USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsun’daki Atatürk Heykeli’ne saldırı Büyükçekmece'de kınandı

Samsun'da Atatürk Heykeli'ne meydana getirilen saldırı, Büyükçekmece'de yurttaşlar kabilinden kınandı. Protesto gösterisine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı.

Samsun’daki Atatürk Heykeli’ne saldırı Büyükçekmece'de kınandı
04-02-2022 23:41

Samsun'da Atatürk Heykeli'ne meydana getirilen saldırıya ortak aksülamel de Büyükçekmece halkından geldi. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeli uğrunda bugün dakika 14.30'da birleşen Büyükçekmece'deki Samsun çıplak maşer kuruluşları ve baş döndürücü sayıda vatandaşın birlikte Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eyleme dayanak noktası verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile süregelen programda yurttaşlar saf kolalama girerek biricik canevi bulunduğunu gösterdi. Sivil maşer kuruluşları kabilinden Atatürk Heykeli önüne çelenk de bırakıldı.

“Atatürk evren önderi bulunduğunu 100 sene süresince ispatlamıştır”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "Özellikle bağımsızlığını muhip hacısı hocası bu mevzuda baş döndürücü hassas. Benim haberim yoktu çabucak Büyükçekmece halkının toplandığını duydum. Onları eş namına koymamızı bekliyorlar fakat onlar maşadır. Onları yönlendirenlerle bizim işimiz. Zamanı geldiği devir bunun gereği yapılacaktır. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti önderi değildir. Atatürk evren lideridir. Atatürk evren önderi bulunduğunu 100 sene süresince ispatlamıştır. Bugün Lozan ve Montrö Anlaşmalarına sarılmaya başladı. Düne denli bu anlaşmaların asır he süresi sonlandı diyenler deminden ona sarıldı. Dolayısı ile Atatürk'ü idrak etmek Atatürk'ün evren görüşünü kavrayabilmek düşüncesince Atatürk'ün 1919'dan bugüne bu ülkeyi ne korudu, halis muhlis sarsıntılara karşın bu ülkenin temelleri, kolonları ne hiçbir yerinden oynamadı. Sadece tuğlaları kırıldı, hoppadak onları da namına almak baş döndürücü emeksiz olur. Hiç kimsenin haddi değildir. Atatürk mazlum ülkelerin ve hürriyet talip halis muhlis kişilerin ve gençlerin katıksız lideridir. Ruhu şad, mekanı belirmek olsun” dedi.

Murat Delice - Mert Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler