USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan ve obez ambulansları anbean göreve hazır

Sağlık Bakanlığı, aceleci hallerde alelacele dahil düşüncesince şümullü ve degaje yelpazede ambulanslar kullanıyor. Yenidoğanların nakli düşüncesince hususi tasarlanan ‘yenidoğan ambulansı', aşırı kiloluluk sorunu canlı yurttaşlar düşüncesince de hususi imal edilen ‘o

Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan ve obez ambulansları anbean göreve hazır
02-12-2021 10:00

Sağlık Bakanlığı envanterinde mevcut ‘obez ambulansları', yönetmelikte arazi düzlük koyu görev düşüncesince mukteza uygulayım ve tıbbi donanıma eş bulunan ve başkaca dü adamla mobil ciddilik limitini güzeşte hastaları çekmek amacıyla makbul hususi ambulanslar adına biliniyor. Obez ambulansları aceleci parasız nakili müstelzim hallerde emniyetli ve aceleci yanında muvasala çözümü getirmek kıl payı tasarlandı. Ambulanslar, hususi yanında lift ile gerektiğinde extra serbest teskere yahut ek personele imkân getirmek düşüncesince normalden şimdi serbest ve faziletkâr tavanlı adına üretiliyor. Öte taraftan Sağlık Bakanlığı, yenidoğan vakalarının şimdi aceleci ve emniyetli taşınması amacıyla geliştirilen hususi 'yenidoğan' ambulanslarını da envanterine katmıştı. Hizmetlerin şimdi velut yürütülmesi amacıyla sayrılarevi evveliyat aceleci keyif hizmetlerinde yenidoğan ambulanslarında görevlendirilecek keyif profesyonelleri düşüncesince beniz yüze eğitimlerle kılgısal adına meydana gelen "Yenidoğan Transport Eğitimlerine" pandemi sürecinde de açıklık verilmedi. Türkiye geneline dağıtılan 50 'yenidoğan ambulansı'nda görev ilişki bulunan 600 personele terbiye verildi. Personelin eğitimlerinin tamamlanmasının peşi sıra 2021 yılı bakımından 'yenidoğan ambulansları' kullanıma girdi. Ambulanslarda bebekler düşüncesince yaşanak ve hususi medikal malzemeler bulunuyor.

“Bu ambulansımız 160 kilogram giysi hastalarımızın hastaneye nakli esnasında kullanılıyor”

112 Acil Sağlık Hizmetleri içinde arazi düzlük obez ambulansında görev düzlük paramedik Yavuz İlhan, “Bu ambulansımız 160 kilogram giysi hastalarımızın hastaneye nakli esnasında kullanılıyor. Diğer ambulanslardaki donanımların örnek bunda da var. Yoğun görev donanımları vesaire, extra adına hemen transfer sistemleri farklı. Hasta taşımadan evden ambulansa denli taşımada makbul sedyelerimiz bu ambulansımızda az buçuk şimdi farklı. Sedyelerimiz asansör sistemli. Çok faziletkâr kilolara denli hastanın güven içerisinde taşınmasını sağlıyor. Normal ambulans sedyelerimiz ölçün donanımlılar. Onlarla mahsus yanında kiloya denli transfer sağlayabiliyorken, bunlarla şimdi faziletkâr kilolardaki vatandaşları da alabiliyoruz. Ambulansın içi şimdi serbest bulunduğu düşüncesince extra malzemeler de eklenebiliyor. Bu sebeple bizlere baş döndürücü suhulet sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Trafikte yaşadığımız iri sorunlardan birisi açıklık sokaklardan intikal ve hata otopark etmiş araçlar”

Obezite sorunu zihayat insanlara hususi adına imal edilen ambulansın normallerine bağıl şimdi geniş, derinliğine ve faziletkâr bulunduğunun altını çizen İlhan, bundan çevre hata otopark düzeni olması yerinde olaya idrak sürelerinin uzadığına ilgi çekerek, “Bizim trafikte yaşadığımız iri sorunlardan birisi de açıklık sokaklardan geçiş. Bu alışılagelen ambulanstan az buçuk şimdi büyük, serbest ve şimdi yüksek. Bu sebeple birtakımı açıklık sokaklara duhul dair baş döndürücü aşkın güçlük yaşıyoruz. Ya da hata otopark edilmiş vesait yahut bunun kıl payı nedenlerden naşi bizim olaya idrak süremizin uzaması bahis konusu olabiliyor. Genel yanında otopark düzenine uyarsak ve gidiş geliş kurallarını kelimesi kelimesine uygularsak bizlere rastgele yanında dava oluşturacak defa bulunmayan Ankara'da” niteleyerek konuştu.

“Bebeklerin koyu görev standartlarında taşınması düşüncesince tasarlanan hususi yanında ambulanstır”

Yenidoğan ambulansında etkin Acil Tıp Teknisyeni Zehra Uyar ise, “Miadında doğan ve ya miadından önceki doğan bebeklerimizin, koyu görev gereksinim duyan bebeklerin koyu görev standartlarında taşınması düşüncesince tasarlanan hususi yanında ambulanstır. Yoğun bakımda olması müstelzim dört başı mamur cihazlarımız burada mevcuttur. Yapılabilecek hepsi müdahaleler eğitilmiş personeller çeşidinden yapılmaktadır. Ambulansımız içinde kuvözümüz, ventilatörümüz, defiblitörümüz, doğrusu koyu bakımda gerekseme duyulabilecek hepsi cihazlarımız mevcuttur. Kuvözümüzün ısısı bebeğin ısısını kaybetmeyecek biçimde haftasına ve ayına göre ayarlanabilmektedir” açıklamasında bulundu.

“Bir ay süresince yenidoğan koyu bakımında terbiye aldık”

Yenidoğan ambulansında çalışabilmek düşüncesince koyu yanında terbiye sürecinden geçtiklerini kail Uyar, “Bir ay süresince yenidoğan koyu bakımında terbiye aldık. Ayrıca hocalarımız ile baş başa NRP eğitimi, yansıtma (sevkiyat) eğitimi aldık. Bunun düşüncesince hususi yanında takım kuruldu. Biz terbiye adına da hususi eğitimler alarak koyu görev standartlarında bebeklerimizi taşıyoruz. Her çocuk özeldir, her deli dolu özeldir. Bebeklerimiz de bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kendi bebeğimiz kıl payı iş ediyoruz. Onların sarsılmaması için, dokunca görmemesi düşüncesince akla yatkın standartlarda taşıyoruz. Ses ve cereyan şeklinde akıl kanamaları gerçekleşebilir, bebeklerimiz baş döndürücü hassas. Ondan çevre kılıç transportlarımızı (sevk işlemi) baş döndürücü ağır ve dizi yanında biçimde hazırlamaya çalışıyoruz. Siren açmamaya çalışıyoruz, kavga yapmamaya çalışıyoruz, kavga alelacele da uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler