USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de çıkar yol bulunamıyor haberlerinin konkre gerçekle hevesi yoktur

Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye’de deva bulunamıyor" haberlerinin konkre gerçekle ilgisinin olmadığını belirterek, "Somut gerçek, 'Türkiye'ye fiyatlı deva satmaya çalışıyoruz ancak satamıyoruz.' feryadıdır. Hastamızı kof bırakmayız." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de çıkar yol bulunamıyor haberlerinin konkre gerçekle hevesi yoktur
11-12-2021 21:59
TBMM

Koca, bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumuna müteallik konuşmasında, TBMM Genel Kurulunda yalnızca Sağlık Bakanı değil bire müşterek sürede müşterek doktor namına bulunduğunu söyledi.

Doktorun hastasına muhabbet ve şefkatle andıran erkek bulunduğunu anlatım yapan Koca, "Bazen sevdiğinize dirilik verirsiniz, arada sırada sevdiğiniz elinizde dirilik verir. Yükü ciddi müşterek meslektir hekimlik. Doktor, kendisinin canına kast edeni fark otama etmeye kasem etmiş müşterek mesleğin mensubudur." niteleyerek konuştu.

Hekimlerin hepsi ayrışmalardan, anlaşmazlık ve çatışmalardan arındırılmış müşterek iş yaptıklarına ayraç yapan Koca, esenlik hizmeti verirken mensupları ile yukarıdan tırnağa müşterek kombinezon şeklinde fariza yaptıklarını kaydetti.

Sağlık hizmetinin kelimesi kelimesine müşterek insanoğlu vücudu kadar bulunduğunu özetleyen Koca, neresinde müşterek aksaklık oluşursa kalbinin orada attığını, değme müşterek parçasının aşırı ehemmiyetli müşterek rolü namına getirdiğini ve hepsinin hep sağlığının dirimlik ehemmiyet taşıdığını belirtti. Koca, "Hiçbir uzvuna 'o olmasa da olur' diyemeyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, salgının en emekli günlerinde TBMM Genel Kurulunda müşterek musahabe yaptığını hatırlatarak, laflarını şu halde sürdürdü:

"Salgının en emekli günleriydi. Sağlık çalışanlarımız, önemsiz çocuklarımızdan en yaşlılarımıza, her insanın kahramanları biçimine gelmişlerdi. Her yerde terli önlükleriyle sıkıntısız fotoğrafları vardı. Bazı görüntülerde, Kovid-19 maskelerinin o tertemiz yüzlerde bıraktığı koyu izler dikkati çekiyordu. Size onlardan, arkadaşlarımdan konuşmak istiyorum. Yakın günlerde sizlerle onların hakları düşüncesince diyalog içre olduk. Sağlık personellerinin maaşları, zat hakları dair atılacak adımları eş iradeyle atmalıyız dedik. Bakanlığımıza verdiğiniz dayanak noktası düşüncesince gönül borcu duyuyor ve desteğinizin akıbet noktaya sincap bitmeme edeceğine inanıyorum."

Sağlık Bakanı Koca, sağlıkta sertlik problemininin çözümünün yalnızca yasayla beklenir olup olamayacağını sorarak, "Elbette değil. Yasa müşterek dayanaktır. Bütün kuruluşlar namına sağlıkta şiddete erinç içtimai el donanması peydahlamak zorundayız. Sağlıkta sertlik vakasının tarafları bekâr yapan ve kıygın değildir. Hukuk, hata ahlakıyla eli kolu müteallik bulunan esenlik çalışanını şiddete erinç korumalıdır. Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete erinç herkesten yan olmasını istem ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Böyle müşterek devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum"

Sağlık personellerinin ciddi davalara sunulan kaldığını ve şişman tazminatlar ödediklerini aktaran Koca, "Öyle ki ödence davaları oportünist müşterek iş kolu biçimine gelmeye başladı. Malpraktisten bahsediyorum. Biliyorsunuz, bu kelime, müşterek meslekte maharet noksanlığından yahut hatadan doğan dokunca anlamına geliyor. Ülkemizde bu bölgede kalp mahkemesinin olmaması, davaların seyrini kusur yönlere sürüklüyor ve hekimler, gök bilimsel ödence rakamlarının korkusuyla, hastalarına dahil etmeleri müstelzim noktada adeta eli kolu müteallik kalıyorlar. Bu konudaki çalışmalara sizden dayanak noktası bekliyoruz. Unutmayınız, hekimlerimiz en ensesi kalın devletlerin müşteri gözlerle baktığı, en dobra yetişkin hekimlerdir." şeklinde konuştu.

Bakanlık namına esenlik hizmetlerinin geliştirilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden başlatılan şişman görünüm gereği, kent hastanelerini hepyek yaşama geçirdiklerini kaydeden Koca, "Bu çağda hakeza sayrılarevi olmaz, hakeza esenlik hizmeti verilmez, zaman değişti." söylemlerine aldırmadan esenlik şehirleri nesir ettiklerini söyledi.

Koca, şu halde bitmeme etti:

"(İçini dolduramazsınız, çalıştıramazsınız) söylemlerine karşın ne şişman müşterek hizmete punt bulunduğunu toptan salgının en çekişmeli günlerinde gördük. Gelişmiş bulunduğu kanıt edilen devletlerde verilemeyen esenlik hizmetlerinin ateş bilançolarına tanık olduk. Ülkemizdeyse, koridorlarda müvellidülhumuza tüpleri uğrunda kuyruğa girmiş hastalar görmedik. 'Hastaya dem verici teneffüs cihazını ne hastamı yaşatabilmek düşüncesince kullanayım.' ikilemini hekimlerimize yaşatmadık. Başka devletlere marazlı götürmeyi planlamak şu halde dursun, vatandaşlarımızı dünyanın ciharıyek çeşidinden ülkemize getirip otama ettik. Böyle müşterek devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum."

Kamu-özel iş birliğiyle nesir edilen hastanelerin şişman hizmetlere punt bulunduğunu vurgulayan Koca, umumi bütçeden inşası tamam ve inşaatı bitmeme yapan hep 15 kent hastanesi bulunduğunu anlattı.

Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Sakarya ve Antalya kent hastanelerinin umumi bütçeden yapıldığı bilgisini verici Koca, "Genel bütçeden meydana getirilen Samsun, Ordu, Trabzon kent hastanelerinin de inşaatları bitmeme ediyor. İstanbul Sancaktepe, Mardin ve Rize kent hastaneleri de umumi bütçeden yapılacak. Esas bulunan esenlik hizmetinin verilmesidir. Bunu bizlere delibozuk edilen deposu en akıllıcasına halde kullanmaktan, en birinci sınıf esenlik hizmetini en makul şartlarda sunmaktan bambaşka çabamız olamaz." dedi.

"Bu değere cemaat adam olmak her insanın sorumluluğu"

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun, Türkiye'de derman ve tıbbi cihazın regülasyonundan mesul arsıulusal tanınırlığı mevcut müşterek yetke olduğuna dikkati çekerek, kurumun faaliyetleriyle ahit Türkiye'de geçer değme 100 kutu ilacın 88'inin ülkede üretildiğini, değme sene derman ihracatının katlanarak arttığını anlattı.

Koca, "(Türkiye’de derman bulunamıyor) haberlerinin konkre gerçekle merakı yoktur. Somut gerçek, 'Türkiye'ye fiyatlı derman satmaya çalışıyoruz fakat satamıyoruz.' feryadıdır. Hastamızı mecalsiz bırakmayız." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin, dünyada Kovid-19 aşısını üretebilmiş 6 ülkeden bir tanesi bulunduğunun altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Bu başarı, vekalet ettiğiniz bu milletindir. Türkiye, tahminî 50 sene sonradan yüzdelik 100 zat olanaklarıyla aşılama geliştirdi. Bu değere cemaat adam olmak her insanın sorumluluğudur. Yalnızca Kovid-19 aşısı değil, uygulayım bilimi transferiyle ülkemize getirilmek neredeyse suçiçeği, sarılık A ve kuduruk aşısı düşüncesince de çağrıya çıkarak ülkemize envestisman yapılması düşüncesince olanak sağladık. Bu üç aşılama ile aşılama yerlileştirme çalışmalarımız bitmeme edecek. Ayrıca devletimizde aşılama geliştirecek, biyoteknolojik verim geliştirecek ve üretecek çağcıl müşterek merkeze banko gerekseme var. Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün bakımından bu tesisin eksiltme süreci başladı. Çok geçenlerde hepsi detaylarını paylaşacağız. Rahmetli Refik Saydam'ın mirasına cemaat çıkıyoruz. Bazı kuruluşlar tarihlerini tamamlayabilir. Ama siz yükselen kuruluşlar nesir ediyorsanız, gelecekle teşrikimesai içindesiniz."

Bakan Koca, dü salname süreçte salgının, ferdî hayatla içtimai yaşamın arasına müşterek kaş koyduğunu, ikisini birbirinin zıddı biçimine getirdiğini dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplumlar bunu sürdüremez. Hayat, müşterek cins el sağlığı yasaklar manzumesiyle bitmeme edemez. Bizim tavrımız şu olmuştur; ferdî hayatla içtimai avlu baş başa savunulmuştur. Yanlış bilginin çabucak yayılmasının tehlikesi ile yüzleştik. Bu süreçte en doğrusunun vatandaşlarımızı müşterek numara aracısız ve dirilik sıkıcı de olsa hak bilim ile buluşturmayı, bilimi asal meydan kararlar vermeyi bel kemiği aldık. En çabuk halde en akıllıcasına sonucu vermeye çalıştık. Fiziksel ve sayısal esenlik altyapısını en dobra halde kullandık. Saatlerle yarıştığımız müşterek ahiret yolculuğu kalım savaşı verdik."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler