USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sadece Türkiye’de üretilen yeni Mercedes-Benz Tourrider Kuzey Amerika’da yollara çıkıyor

Kuzey Amerika pazarına hususi kendisine geliştirilen yeni Mercedes-Benz Tourrider, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilip, ihraç ediliyor.

Sadece Türkiye’de üretilen yeni Mercedes-Benz Tourrider Kuzey Amerika’da yollara çıkıyor
05-11-2021 14:10

Mercedes-Benz'in toptan bilgelik birikimini içerisinde barındıran yeni Mercedes-Benz Tourrider, Daimler dünyasının en ehemmiyetli ve bütünleşmiş otobüs istihsal tesislerinden bulunan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilip Kuzey Amerika'ya ihraç ediliyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider; tasarım, konfor, teknoloji, güvenlik, kişiselleştirme ve hesaplı özellikleriyle Kuzey Amerika otobüsleri düşüncesince yeni birlikte kilometre taşı niteliği taşıyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider, yalnızca Amerika pazarına müteveccih gereksinimler doğrultusunda müşterilere hususi “terzi dikim” siparişlerle bantlardan iniyor.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “Dünyanın en çağdaş otobüs istihsal merkezlerinden birisi biçimine mevrut Hoşdere Otobüs Fabrikamızda yalnızca Kuzey Amerika pazarında satılacak bulunan Mercedes-Benz Tourrider'ı imal ederek nice prensip imza atıyoruz. Karoserisi paslanmaz polat malzemeden üretilen Mercedes-Benz Tourrider düşüncesince Hoşdere Otobüs Fabrikamızda yeni birlikte istihsal binası düz yazı ettik. Yeni Tourrider ile birlikte; Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikamızda vasıtaya hususi açılan istihsal bandı ile geçmiş kez paslanmaz çelikten birlikte otobüs üretiliyor.

Sadece üretimle sınırlanmış kalmayıp Mercedes-Benz Tourrider'ın AR-GE faaliyetlerinde de ehemmiyetli sorumluluklar üstlendik. Daimler dünyasında Avrupa'da en birlikte tomar otobüs üreten ve bire birlikte sürede AR-GE faaliyetlerinde de şümullü yol testlerini oluşturan fabrikamız, vatanımızda istikrarın sembollerinden birisi oldu. Üretimin indinde verim ihya ve uygulayım bilimi sahalarına da ehemmiyetli yatırımlar yaparak katı aşırı prensip imza atıyoruz ve hepsi dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz. Bugüne genişliğinde aldığımız sorumlulukları başarıyla hesabına getirerek hem evcil hem de toptan şekilde yeni görevlerle yolculuğumuzu sürdürmeye bitmeme ediyoruz.” dedi.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider'ın karoseri paslanmaz polat malzemeden üretilecek olup, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda bunun düşüncesince yeni birlikte istihsal binası düz yazı edildi. Yeni istihsal tesisinde otomobilin karoseri, paslanmaz polat malzemeden üretildikten sonraları boyahanede boyanıyor. Bu anlamda yeni Tourrider ile birlikte; Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda vasıtaya hususi açılan istihsal bandı ile geçmiş kez paslanmaz çelikten birlikte otobüs üretiliyor.

Yeni Tourrider ile ilklere imza atan Mercedes-Benz Türk, şu anne genişliğinde ürettiği otobüsler arasındaki geçmiş cıncık çatı uygulaması, bu vasıtaya hususi şekilde geliştirilen vuruş sönümleyici etkiye cemaat aut dizayn hatları ile mevzun ön ve art tampon ve hariç akla yatkın açılabilir acele depar belgesi camları kabil donanımları yaşama geçirdi. Ayrıca geçmiş kez bu araçta cıncık elyaflı karma malzemeden yapılmış çatı kaplaması kullanıldı. Paslanmaz polat beden düşüncesince hususi şekilde geliştirilen birlikte astar uygulaması ile de boya ve lüzuci malzemenin karoser üstünde mergup tutunma yeteneği sağlanmış oldu.

AR-GE'sinde Türk mühendislerin imzası
Hoşdere Otobüs Fabrikası, yeni Mercedes-Benz Tourrider'ın AR-GE faaliyetlerinde de ehemmiyetli sorumluluklar üstlendi.

Kuzey Amerika pazarındaki talepler doğrultusunda açılan yeni otobüs projesinde hammadde şekilde paslanmaz polat seçildi. Böylece aşındırma dayanımında pazarın beklentilerini karşılayan birlikte meal sunuldu. Otobüs karoserisinde dayanım, istihsal tekniği kabil nice manada yeni birlikte evren bulunan paslanmaz çelik; yeni parametrelere mucibince çözümleme ve testleri yapılarak, imalat süreçlerine makul şekilde geliştirildi. Henüz mecburi bulunmadığı biçimde şimdiden geleceğe apiko kızarmak namına Amerikan devrilme standardı FMVSS 227'yi sağlayabilmek düşüncesince açık başlı bölgelerde faziletli dirençli paslanmaz polat kullanıldı ve bu analizör öğrence ve analizlerle doğrulandı. Ancak FMVSS 227 regülasyonunu yeterli şekilde sağlayabilmek düşüncesince icraat bitmeme ediyor. Tamamen Türk mühendisler kabilinden geliştirilen paslanmaz polat gövdenin prototipleri, Türkiye'de üretildi ve kurup takma testleri de Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Geliştirme evresinde pınar noktalarındaki mergup dayanımı iletmek düşüncesince nice imtihan yapılarak makbul paslanmaz polat malzemeye makul pınar teli ve parametreler belirleme edildi.

Otobüslerin üretimde devreye katılması düşüncesince lüzumlu icraat ve adanmış derhal sonra Amerika'daki servislerde ihtimam ve onarımlarının yapılabilmesi düşüncesince lüzumlu icraat otobüs AR-GE diyagnoz kadrosu kabilinden bu otobüslere hususi şekilde geliştirildi. Bu icraat prototipler üstünde imtihan edilerek doğrulandı. Gelecekte bu icraat ile ilişik oluşabilecek ayrım ve dayanak taleplerinin de gene Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Diyagnoz Ekibi kabilinden karşılanması planlanıyor.

Patentli analizör uygulandı
Paslanmaz çelikten üretilen geçmiş otobüs düşüncesince gerekseme mahsus yeni hammadde arayışı, yeni patentlerin katılması ile sonuçlandı. Otobüsün taraf duvarındaki sütunlar, otomobilin en esas hamal parçaları ortada arazi alıyor. Otobüslerin birlikte kaymakamlık aceleten taraf yatması durumunda, geçici güvenliği açısından, dirim sahası şekilde tanımlanan hacmin korunabilmesi düşüncesince Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Merkezi, bu bölgeye hususi birlikte emek vermek da gerçekleştirdi. İlk kez bu otobüslere hususi şekilde geliştirilen, otobüslerin taraf kısımları düşüncesince tasarlanan ve patenti tahsil edilen “Pipe in Pipe” uygulaması (İç İçe Geçmiş Profiller) yardımıyla hoşur ve faziletli dirençli malzemeler kullanıldı. Bu özelliklere makul paslanmaz borazan malzemeler düşüncesince yeni ve faziletli dirençli hammaddeler kullanıldı.

Ayrıca geçmiş kez bu vasıtaya özel, aşırı faziletli enerjileri sönümleme niteliği bulunan birlikte tampon geliştirildi. Bu sayede mahsus birlikte hıza genişliğinde çarpmalarda otomobilin ön yüzeyindeki parçalar korunarak otomobilin yola bitmeme etmesi sağlandı. Tamamıyla Mercedes-Benz Türk mühendisleri kabilinden meydana getirilen ihya çalışmalarında hassaten otomobilin aut hatları ile uzlaşma sağlanırken bire birlikte sürede binanın bu genişliğinde faziletli enerjiyi sönümlemesine karşın kendisinin muhtemel olduğunca hoppa olması da dikkate alındı. Yapılan icraat sonucunda Türk Patent Kurumu'ndan tahsil edilen patentlerin beraberinde Amerika'da da buluş belgesi başvurusu ile ilişik değerlendirmeler sürüyor.

Türkiye'den Kuzey Amerika yollarına
Ürün kalitesine faziletli ehemmiyet verici Kuzey Amerika pazarının gereksinimlerini hepsi modellerinde karşılayan Mercedes-Benz, Tourrider Business ve Tourrider Premium kızarmak kıl payı dü sürüm sunuyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider, 13,72 metrelik (özel vuruş emici tamponlarla 13,92 metre) uzunluğu, üç dingili ve faziletli tavanıyla yollara çıkıyor. Yolcu otobüslerinin “Business Class” versiyonu şekilde konumlandırılan Tourrider Business, faziletli beklentileri istikbal kılmak kıl payı geliştirilen birlikte geçici otobüsü. Tourrider Premium ise “lüks birlikte geçici otobüsü” şekilde birlikte numara derslik seyahat beklentilerini karşılıyor.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider, açıktan bakılınca fena Mercedes-Benz dünyasının birlikte üyesi bulunduğunu doğrudan hissettiriyor. Merkezi birlikte yıldıza cemaat krom çerçeveli ön gril ile bire birlikte hizada farlara cemaat ufki ön dizayn mimarisi, markaya saf karakteristik birlikte dizayn unsuru şekilde uyanıklık çekiyor. Karoser yapıları bire birlikte olsa da Tourrider Business hür LED kümbet tipi farların kullanılmasıyla farklılaşıyor. Tourrider Premium ise hususi şekilde geliştirilen LED bütünleşmiş farlarla donatılıyor. Tourrider Premium'a arkadan bakılınca markaya saf bütünleşmiş Mercedes yıldızına cemaat trapezci biçiminde art cıncık uyanıklık çekerken, Tourrider Business modelinde ise art cıncık hesabına “Amerikan Klasikleri”ni çağrıştıran panjur görünümlü yağız birlikte istila kullanılıyor. Yakıt tüketimini indirmek düşüncesince önden arkaya akla yatkın aerodinamik şekilde optimize edilen yeni Tourrider, dizayn ve işlevi bire birlikte potada eritiyor.

Özel kuvvetli geçici kabini ve Top Sky Panorama cıncık tavan
Tourrider Premium'un Tourrider Business versiyonuna nazaran 6 cm elan faziletli bulunan geçici bölmesi, yolcuların serbest birlikte dirim sektörünün keyfini sürebilmesini sağlıyor. Mercedes-Benz Tourrider, her insana sonuç basamak şen ve konforlu birlikte habitat sahası sunuyor. Örneğin, müşterilere isteğe ilişkin şekilde dü sayı tekerli iskemle sahası sunulurken, kendi kendine asansör, şen ve kılgı birlikte kullanma sağlıyor. Ayrıca asansör, meydan tashih geçirmek düşüncesince art aksların hesabına gizlenebiliyor. Tourrider Premium, isteğe ilişkin şekilde nazirsiz Top Sky Panorama cıncık çatı ve buna makul birlikte çatı ışıklandırma sistemi ile de donatılabiliyor. Akşam yahut tün sürüşlerinde ise isteğe ilişkin verilen yassı aydınlatması, nazirsiz birlikte görsel ziyafet oluşturuyor. LED şeritgiller kabinin katışıksız ve sol tarafı boyunca, portbagaj raflarının altında ve cıncık çıtalarının altında yanıyor. Ayrıca araçlarda opsiyonel olarak, geçici konforunu elan da yükseltmek üzere, uçaklardakine benzeşim birlikte kapaklı paket rafı konsepti de sunuluyor. Yolcu bölümündeki monitörler, Amerika alışveriş talebine makul şekilde taşıt içerisine dağıtılıyor ve koltuklara makul biçimde konumlandırılıyor. Bu kapsamlar ilkin kızarmak üzere, Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE kadrosu kabilinden öteki iç tesisat ve iç istila kapsamlarında mecmu 16 sayı buluş belgesi başvurusu yapıldı.

Konforlu Mercedes-Benz Travel Star Eco koltuklar, Tourrider Business'ta ölçün şekilde sunuluyor. Tourrider Premium'un koltukları ise gösteriş derslik deneyimi yaşatıyor. Luxline döşemeli Travel Star Xtra, Mercedes-Benz'in en dobra geçici otobüsü koltukları şekilde biliniyor. Otobüs şirketleri isterlerse; ayrımlı kumaşlar, renkler, süslemeler, kapitone kumaşlarla yahut tutum ancak bakımı birlikte o genişliğinde havadan deri-elyaf birleşimi malzemelerle Tourrider'ın nazirsiz karakterini elan da güçlendirebiliyor. İç uzay düşüncesince ayrımlı dizayn alternatifleri de sunuluyor. Ayrıca yolcular düşüncesince düet koltukların ortada elektronik cihazlarını yükleme geçirmek düşüncesince birlikte ikiz USB ve/veya 110 volt prizler de sunuluyor.

Mühendisler başkaca Mercedes-Benz Tourrider'ın sıtma ve iklimlendirme sistemine de şişman hizmet gösterdiler. Eberspcher/Sütrak imzasını haiz 35 kW gücündeki bütünleşmiş klima, en ısıdam günlerde fena serin birlikte yassı sağlıyor. Ayrıca sığırtmaç kokpiti düşüncesince 9 kW gücünde ayrı birlikte kliması da bulunuyor.

İki ayrımlı kokpit, aşırı sayıda yenilikçi sürüş dayanak ve düzenlilik sistemi
Büyük hata haiz işleriyle sürücüler, anadan görme şekilde Mercedes-Benz mühendisleri ve tasarımcıları düşüncesince rastgele devir kılavuz kaptan birlikte gösteriş oynuyor. Tourrider Business, devim bilimi ve fonksiyonel “Cockpit Basic Plus” ile delici birlikte bina sunarken; Tourrider Premium ise gösteriş ve fonksiyonel “Cockpit Comfort Plus” ile donatılıyor. Her dü pilot kabini de sonuç basamak amelî birlikte tasarım, aşırı sayıda kılgı ve yenilikçi fonksiyon sunuyor. İki pilot kabini yaklaşımı, tesisat haricinde dizayn ve bina şekilde da ayrımlılık gösteriyor.

Sürücüyü aşırı sayıda fonksiyon destekliyor. Standart şekilde verilen elektronik otopark freninin düğmesi, sürücünün sol kabilinden arazi alırken, kullanma kolaylığı ve faziletli düzenlilik seviyesi sunuyor. Ayrıca sol ve katışıksız taraftaki portbagaj bölmesi kapakları, birlikte açacak ile değişik kilitlenebiliyor. Açık bulunan kapaklar ise belirtke panelinde gösteriliyor.

Birbirine düzen bağı sıkıya ilişkin bulunan “Mercedes-Benz” ve “güvenlik” kavramları, birbirinden katiyen ayrılmıyor. Kaza önlemeye yönelik, piyasaya istikamet verici dayanak sistemleri, Mercedes-Benz ve yeni Tourrider'ın en çelimli yanlarından biri. 360 basamak alıcı sistemi, tatbikat yaparken ve namüsait bölgelerde doğru dürüst birlikte uzay görüşü sunuyor. Hem çelimsiz hem de levent boylu farlar, dü LED düzenli sisteminin çelimli kudret huzmesinden yararlanıyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider, ölçün şekilde verilen “Yanaşma Işıkları”yla gelişememiş manevralarda da sürücüsünü destekliyor.

İsteğe ilişkin şekilde sunulan, içgüdü tabanlı insan tanışıklık niteliğine cemaat Sideguard Assist (Dönüş Asistanı), yeni Mercedes-Benz Tourrider'ın mütekâmil düzenlilik özelliklerinden yalnızca biri. Sistem, bap tarafında yaya, motosikletli yahut bisikletli kabil neşeli birlikte vücut yahut çakılı birlikte bariyer var ise sürücüyü uyarıyor. Böylece, hassaten yerleşme yerlerinde devir yaparken sürücüyü destekliyor ve öteki gidiş geliş kişileri çalışan birlikte biçimde koruyor.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider, piyon kavrama niteliğine cemaat Active Brake Assist 5 (ABA 5) ile donatılan geçmiş geçici otobüsü. Her dü versiyonda da otobüslerde makbul dünyanın geçmiş acele fren asistanı ölçün şekilde sunuluyor. Sürüş dayanak sistemi, çakılı ve neşeli engellere ek şekilde meslek sınırları içerisindeki kişileri da algılayarak otobüs durana genişliğinde kendi kendine şekilde acele fren gerçekleştiriyor. Active Brake Assist 5, ek şekilde içgüdü tabanlı aralık izlem işlevini de hesabına getiriyor. Bu hasiyet Tourrider Premium'da ölçün şekilde sunuluyor. Sistem, anne yollarda ve otoyollarda sürücüyü rahatlatıyor. Sürüş dayanak sistemi önde aheste revan birlikte taşıt algıladığında, sığırtmaç kabilinden önceleri belirlenen hıza ilişkin birlikte mesafeye ulaşana genişliğinde kendi kendine şekilde otobüsü yavaşlatıyor ve bunu korumaya bitmeme ediyor.

İsteğe ilişkin şekilde verilen Dikkat Asistanı (ATAS), karakteristik rahatsızlık yahut dalgınlık belirtileri algıladığında sürücüyü görsel ve işitsel şekilde uyarıyor ve koyuverme vermesini istiyor. Bir öteki sürüş dayanak sistemi bulunan ve ölçün şekilde verilen sığır şeridi izlem asistanı, ön camın arkasındaki alıcı sistemiyle, taşıt arzu dışı şekilde ortamında bulunmuş olduğu şeridin dışına çıktığında bunu algılıyor. Araç yol şeridini geçtiğinde, sığırtmaç koltuğunun ilişik tarafında kesin birlikte titreşme ile sığırtmaç uyarılıyor.

Güçlü ve hesaplı kuvvet nakil sistemi, şümullü hizmetler
Yeni Mercedes-Benz Tourrider'da, faziletli feyiz seviyesiyle başarısını kanıtlamış mürettep 6 silindirli Mercedes-Benz OM 471 motosiklet kullanılıyor. 12,8 litre hacimden 450 HP (336 kW) kuvvet ve 2100 Nm tork kullanıma sunan motor, nazirsiz elastiki faziletli basınçlı iğne X-Pulse ile, ara soğutucu, susturucu gazı devridaimi ve SCR (seçici katalitik redüksiyon) kızarmak kıl payı en mütekâmil motosiklet teknolojilerini de içerisinde barındırıyor. Motor; faziletli mahrukat verimliliği, faziletli kuvvet üretimi ve mütekâmil kredibilite seviyesiyle öne çıkıyor. Motorun ürettiği güç, tork konvertörlü Allison WTB 500R kendi kendine şanzıman ile yola aktarılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler