişman iş düşüyor. Derdimiz, haset örtbas etmek değil, geleceğe envestisman yapmak. Bunun düşüncesince de hepsi kurumlarımızla baş başa canla başla emek vermeyi sürdüreceğiz. Yurdumuzun en ücra köşesindeki yegâne kuma yeteneği üstelik ülkemizin iş gücüne katabilmek düşüncesince çabalayacağız. Ülkemizi dünyanın en şişman 10 ekonomisinden bir tanesi olma hedefine ulaştırmakta kararlıyız."

Varank, projede emeği sabık hepsi paydaşlara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler