USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanı Koca: “Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum, endişe verici bir gelişme yok”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toy varyantların çıkması beklenen bir durum bulunduğunu ve endişe verici bir gelişme olmadığını belirterek, “Ümit ediyoruz ki, bu değişinim virüsün bir elan arka dönmemek gibi kaybolacağının işaretidir” dedi.

Sağlık Bakanı Koca: “Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum, endişe verici bir gelişme yok”
01-12-2021 21:35

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında online yerine toplandı. Koronavirüs Bilim Kurulu, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, telkih programı, salgının seyri ve Turkovac gündemi ile bir araya geldi. Bakan Koca derinti sonra yazılmış bir izah yaptı.

Yeni varyantların çıkması beklenen bir durum bulunduğunu ve endişe verici bir gelişme olmadığını tamlayan Bakan Koca, “Bilim Kurulumuz, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz ve izleme merkezimizin titizce takibat etmiş olduğu konulardan birisi acemi varyantlar ve bunların salgının seyrine etkileridir. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ölçüm edilmesi müstelzim bir tarama ast yapısı ile acemi varyantı belirleme ederek halkoyu ile paylaşması akıbet adım değerlidir. Yeni varyantın virüsün ansızın bir tomar jen sahasında mutasyona uğramış olduğu anlaşılmıştır. Ön bilgilere layıkıyla Omicron varyantı şimdi aceleci bulaşmaktadır. Ancak şimdi baş döndürücü hastalanmış edici nitelikte bulunduğunu yayınlayan bir belirgi yoktur. Mutasyonlar RNA virüsleri düşüncesince beklenen bir durum olmakla beraberce virüsün güç kazanması de yok olması da mutasyonlar ile gerçekleşmektedir. umut ediyoruz ki, bu değişinim virüsün bir şimdi arka dönmemek kıl payı kaybolacağının işaretidir” dedi.

“Şu anne genişliğinde vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır”

Bakan Koca açıklamada, “Omicron varyantı dolayısıyla başvuru laboratuvarlarımızda jen sekanslama emek harcamaları artırılmıştır. 17 semt laboratuvarımızda elde edilmiş veriler, Ankara biçim başvuru laboratuvarımızda jen sekanslama yöntemi ile çözümleme edilmektedir. Şu anne genişliğinde vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır. Bununla beraberce dünyada varyantın belirleme edilmesini peşinden vatanımızda çabucak tedarik edilgin ve belirlenen ülkelerden aracısız veya temaslı yolcuların ülkemize antre yapması muvakkat yerine durdurulmuştur. Şu an düşüncesince acemi tedbirler alınmasını müstelzim bir durum yoktur. Süreç hassasiyetle izlenmektedir” ifadelerine arazi verdi.

“Ülkemizde, aşıların kompozit yerine kullanıldığı da dikkate alındığında, ehemmiyetli bazısı avantajlarımız vardır”

Yeni varyanta erinç aşıların etkililiği ile ait de değerlendirmelerde bulunulduğunu tamlayan Bakan Koca, “Ülkemizde, aşıların kompozit yerine kullanıldığı da dikkate alındığında, ehemmiyetli bazısı avantajlarımız vardır. Literatürdeki acemi icraat ve bakanlığımızın toplamış olduğu asıl avlu verileri kompozit telkih kullanımının korumada yarar sağladığını ortaya koymaktadır. Mevcut aşıların sürelerine uyma edilerek kullanılması acemi varyanta erinç da can alıcı olabilecektir. Mevcut durum değerlendirildiğinde aşıların tesirini kısıtlayan bir durum öne çıkmamaktadır. Vatandaşlarımızın aşılarını tamamlaması akıbet adım önemlidir” dedi.

“Yıl bitmeden yerel aşımızın münteşir kullanıma gireceğini bir kat şimdi tebşir etmek isterim”

Bakan Koca, “Omicron varyantının adsız sansız yönlerine erinç ise halen en çelimli tedbirlerimiz ara ve peçe kullanımıdır. Kış mevsimi ile beraberce mestur ortamlarda geçirilen müddet artmıştır. Sağlığımız düşüncesince mecburi olmadıkça havalandırması sınırlı, mestur ve neşeli ortamlardan ırak durulmalıdır.

Yerli aşımız Turkovac acele tasarruf onayı düşüncesince arsıulusal tanınırlığı olan, ayarlama otoritesi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuza başvurma edilmiştir. Kurumun ait uzmanları ve bilgelik insanlarından oluşan komisyonun değerlendirmesini en endamsız müddette tamamlayarak, makul görmesi şeklinde sene bitmeden yerel aşımızın münteşir kullanıma gireceğini bir kat şimdi tebşir etmek isterim” dedi.

Musa Erdoğan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler