USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlıklı Adımlar Mutfak Atölyesi kapılarını çocuklarla baş başa açtı

Nestle Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 2012 yılından bu yana düzenlenen Sağlıklı Adımlar projesinin önce aş damı atölyesi, İstanbul Ümraniye Şehit Askeri Çoban İlkokulu’nda öğrencilerin kullanımına açıldı.

Sağlıklı Adımlar Mutfak Atölyesi kapılarını çocuklarla baş başa açtı
22-04-2022 16:33
İstanbul

Nestle Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı teşrikimesai ile meydana getiren Sağlıklı Adımlar projesinin aş damı atölyesi öğrencilerle buluştu. Projenin İstanbul Ümraniye Şehit Askeri Çoban İlkokulu’nda toprak meydan evvel atölyesinin açılışı Nestle Türkiye ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Çocukların beslenme, fiziki etkinlik ve hıfzıssıhha hikayelerinde şuur düzeylerini artırmayı amaçlayan Sağlıklı Adımlar projesinde aş damı atölyesi ile beşinci dershane üçüncü dershane öğrencilerine kararlı beslenmeyi deneyimleyerek öğrenme olanağı sağlanacak.

Açılışta AA muhabirine açıklamalarda mevcut eden Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, Nestle’nin 2030 yılına denli 50 milyon çocuğun dünyada dosdoğru hayat koşullarına erişmesine katkıda bulunması taahhüdünün bulunduğunu belirterek, "Bu çerçevede devletimizde Sağlıklı Adımlar projesini yaşama geçirmiş bulunuyoruz. Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığımızın kalburüstü destekleriyle on senedir sürüyor. Amacımız, ayrıntılar çerçevesinde ilköğrenim çağındaki küçüklere dosdoğru tagaddi ve fiziki egzersizi hayatlarının parçası etme dair alışkanlıklar vermek yönünde. Çocukların derslerde öğrendiği dosdoğru tagaddi ve fiziki aktiviteyle ilişik emekleri burada pratiğe geçirerek davranışlarına yansıtmalarını ve ömür boyu dosdoğru alışkanlıklar kazanmalarına dayanaklık eylemek olmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"781 okulda 232 bin öğrenciye ulaştık"

Bu çalışmanın veliler ve öğretmenler ilkin olmakla beraberce baş döndürücü degaje müşterek gruba yayılan ve ekosistem mucip müşterek düzentileme bulunduğunu aktaran Sungu, "10 senedir bu çalışmalarda bizlere dayanaklık eylemek verdikleri düşüncesince Mili Eğitim Bakanlığı'na kalburüstü katkıları düşüncesince teşekkürname eylemek istiyoruz. Bugüne denli tahminî 20 ilde 781 değişik okulda 232 bin öğrenciye bu çalışmanın içeriğini ulaştırmış bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız sebebiyle sayısal kanallarla baş döndürücü henüz müşterek tomar öğrenciye de bu detayları aktarmaya çaba ediyoruz. Bu atölyenin de 23 Nisan önceleri açılıyor olması bizlere başkaca şişman müşterek hırslı ve cümbüş veriyor. Umuyorum kâffesi çocuklarımız faydalanmaya bitmeme boy bos ve burada kazandıkları akımları yaşama geçirirler." biçiminde konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü talebe İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hakan Düzen de bu atölyede, öğrencilerin dosdoğru tagaddi ve fiziki ve kognitif gelişmeleri düşüncesince öğrendikleri kuramsal detayları akla yatkın müşterek ortamla uygulamaya kavuşturduğuna dikkati çekti.

Nestle Türkiye'ye teşekkürlerini ileten Düzen, atölyenin açılışının 23 Nisan önceleri olmasının da öğrencilere şişman müşterek şenlik ve hırslı kattığını belirtti.

Ümraniye Şehit Askeri Çoban İlkokulu Okul Müdürü İbrahim Tek ise öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerinin bu projenin asıl amacını ortaya koyduğunu ve öğrencilere baş döndürücü müfit bulunduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz, üçüncü sınıflara uyguladığımız bu projeyi şişman müşterek meserret ve heyecanla bekliyor. Bu atölyemizin amaçları ortada bulunan yaparak ve yaşayarak öğrenme kısmı, öğrencilerimizin günce yaşamda kullanmalarına müşterek ehemmiyet yardım oluşturmakta ve dosdoğru ve kararlı tagaddi dair uygulama oluşturuyor ve öğrencilerimizin yaşantılarına şişman müşterek yardım sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Okulda dershane öğretmeni kendisine fariza eden Banu Ergüç Şahan de Sağlıklı Adımlar projesindeki etkinlikleri öğrenciler ile beraberce afiyetle uyguladıklarını aktararak, "Bu plan günce yaşamda öğrencilerin karşılarına çıkma bulunan kararlı beslenme, dosdoğru gıda seçimleri ve fiziki etkinlik kabil mevzuları eğlenerek öğrenmelerine punt sağlıyor. Öğrenciler de edindikleri bu detayları aileleriyle paylaşıyorlar. Bu halde öğrenciyi ve aileleri geliştirici müşterek projenin içre toprak kabul eylemek baş döndürücü keyifli. Bundan esbak etkinliklerimizin tamamını dershane ortamımızda gerçekleştirirken bundan sonra bu etkinlikleri aş damı atölyesine taşıyabilme şansımız var. O sebepten dolayı evlatların bu dobra ortamdaki deneyimleri tek devir unutmayacaklarına ve hayatları düşüncesince baş döndürücü dobra hatırat biriktireceklerine inanıyorum." diyerek konuştu.

Proje kapsamındaki öğrenciler, mutfakta ibret işledikleri düşüncesince bahtiyar olduklarını ve dörtköşe devir geçirdiklerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler