USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık personellerinin finansal haklarının iyileştirilmesini de içeren anayasa teklifi, Genel Kurul'da

TBMM Genel Kurulunda, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin önceki 6 maddesi ikrar edildi.

Sağlık personellerinin finansal haklarının iyileştirilmesini de içeren anayasa teklifi, Genel Kurul'da
16-06-2022 04:03
TBMM

Kabul edilen maddelere göre, 1 Ocak 2029'a derece kontratlı fasile hekimi alegori çalışanlar, tıpta eksperlik imtihanı sonuçlarına gereğince merkezi yerleştirmeye editör olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde fasile hekimliği eksperlik eğitimi yapabilecek.

Tabip yahut diş doktoru takım ve pozisyonları esasi alınarak emekli, alçak malullük yahut ödev malullüğü maaşı ek olup, aylıklarıyla beraberce destek tazminatı ödenmesine adalet kazanamamış bulunan hekim ve diş tabiplerinden ilişik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlara, 26.000 belirtke rakamının, bilirkişi olmayanlara 20.000 belirtke rakamının vazifeli maaş katsayısı ile çarpımı kararı bulunacak tutarda rastgele ay zahmetli aylıklarıyla beraberce arttırma ifa yapılacak.

Her ortak esenlik tesisinde ek ödemeye esasi işlemleri kontrol kılmak neredeyse tetkik heyetleri oluşturulacak.

Sağlık büyüklenme ve kurumlarında bakanlıkça belirlenen bakım lokma koşulları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, düzen bağı durumu, emek vermek koşulları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırı faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve hassa bildirme fail riskli bölümlerde emek vermek kabilinden unsurlar dikkate kırılmak aracılığıyla ek ödemenin payı Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Sağlık Bakanlığı bağış, ürem ve icar gelirleri dışındaki basar kebap kapital meta gelirleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan elde edilmiş bütün kaynaklar ile öteki akçe kaynaklarını personele ek ifa dağıtımında kullanabilecek.

Bakanlık basar kebap kapital meta işletmeleri, esenlik hizmetlerinin iyileştirilmesi, nitelikli ve velut bakım sunumunun teşviki, esenlik büyüklenme ve kurumlarının zat olanaklarıyla karşılayamadıkları gereksinimlerin giderilmesi; eğitim, araştırma, ihya faaliyetlerinin ve gözaltı dışarılık teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere ortaklık kılmak düşüncesince maaş katışık kazançtan maaş öğrenim edilen tutarın yüzdelik 6'sını geçmemek üzere, bakanlıkça belirlenecek payı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı alegori aktaracak.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kurumlarının takım ve pozisyonlarına tayin edilen ve basar kebap kapital meta gelirlerinden ek ifa düzlük yetişek görevlilerine, en faziletli büyüklük memuru aylığının yüzdelik 410'u, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi diş tabiplerine yüzdelik 335'i ve düz hekim hekim ve diş tabiplerine ise yüzdelik 265'i oranında, rastgele ay rastgele ortak katkıya ilişkin olmaksızın, merkezi hile bütçesinden ek ifa yapılacak.

İl esenlik müdürlüğünün ve hastanelerin kontratlı pozisyonlarında istihdam edilen tabipler ile Bakanlık yahut ilişkin kurumlarının kadrosunda tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik mevzuatına gereğince öteki amme büyüklenme ve kurumlarında eksperlik eğitimi yahut taraf ense eksperlik eğitimi yaptırılanlar düşüncesince de bu egemenlik uygulanacak.

Alacak tahsili

Sağlık Bakanlığına ilişkin esenlik tesislerince, esenlik sigortasından yararlanamayanlara verilen esenlik bakım bedellerinden 31 Aralık 2021 geçmişine derece öğrenim edilememiş takanak tutarlarının yüzdelik 50'si, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 1 sene süresince defaten yahut taksit taksit ödenirse arka küsurat bölümü ferileriyle (asıl alacağa bulunan eklentiler) beraberce silinecek.

Bu maddedeki tutarlar 5 bin liradan 10 bin liraya yükseltildi. Buna göre, bahis konusu takanak ücreti 10 bin liralık ve altındaysa topu topu resen, takanak ücretinin yarısının 10 bin liranın altında olması şeklinde 10 bin liralık terkin edilerek, işaret fasıl öğrenim edilecek.

Yükseköğretim Kanunu'nda meydana getirilen değişikle, darülfünun hastanelerinde fariza karşıcı personelin çakılı ek ödemelerinin de merkezi hile bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koşut organizasyon yapılması öngörülüyor.

Sağlık çalışanlarına merkezi hile bütçesinden ek ödeme

Sağlık Bakanlığı mensubunun merkezi hile bütçesinden ek ifa alması sağlanacak. Personele dağıtılabilecek ek ifa ücreti belirlenirken, esenlik büyüklenme ve kurumlarının biricik hiç tahakkukları ve ya gelirleri alegori Sağlık Bakanlığının mecmu gelirleri ve akçe olanakları esasi alınarak personele ek ifa yapılabilecek.

Öğretim üyelerinin mücahede saatleri haricinde üniversitede sundukları esenlik hizmetlerinden çevre aldıkları arttırma ücretler düşüncesince belirlenen çatı yükseltilecek.

Teklifin 7'nci maddesinin oylamasında değişmeyen kâfi sayısı bulunamaması üzerinde TBMM Başkanvekili Haydar Akar, birleşimi zaman 14.00'te katlanmak neredeyse kapattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler