USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan ve obez ambulansları anbean göreve hazır

Sağlık Bakanlığı, aceleci hallerde alelacele engelleme düşüncesince şümullü ve açık yelpazede ambulanslar kullanıyor. Yenidoğanların nakli düşüncesince hususi tasarlanan ‘yenidoğan ambulansı', aşırı kiloluluk sorunu canlı yurttaşlar düşüncesince de hususi imal edilen

Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan ve obez ambulansları anbean göreve hazır
02-12-2021 10:00

Sağlık Bakanlığı envanterinde mevcut ‘obez ambulansları', yönetmelikte arazi düzlük derin ihtimam düşüncesince muktezi fen ve tıbbi donanıma cemaat bulunan ve başkaca dü adamla hareketli ağırbaşlılık limitini sabık hastaları kullanmak amacıyla makbul hususi ambulanslar kendisine biliniyor. Obez ambulansları aceleci hastalanmış nakili müstelzim hallerde tehlikesiz ve çabuk müşterek muvasala çözümü iletmek az daha tasarlandı. Ambulanslar, hususi müşterek lift ile gerektiğinde fazladan serbest teskere yahut ek personele imkân iletmek düşüncesince normalden henüz serbest ve efdal tavanlı kendisine üretiliyor. Öte taraftan Sağlık Bakanlığı, yenidoğan vakalarının henüz çabuk ve tehlikesiz taşınması amacıyla geliştirilen hususi 'yenidoğan' ambulanslarını da envanterine katmıştı. Hizmetlerin henüz dişi yürütülmesi amacıyla şifahane evveliyat aceleci afiyet hizmetlerinde yenidoğan ambulanslarında görevlendirilecek afiyet profesyonelleri düşüncesince beniz yüze eğitimlerle kılgısal kendisine meydana gelen "Yenidoğan Transport Eğitimlerine" pandemi sürecinde de açıklık verilmedi. Türkiye geneline dağıtılan 50 'yenidoğan ambulansı'nda görev takanak bulunan 600 personele terbiye verildi. Personelin eğitimlerinin tamamlanmasının peşi sıra 2021 yılı bakımından 'yenidoğan ambulansları' kullanıma girdi. Ambulanslarda bebekler düşüncesince yaşanak ve hususi medikal malzemeler bulunuyor.

“Bu ambulansımız 160 kilogram kimlik hastalarımızın hastaneye nakli esnasında kullanılıyor”

112 Acil Sağlık Hizmetleri içinde arazi düzlük obez ambulansında görev düzlük paramedik Yavuz İlhan, “Bu ambulansımız 160 kilogram kimlik hastalarımızın hastaneye nakli esnasında kullanılıyor. Diğer ambulanslardaki donanımların tıpkısı bunda da var. Yoğun ihtimam donanımları vesaire, fazladan kendisine hemen nakil sistemleri farklı. Hasta taşımadan evden ambulansa derece taşımada makbul sedyelerimiz bu ambulansımızda az buçuk henüz farklı. Sedyelerimiz asansör sistemli. Çok efdal kilolara derece hastanın güven içerisinde taşınmasını sağlıyor. Normal ambulans sedyelerimiz ölçün donanımlılar. Onlarla muhtemelen müşterek kiloya derece nakil sağlayabiliyorken, bunlarla henüz efdal kilolardaki vatandaşları da alabiliyoruz. Ambulansın içi henüz serbest bulunduğu düşüncesince fazladan malzemeler de eklenebiliyor. Bu sebeple bizlere baş döndürücü kolay sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Trafikte yaşadığımız iri sorunlardan birisi açıklık sokaklardan intikal ve hata otopark etmiş araçlar”

Obezite sorunu neşeli şahıslara hususi kendisine imal edilen ambulansın normallerine bağıl henüz geniş, etraflıca ve efdal bulunduğunun altını çizen İlhan, bundan çevre hata otopark düzeni olması yerinde olaya algı sürelerinin uzadığına özen çekerek, “Bizim trafikte yaşadığımız iri sorunlardan birisi de açıklık sokaklardan geçiş. Bu alışılagelen ambulanstan az buçuk henüz büyük, serbest ve henüz yüksek. Bu sebeple birtakımı açıklık sokaklara duhul dair baş döndürücü aşkın zahmet yaşıyoruz. Ya da hata otopark edilmiş vesait yahut bunun kabil nedenlerden naşi bizim olaya algı süremizin uzaması bahis konusu olabiliyor. Genel müşterek otopark düzenine uyarsak ve gidiş geliş kurallarını kelimesi kelimesine uygularsak bizlere rastgele müşterek dava oluşturacak defa namevcut Ankara'da” diyerek konuştu.

“Bebeklerin derin ihtimam standartlarında taşınması düşüncesince tasarlanan hususi müşterek ambulanstır”

Yenidoğan ambulansında etkin Acil Tıp Teknisyeni Zehra Uyar ise, “Miadında doğan yada miadından önceki doğan bebeklerimizin, derin ihtimam gereksinim duyan bebeklerin derin ihtimam standartlarında taşınması düşüncesince tasarlanan hususi müşterek ambulanstır. Yoğun bakımda olması müstelzim eksiksiz cihazlarımız burada mevcuttur. Yapılabilecek hepsi müdahaleler talimli personeller kabilinden yapılmaktadır. Ambulansımız içinde kuvözümüz, ventilatörümüz, defiblitörümüz, doğrusu derin bakımda gerekseme duyulabilecek hepsi cihazlarımız mevcuttur. Kuvözümüzün ısısı bebeğin ısısını kaybetmeyecek biçimde haftasına ve ayına göre ayarlanabilmektedir” açıklamasında bulundu.

“Bir ay süresince yenidoğan derin bakımında terbiye aldık”

Yenidoğan ambulansında çalışabilmek düşüncesince derin müşterek terbiye sürecinden geçtiklerini kail Uyar, “Bir ay süresince yenidoğan derin bakımında terbiye aldık. Ayrıca hocalarımız ile beraberce NRP eğitimi, yansıtma (sevkiyat) eğitimi aldık. Bunun düşüncesince hususi müşterek kadro kuruldu. Biz terbiye kendisine da hususi eğitimler alarak derin ihtimam standartlarında bebeklerimizi taşıyoruz. Her çocuk özeldir, her deli dolu özeldir. Bebeklerimiz de bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kendi bebeğimiz kabil prosedür ediyoruz. Onların sarsılmaması için, dokunca görmemesi düşüncesince akıllıca standartlarda taşıyoruz. Ses ve akıntı biçiminde bellek kanamaları gerçekleşebilir, bebeklerimiz baş döndürücü hassas. Ondan çevre tığ transportlarımızı (sevk işlemi) baş döndürücü aheste ve dar müşterek biçimde hazırlamaya çalışıyoruz. Siren açmamaya çalışıyoruz, kavga yapmamaya çalışıyoruz, kavga acilen da uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler